Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedziałam mojej mamie, że strasznie głupio wydaje pieniądze.

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio kupiła sobie bieliznę za 750 zł (biustonosz i majtki)! Poza tym zapłaciła kilka tysięcy za kurs językowy dla siebie (język francuski a po co jej ten język skoro angielski zna), no i najwięcej pieniędzy wydaje na wydarzenia kulturalne, na wyjście do opery kupuje najdroższe bilety, tak samo potrafiła polecieć do paryża na circus de soleil. Z drugiej storny jeździ zwykłym autem (jakąś kią ceed kilkuletnią) i zamiast zainwestować w auto to ta sobie kupuje bieliznę za 750 zł.

Gość gość
fajną masz mamuśkę nie marudź :)

Gość gość
A co to za inwestycja w auto :D ? Po roku wartość spada o połowę :p też wymyśliłaś :o

Gość gość
Głupio wydaje pieniadze bo zamiast dac coreczce to woli sobie extra bielizne kupic?? I bardzo dobrze. Idz do roboty i tez sobie wydawaj. Nie zagladaj innym do portfela

Gość gość
O rany już ją krytykujecie, skąd wiecie,że ona dla siebie chciała kasę? 750 za majtki i stanik to kupa kasy ;)

Gość gość
Ale to nie jej kasa to co ja obchodzi?

Gość gość
Masz wyksztalconą, obytą mamę, ktora inwestuje w swoj rozwoj. Dziwne, ze tobie sie wydaje dziwne wydawac kasę na rozwoj umyslowy ( pomijam bielizne).

Gość gość
twoja mama wlasnie bardzo dobrze wydaje pieniadze. robi cos dla siebie, cieszy sie zyciem... dobra bielizna daje poczucie pewnosci siebie, seksapilu. szkolenie jezykow tak samo jest to rozwoj siebie. podroze, poznawanie nowych rzeczy, sztuka... to jest najwazniejsze zeby zyc i cieszyc sie tym. a nie martwic sie czy ma sie z******ty samochod. bierz z niej przyklad ;)

Gość gość
Po co jej francuski? A nie pomyslalas, ze mozna chciec od siebie i zycia wiecej? Niech sie rozwija, skoro jej pasuje. Ja bym sie wstydzila corki, ktora uwaza, ze wydarzenia kulturalne i samorozwoj sa niewarte wydawania pieniedzy.

Gość gość
Uważam, że są warte ale po co kupować najdroższy bilet do opery jak można ten tańszy. A ona mi mówi, że raz się zyje i że nie będzie oszczędzać na czyms co sprawia jej przyjemność. Twierdzi, że najgłupsze co można zrobić w jej sytuacji gdy nie jest bogaczką to zadłuzyć się na auto albo luksusowe mieszkanie. Ona sprzedała dom pod miastem i kupiła niewielkie mieszkanie w ścisłym centrum miasta przy starówce. Twierdzi, że tak jest bliżej ludzi i centrum wydarzeń i że jeśli zachce jej się iść na drinka o 23.00 to na niego idzie albo jesli chce się przejść na spacer wzdłuż Motławy to na niego idzie. Ona jest w ogóle specyfcznym człowiekiem.

Gość gość
Autorko INTELIGENCJI PO MAMIE NIE odziedziczyłaś

Gość gość
No i bardzo dobrze robi :) bierz z niej przykład i w przyszłości też spełniaj swoje marzenie i wydawaj swoje pieniądze tak jak będziesz uważała za słuszne :)

Gość gość
a mozna wiedziec ile lat masz autorko?

Gość gość
Mam 19 lat i mieszkam już samodzielnie.

Gość gość
Twoja mama nie jest specyficzna, tylko ma ciekawsze priorytety w zyciu. Gdansk az kipi od wydarzen kulturalnych, nie dziwie sie, ze twoja mama sie przeprowadzila. Twoja mama musi byc bardzo kulturalną i wyrobioną umysłowo osobą, a to juz rzeczywiscie moze sie wydawac 'specyficzne' w pewnych kregach :)

Gość gość
madra kobieta z twojej matki

Gość gość
a ja rozumiem autorkę. jej matka zacznie śpiewać inaczej, gdy odkryje, że przewaliła w ten sposób wszystkie pieniądze :) jest jak pasikonik, który gra całą wiosnę i lato :)

Gość gość
Może dużo zarabia i te 750 zł to dla niej mało, tak jak np. dla mnie 75 zl :) Autorko skoro mieszkasz samodzielnie, to też pewnie pracujesz, więc wydajesz swoje pieniądze jak chcesz... co się boisz, że matka Ci w spadku nic nie zostawi, bo wszystko wydaje, czy nie rozumiem twoich pretensji...

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=Bbs1mTNEuvA