Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JESTEM OPALONA CZY MAM UŻYWAĆ PODKLADU?

Polecane posty

Gość gość

Jestem opalona czy muszę używać podkładu? nie kumam lasek które się malują na jasno. są po prostu białe i jeszce do tego jasny podklad...maskara.

Gość gość
a ja nie kumam lasek co sobie kładą tą dziwną maź na mordę

Gość gość
Podklad niweluje niedoskonalosci po za tym dobry podklad jest dobrany do cery a nie pierwszy lepszy i potem twarz jest inna od reszty ciala

Gość gość
Nie jestem solara , tylko ta dziewczyna co podałaś link to chodzila do solarium 5 razy w tygodniu tępaku a ja nie chodze czesto

Gość gość
A ja nie kumam tych, które latają 5 razy w tygodniu na solarkę , doczepiają rzęsy i robią tipsy a krytykują osoby,które delikatnie się malują :)

Gość gość
no sorry ale jakie niedoskonałości? jeżeli chodzi o np. wyprysk to i tak podkład g****o da bo trzeba do tego korektor to samo z workami pod oczami więc się pytam co podkład niweluje? ja tylko zauważyłam że zmienia on kolor tylko skóry

Gość gość
Kto normalny chodzi 5 razy w tygodniu ?

Gość gość
Wyrównuje koloryt, wygładza i zakrywa niedoskonałości. Nie każdy ma pryszcze, niektórzy mają cerę naczynkową albo przebarwienia.

Gość gość
To, że jesteś opalona nie ma związku z używaniem podkładu. Podkładu nie używa się po to, aby zmienić kolor skóry.

Gość gość
No właśnie nie wyglądam tak ;) zazdrośnico

Gość gość
Nie mam czego zazdrościć. Moim ideałem jest mlecznobiała cera jak np Dita Von Teese albo Evan Rachel Wood ;)

Gość gość
do cery naczynkowej też trzeba korektora bo podkład tego nie załata

Gość gość
Niweluje roznice w kolorze cery, matuje

Gość gość
do cery naczynkowej też trzeba korektora bo podkład tego nie załata XXX A no właśnie da radę, kup sobie jakiś porządny a nie zrzędź.

Gość gość
gość dziś Jestem opalona czy muszę używać podkładu? nie kumam lasek które się malują na jasno. są po prostu białe i jeszce do tego jasny podklad...maskara. x Nie masz pojęcia o podstawach makijażu. Jeśli ktoś ma jasną karnację to musi używać jasnych podkładów. Podkład powinien być jak najbardziej zbliżony tonacją do skóry (oczywiście nie twarzy, a szyji). Jaki zwiazek ma opalenizna z noszeniem podkładu? Jeśli zniknęły niedoskonałości i czujesz się komfortowo to go nie noś. Jeśli nie noś, ale ciemniejszy niż przed opalaniem.

Gość gość
Mam taka kolezanke co miala tyle korektora ze masakra... Dobry podklad czyni cuda

Gość gość
szyi oczywiście ;)

Gość gość
ja jestem koloru trupa jak to moja matka mówi i nie używam podkładu mi się wydaje że faktycznie tylko ciemne karnacje to używają żeby się jeszcze bardziej pociemnić

Gość gość
haha kolejna nawiedzona, która uważa ,że zadaniem podkładu jest ROBIENIE SIĘ NA MULATKĘ ;)

Gość gość
faktycznie tylko ciemne karnacje to używają żeby się jeszcze bardziej pociemnić XXX Bzdura. Wejdź sobie na forum wizaż i tam jest watek "jak podkreślić jasną karnację". Jest masa kosmetyków dla bladolicych a nawet takich, które stylizują się na gothki i używają białego pudru.

Gość gość
ja nie widzę sensu w podkładzie i już

Gość gość
gość dziś Mam taka kolezanke co miala tyle korektora ze masakra... Dobry podklad czyni cuda x A znasz podkład, który da radę z mocnymi cieniami pod oczami? Ja nie znam takiego, który robi to tak dobrze jak korektor (dobry korektor i dobrze nałożony).

Gość gość
Rozbawilas mnie. ja sie na makijazu nie znam ale kazdy glupi wie ze podklad nie ma na celu przyciemnienia skóry tylko ukrycie niedoskonalosci cery. I tak jak ktos ma jasna cere to wybiera jasny podklad a jak ktos ma opalona to opalony. Jaki sens jest nakladac na jasne cere ciemny podklad? Co to da? Twarz opalona a rece nogi blade? Rzeczywiscie sexy. Jak sie chcesz opalic to idz na solarium albo uzyj samoopalacza. Fluid nie jest od tego

Gość gość
gość dziś ja nie widzę sensu w podkładzie i już x A ja zdecydowanie wybieram podkład niż puder (pudru używam jedynie minimalne ilości).

Gość gość
ja nie widzę sensu w podkładzie i już XXX A ja w niszczeniu sobie skóry nadmiernym opalaniem :(

Gość gość
ja nie mam problemow z cera, aczkolwiek porcelanowej tez nie mam :) ostatnio sobie kupilam krem BB -fajny lzejszy niz typowy fluid i ladnie ujednolica cere ale raczej nie jest zbyt kryjący , takze nie poradzi sobie jak ktos ma problematyczna cere