Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam takie pytanie. Czy odmienna grupa krwi może powodować to że nie mogę zajść w ciążę??? Staramy się z mężem już rok i nic :( Moja grupa krwi to A RH+ a męża to 0 RH-

Gość gość
bez zwiazku nawet mozna powieziec ze stanowicie dobra mieszanke

Zajście w ciążę to wbrew pozorom wcale nie tak łatwa sprawa, a do niepowodzenia może dojść na każdym z wielu etapów Może potrzebujecie więcej czasu, rok to nie tak dużo, ale już czas na wstępną diagnostykę: nasienie, hormony, monitoring owulacji, drożność. Powiedzenia

Gość gość
dobra macie grupę krwi

Gość gość
Czyli odmienna grupa krwi nie ma na to wpływu?

Gość gość
jedynie, jeżeli wcześniej byłas w ciązy i urodziłas/poroniłas i nie dostałaś zastrzyku immunosupresyjnego pierworódek i dziewczyn bez poronien to nie dotyczy bo konflikt serologiczny ujawnia sie dopiero w drugiej ciazy wiem bo u nas jest konflikt serologiczny i obecnie ejstem w pierwszej ciazy:) ja mam minus rh mąż plus

Gość gość
Czas porobić badania...... bo rok czasu bez ciąży daje do myślenia...

Gość gość
No w takim przypadku wiem że wystąpi konflikt ale to nic strasznego moja siostra jest z konfliktu i wszystko ok

Gość gość
My staraliśmy się ponad 3 lata

Gość gość
zabraliśmy się za robienie badań. Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Uspokoiłam się że to jednak nie grupa krwi odmienna jest przyczyną bo co niektórzy nastraszyli mnie że to przez to

Gość gość
Jakie jest u Ciebie TSH??

Gość gośćania
ale co po niektórzy czyli kto?lekarze czy ludzie którzy w ogóle nie maja nic wspólnego z medycyna? znajomi/ przypadkowe osoby? przyczyn moze byc milion-ja np po zmianie pracy dopiero zaszłam w ciaze a wydawało mi sie ze moja praca nie ejst stresujaca 4 miesiace sie staralismy i wlasnie w 4 cyklu sie udalo

Gość gość
TSH mam dobre wszystko jest ok. no oczywiście że od znajomych bo lekarza jeszce o to nie pytałam

Gość gość
no to sorry ale takie informacje od znajomych to o kant d.u.p.y potrzaskac:) pogadaj o tym z lekarzem najlepiej-jak jest w waszym przypadku po roku bezowocnych staran juz spokojnie mozna diagnozowac przyczyny

Będziecie mieć niezgodność, a czy konflikt to będziecie sprawdzać, oby go nie było. Gośćania, 4 mce to normalny, prawidłowy czas starań, gdyby to były 4 lata (jak u nas) mogłabyś doszukiwać się zależności.

Gość gość
czekam tylko na wyniki męża nasienia i pójdę od razu z wynikami jego

Gość gość
Ale ja chce poznać Twój wynik TSH możesz go napisać?

Gość gośćania
bahati może masz racje-nie wiem, ale akuratto jedyne co się zmieniło w tym czasie, więc wiazalam to z nowym miejscem pracy:) nie ma co się poddawac to na pewno

Gość gość
nie mam przy sobie wyniku z TSH a nie pamiętam ile tam było. Wiem że lekarz powiedział że jest w normie

Gość gość
nie chodzi mi o konflikt bo wiem że konfliktu nie bedzie w naszym przypadku tylko chodzi mi o to czy przy takiej grupie krwi odmiennej mamy szanse na dziecko. znajomi nastraszyli nas że raczej ciężko bedzie mi zajść w ciążę jeżeli mamy takie grupy krwi

Gość gość
Ale tak mniej więcej to ile?

Gość gość
Właśnie ile wynosi to TSH chyba coś nie coś pamiętasz....?

Gość gość
a co za głupoty ci wciskają? u nas są grupy A i 0 a mamy 2 dzieci.

Macie rację! Myślałam, że to dotyczy każdej sytuacji gdzie jedno ma plus a drugie minus ( ha mam 0RH-) ;) Gośćania, nnajważniejsze że się udało. Tsh do zajścia powinno być do 2, nieważne że norma jest do ponad 4...

Gość gość
BAHATI popieram w 100% ale jak ta osoba wierzy znajomym później pisze że u lekarza jeszcze nie była a za chwile napisała że lekarz jej powiedział że wynik TSH ma w normie.....