Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Corka nie ma biustu, a chce stanik...

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam troche dziwny problem, ale prosze o w miare przyzwoite odpowiedzi. Moja corka ma 9 lat i ostatnio wymyslila sobie ze musi miec stanik. Ma takie szmaciane, stanikopodobne topy, ale nie, bo ona musi miec prawdziwy. Problem w tym, ze ona jest jeszcze zupelnie plaska, nie widac nawet zeby cokolwiek jej roslo. Tlumacze jej, ze nie ma jeszcze na czym tego nosic, zreszta gdzie ja znajde stanik dla takiej malej, nic nie bedzie pasowac. Obiecalam, ze jak tylko troche urosnie to pojdziemy poszukac, ale ona musi miec juz teraz, bo niby kolezanki juz maja i mowia ze powinna nosic... Problemy dzisiejszych dzieciakow sa smiechu warte. Co mam robic? Jak jej to wytlumaczyc? Gada o tym bez przerwy.

Gość gość
Idź z nią do sklepu i niech po przymierza , może są takie specjalne dla dziewczynek w tym wieku . Skoro aż tak jej na tym zależy to spróbuj coś dla niej dobrać . A jak nic nie będzie dobre to może sama zrozumie że to jeszcze nie czas na stanik i lepiej będzie wyglądać w topie

Gość gość
w jakiej jest klasie? w tym wieku już goowniary staniki kupują, masakra :O

Gość gość
No kupują bo juz okres dostają i sie zaczyna dojrzewanie, strasznie wcześnie, to bardzo niedobre ;/. Ja pamiętam jak się ukrywałam pod koniec podstawówki, jak dostałam okres bo mi było głupio, większosc jeszcze nie miała, raz znaleźli zakrwawiona podpaskę w koszu i się śmiali. Dopiero w gimnazjum dziewczyny "dojrzewały" a teraz dzieci maja okres...

Gość gość
w HM sa takie malutkie 65AA albo 60AA, nie smiej sie z dziecka bo bedzie jej przykro. Jak jej kupisz to sama pewnie zrezygnuje bo to wcale nie jest wygodne. Moze jej w jakis spsob suteczki sie odbijaja i ona (i tylko ona :-) )to widzi i ubzdurala sobie, ze musi miec stanik? Zapytaj sie jej..

Gość gość
Dziewczyno piszesz jakies glupoty. Dawno już chodziłam do szkoły i w wieku 9 at moje koleżanki dostawały okres. A problemy dzieci nigdy nie są głupie. Dl nich są ważne i trzeba im pomóc.

Gość gość
Kup jej typową zerówkę, bawełnianą, coś jak stanik sportowy, przecież nic złego się nie stanie. Może podpatrzyła u Ciebie, dzieci naśladują rodziców.

Gość gość
Moze nie miec biustu, ale jak widzi zarys sutek, moze czuc się niekomfortowo. Pójdź z nią, niech pomierzy kilka, niech się poczuje. Jak inne mają, to i ona niech ma choc jeden.

Gość gość
może poproś kogoś żeby masował jej cycuszki to jej urosną do stanika

Gość gość
sa przeciez staniki zerówki. dobrze ze chce nosic! Ja nie chcialam , gryzlo mnie i swedzialo a musialam wczesnie bo mialam i mam duze piersi. lepiej zeby sie przyzwyczajala od malego

Gość gość
No dobrze, pomyslalam, zawioze ja do jakiegos sklepu. Ale myslicie ze naprawde maja gdzies staniki ZUPELNIE plaskie? Patrzylam I te sportowe, i takie zwykle, nawet te najmniejsze maja jakies tam miski, a tak jak mowie, ona nie ma czym ich wypelnic. Bo ona nie chce miekkich, albo leciutko usztywnianych sportowych - ona chce normalny z miseczkami. I prosze mi nie zarzucac ze wygaduje glupoty. Ja bym jej chetnie kupila ten stanik, nawet i zmierzylabym ja, zeby pomoc dobrac. Tylko mowie przeciez - dziecko jest calkowicie plaskie, ona nie ma tam doslownie nic - sutki tez ma plaskie i nigdy nie zauwazylam zeby sie odznaczaly, zwlaszcza jak nosi te swoje miekkie staniki do jasnych bluzek. Ona chce pewnie ten stanik bo u kogos zobaczyla. Mowilyscie o h&m, sprobuje popatrzec, moze jak pomierzy to mi da spokoj, i poczeka az jej chociaz sutki urosna :D

Gość gość
Rozmiar AA jest najmniejszy

Gość gość
wpisz w allegro dziecko oddziez bielizna pozostale i w ramke aa

Gość gość
Tak ci sie wydaje ze ona nie ma co tam wsadzic. miseczka A lub AA to jest tak mała miseczka ze powiedziec ze to jest płaskie to mało. To tylko dwa płaskie kółka. MNie by tam nawet 1/5 cycka nie weszla. Dla malolaty w sam raz.