Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam rocznych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie o dwie sprawy: 1. Ile czasu dziennie Wasze roczniaki spędzają na aktywnej zabawie z Wami, nauce nowych rzeczy itd., a ile czasu pozwalacie się im bawić samodzielnie, gdzieś obok? Jak wygląda nauka nowych umiejętności, czego uczycie dzieci, i ile to mniej więcej trwa? 2. Co potrafią już Wasze roczne dzieci? Chodzi mi o rozwój poznawczy, nie fizyczny. Czyli wszelkie papa, pokazywanie palcem, itd. Pytam, bo martwię się, że moja córeczka chyba jest do tyłu z tym wszystkim... :(

Gość gość
Po co zadajesz takie pytania? Juz na wstępie pokazujesz indolencję. Chcesz z góry założyć ze będzie to np. godzina czy dwie dziennie? Z takim nastawieniem daleko nie zajdziesz. Twoje dziecko może potrzebować 5 godzin dziennie. Inne - 1 godzinkę.

Gość gość
Nic nie chcę z góry zakładać, tylko dowiedzieć się, jak to wygląda u innych mam. Gdybym miała znajome z dziećmi w tym wieku, to ich bym o to wypytała, a skoro nie mam, pozostaje mi forum.

Gość gość
Mam 11 miesięczną córkę Ciężko mi odpowiedzieć na pierwsze pytanie ponieważ jednego dnia uczę ją czegoś przez godzinę, a innego wcale. Córka od miesiąca chodzi samodzielnie. Poza tym macha papa, bije brawo, przybija piątkę, podaje cześć, pokazuje jaka jest duża ( podnosi rączki nad głowę ). Odpowiada jak pytam jak robi pies, kot, krowa, kaczka i kura. Mówi mama, tata, baba, nie, ej, ja, mnie, mi

Gość gość
Moja ma 14 mies. Robi i mówi papa, pokazuje żeby być cicho przykladając palec do ust i mówi ciiiii....zapytana czy da buzi, przychodzi i daje buziaka, bije brawo i mówi bavo...mówi ee i pokazuje paluszkiem, że nie wolno. Jak zrobi kupę to od razu przychodzi i pokazuje ręką na pampersa i m