Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 23 lata i nigdy nie byłam u ginekologa!

Polecane posty

Gość gość

Po prostu się wstydzę i boję a ciekawie nie jest bo mam wciąż nieregularne i potwornie bolesne okresy:( co ja mam zrobić żeby się przełamać?

Gość gość
Idź do kobiety. I pomyśl sobie, ze nie jedno już widziała :) Ona ma mnóstwo pacjentek każdego dnia , jesteś jedną z wielu.

Gość gość
po prostu się zapisz i idź, innej rady nie ma, musisz się przełamać. Ja na początku też się bałam, ale po kilku pierwszych wizytach i przeszło i teraz chodzę do ginekologa bez żadnego stresu czy dyskomfortu. Powodzenia!

Gość gość
nikogo to nie interesuje s********* aj stad

Gość gość
Dziękuję:) chociaż zapisywalam się już kilkanaście razy i zawsze na kilka godzin przed odmawialam! Ostatnio powiedziałam o tym chłopakowi wkurzył się na mnie, zapisał mnie na wizytę i nawet zawiózł na miejsce i nie weszłam do gabinetu:( wiem straszny cyrk, ja zdaję sobie z tego sprawę ale to jest silniejsze ode mnie:( a czy to prawda, że mężczyźni są delikatniejsi? I jakie badania oni robią? To boli?

Gość gość
Jak się wstydzisz to idź do kobiety. To nie ma znaczenia, że jak mężczyzna to delikatniejszy :O

Gość gość
z moich doświadczeń tak nie wynika, wręcz przeciwnie. Wydaję mi się, że kobiety sprawniej wykonują badanie i szybciej. Idź do kobiety, powiedz jej że to pierwsza wizyta i normalnie się boisz- ona to na pewno zrozumie. Podczas badania lekarz wsadza palec czy dwa do pochwy i bada Cię naciskając brzuch- wszystko trwa max pół minuty. Jak się rozluźnisz to niewiele poczujesz. Niech chłopak Ci zaprowadzi przed gabinet, a może nawet wejdzie z Tobą, jeśli Ci to pomoże.

Gość gość
mężczyzna wpuści ci swój endoskop do środka i znieczuli specjalnym mleczkiem

Gość gość
Idź stąd zboczencu! A czy rzeczywiście mój chłopak może być ze mną? Chyba głupio nie? :/ acha czyli tylko badanie i nic więcej? :) z moim chłopakiem to jest tak, że on studiuje medycynę no i dla niego każde badanie ma czysto medyczny wydźwięk! Ale nie dla mnie ja się tyle nasluchalam o tym co się dzieje w gabinecie:(

Gość gość
Musisz się przemóc, tak jak tu piszą idź do kobiety :) badanie nie boli, nie masz czego się bać ;) badanie jest też szybkie, kilkadziesiąt sekund dosłownie, wizyta będzie głównie polegała na wywiadzie jaki lekarz z Tobą przeprowadzi. Ja mam 29 lag, mam juz dziecko a nadal chodzę do kobiet bo to dla mnie mniej krępujące niż u faceta :) powodzenia i nie stresuj się, ginekolog sto razy przyjemniejszy niż dentysta :P

Gość gość
Wszystkim wam po stokroć dziękuję:*

Gość gość
Nie ma się czego bać:) Sama chodzę do faceta, jakoś mi osobiście jest głupio iść do kobiety, raz nie miałam wyboru i poszłam do babki, była mniej delikatna, za to wywiad przeprowadziła lepiej nie gapiąc się w biurko jak niektórzy ginekolodzy mężczyźni;) najlepszym wyborem był już emerytowany ginekolog, w końcu już się napatrzył:D

Gość gość
chyba może, dlaczego nie? lekarzowi wszystko jedno. a jakich głupot się nasłuchałaś? Ja z racji problemów hormonalnych i innych ginekologicznych czasami jestem u lekarza co miesiąc i nigdy nic złego/ dziwnego mi się nie przytrafiło, a chodziłam do różnych.

Gość gość
Ale nie dla mnie ja się tyle nasluchalam o tym co się dzieje w gabineciesmutas.gif a co się niby takiego dzieje, bo ja chodzę do ginekologa już ze 25 lat i nigdy nic ciekawego ani szokującego nie było. może idź do psychologa na terapię jak ci aż tak wali

Gość gość
Hehe le nie wiem czy bym chciała żeby stary dziadek wkładał mi paluchy w dziurkę! A co myśli taki młody ( no taki 35) letni facet ginekolog?

Gość gość
ja zazwyczaj chodzę do podstarzałych facetów, raz chciałam się zapisać na wizytę do jakiegoś nowego lekarza, ale jak go zobaczyłam to zrezygnowałam- takie ciacho, że chyba bym umarła podczas badania :D

Gość gość
Dokładnie to samo mam z tymi młodymi:D dlatego wolę dziadków:P wmówiłam sobie że już się napatrzył i nie porównuje:P

Gość gość
Moja koleżanka opowiadała mi, że jak była u gina mężczyzny to on robił jej wszystkie badania na hama, bolało ja, wkładał jej palce do tyłka, komentował jej wygląd itd!

Gość gość
U mnie w mieście jest facet ginekolog podobno świetny specjalista, delikatny, z podejściem do faceta i do niego mój chłopak mnie zapisał ale...on jest młody i przystojny:/ sama już nie wiem:(

Gość gość
ja mam 23lat nigdy nie byłam i nie zamierzam iść nie znoszę lekarzy

Gość gość
no to zależ od kobiety, niektóre się brzydzą dziadkami, inne uważają kobiety za niedelikatne. Ja nie lubię chodzić do młodych i przystojnych, sama nie wiem dlaczego :p po prostu mnie onieśmielają. w ogóle nie lubię młodych, atrakcyjnych lekarzy, wolę takich co ich traktuję aseksualnie.

Gość gość
ja mam 23lat nigdy nie byłam i nie zamierzam iść nie znoszę lekarzy spoko tez tak myslałam, a teraz mam takie guzy, że operacja będzie mnie kosztować ok. 10 tyś, a wcale nie wiadomo, czy uda sie uratowac macicę, jesli nie to po dzieciach można zapomnieć. Tak więc powodzenia moja droga:)