Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokoddoro

Drugi poród jak wygląda

Polecane posty

Gość pokoddoro

Wiem, wiem takich tematów pewnie było już 1000, ale w necie znalazlam zaledwie kilka i do tego bardzo starych. Jestem w 35 tc drugiej także niebawem będę rodzic. Pierwszy mój poród odbył się w zeszłym roku i od odejscia wód do urodzenia dziecka minęło 16 godz 15 minut. Nie było to jednak tak, że ciagle czułam nieopisany ból, w trakcie mialam dwie dawki zzo. Jednqk gdy ono puscilo jakiś czas przed bólami partymi zaczęło być hardcorowo do tegl stopnia, że zaczelam krzyczeć. Bylam tez wykonczona długością tego porodu, a w perspektywie czekalo mnie jeszcze 2 godz 15 minut parcia. Zaczynam obawiać się drugiego porodu. Czy mam sie spodziewać tego samego, czy ma szanse odbyć sie ti szybciej? Czy bóle będą silniejsze czy lagodniejsze? A może na tym samym poziomie? Jak to bylo z wami? Porownajcie oba porody i napiszcue jaka miedzy nimi była przerwa ;)

Gość gość
moja babcia mówiła że jak baba w ciąży się nie rusza to potem ma ciężki poród moja mama mi mówiła że oprócz kręgosłupa to ją nic nie bolało

Gość gość
Wiesz gdyby to wszystko było takie łatwe to wszystkie kobiety w czasie ciąży by cwiczyly i porody byłyby bezbolesne. Niestety cwiczenia fizyczne w ciąży i zwiększona aktywność ruchowa niewiele daje, bo te bóle biorą się ze skurczow macicy i przepychania sie głowy przez wąski kanał rodny.