Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kania1234

temat wstydliwy

Polecane posty

witam, przez ostatnie 2 tyg. strasznie bola mnie jajniki . do okresu jeszcze daleko wiec raczej nie jest to zwiazane ze soba , natomiast od wczoraj mam serowata wydzieline , dzisiaj pojawila sie z grudkami podcza stosunku. dodam ze staram sie z Partnerem o dziecko . Czytalam duzo na forach ale zdania sa podzielone. do ginekologa tez sie zapisalam ale wolalabym zeby ktos mi przyblizyl co mi jest bo niecieprliwie sie strzanie :(

Gość gość
Grzybica pochwy :(

Gość gość
Grzybica - drożdżaki

Gość gość
Tak to raczej grzybica, jeśli staracie się o dzidziusia to powinnaś koniecznie ją wyleczyć, bo infekcje są niebezpieczne dla płodu. Zadbaj również o odbudowę mikroflory, stosując probiotyk np. dopochwowy lactovaginal, zawiera żywe szczepy probiotycznych bakterii dzięki czemu chroni przed infekcjami. Ja stosowałam go przez całą ciąże i nie mi się nie przyplątało.

Gość gość
Pamiętaj, że Twój mąż również powinien się wyleczyć, żeby potem powtórnie Cię nie zarazić. Po wyleczeniu zacznij zażywać provag, stosowałam go przez całą ciążę, nie dość że łagodził zaparcia to chronił przed infekcjami moczowo-płciowymi. W ciąży infekcje zdarzają się częściej więc warto się zabezpieczyć.

Gość panna migotkaaa
nie koniecznie trzeba zawsze leczyć partnera-mój lekarz mówił że facet rzadko jest nosicielem grzybicy- u niego nie ma warunków żeby się rozwijała, ale profilaktycznie może też dostać leki,chyba że chce sobie zrobić badanie-wtedy wiadomo bez gdybania. Mnie przy początkach grzybicy pomogło clotrimazolum i invag .Krem zewnętrznie-10 dni, probiotyk dopochwowo przez tydzień.

Gość gość
lekarz koniecznie!!! a tak w nagłych przypadkach stosuje iladian, łagodzi i wspomaga naturalną ochronę organizmu w walce z chorobotwórczymi bakteriami i drożdżakami . Bardzo przydatny produkt, nie raz pomógł mi w kryzysowej sytuacji.

Gość gość
Dobre są zioła i oczyszczanie organizmu z syfu.Czesto dochodzi przez tampony do stanów zapalnych dróg rodnych.A i u ginekologa można coś nabyć bo rękawiczki chronią tylko lekarza nie pacjenta bo po założeniu coś dotknie w gabinecie potem badając zakaz pochwe.