Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boculka12345

Nie pasują mi żadne cienie do powiek

Polecane posty

Hej. Mam niebiesko-zielone oczy migdałowy kształt jasną karnację i jasny blond włosy. Nie pasują mi żadne ciebie do powiek, np. biały połączony z jasnym różem sprawia wrażenie zapłakanych oczu albo zapalenia spojówek, brązy wyglądają tak jakbym miała ubrudzone oczy, fiolety to efekt podbitych oczu tak zwanej śliwy, a złoto czy beże dają efekt przygaszonych oczu :( Czy ktoś ma ten sam problem? I kreski zrobione eyelinerem tez mi nie pasują, no chyba że takie bardzo cieniutkie.

Gość gość
a szare? brzoskwiniowe?

Gość gość
mi od jakiegos czasu w ogole nie podobaja sie u nikogo cienie na oczach. tylko to na filmach/ zdjecial ladnie wyglada. a na zywo tandetnie... zwlaszcza takie szaro niebieskie cienie u starych bab, jakies bardzo kolorowe u mlodych.. i te czarne kreski na dolnej powiece bleeh . najlepiej jesli cien to jakis brazowy deelikatnie

Gość gość
A po co ci cienie? Okropne sa. Ja nie cierpie. Tez mam migdaly szaro zielone. Czasem robie brazowa kreske a tak tylko wytuszowane mocno podkrecajaca maskara. I starczy, cienie od zawsze niedobrze mi sie kojarza

Gość gość
Masz widocznie słabe cienie lub nie potrafisz ich nakładać . brązy połączone z jasnymi cieniami powinny dobrze się prezentować do koloru oczu .

Takie mam oczy :( są małe wyglądają jak u Chinki. Makijaż robiła mi kuzynka która jest po kursach kosmetycznych i sama miała problem z doborem cieni. A wymalować się chciałam na ślub.

Zresztą narzeczony powiedział mi że moje oczy nie potrzebują cieni ale nie widziałam nigdy panny młodej bez cieni na powiekach.

Gość gość
Pisalam wyzej. Ja na swoim slubie nie mialam cieni. Tylko doklejone kepki sztucznych rzes oczywiscie full profesjonalizm. Do tego szminke w kolorze matowy zgaszony roz i twarz musnieta pudrem brazujacym. bylo naturalnie i ladnie, nic sie wiejsko nie blyszczalo. Po co na sile chcesz kombinowac jak najwyrazniej cienie ci nie sluza. Nie ma odgornie narzuconego rozkazu ze kazda panna mloda ma je miec

Pasuje mi różowa szminka taki brudny ciemny róż i tusz z kredką i tak zostawię :) Faktycznie nie ma co kombinowac na siłę tak jak moja koleżanka, miała grafitowo szary makijaż i wyglądała jak zmora i bardzo staro :(

Wypróbuję ten powiększający oko, jak nie będzie pasował to zostanę przy wersji tusz, kredka i szminka mocniejsza.

Gość gość
Super filmik. Fajnie że można dowiedzieć się o takich trikach jak powiększyć optycznie oczy.

Wymieniłaś prawie wszystkie kolory cienie i naprawdę nic nie pasuje? Ale nie wspomniałaś o metalicznych :) Chodzi mi o takie jak na http://puderek.com.pl/cienie-do-powiek/1015-makeup-revolution-eye-foils-rose-gold-metaliczny-cien.html z makeup revolution Może właśnie takie pasowałyby do twojego typu urody. Najlepiej wypróbować i obejrzeć w necie filmiki jak profesjonalnie zrobić sobie makijaż.

Gość gość
JA używam Bourjois Ombre a paupieres cienie do powiek 68 Jaune illuminateur. Zamawiam je z abckosmetyczne.pl, bo ceny są rewelacyjne. Polecam zajrzeć, bo jest bardzo duży wybór wszystkich kosmetyków.

Gość gość
ja mam zielone oczy i wszelkie fiolety mi bardzo pasują, więc może tylko sama sobie wmawiasz te efekty?:):) polecam cienie mineralne, annabelle najlepiej, nie daja tandetnego efektu na oku

Gość gość
A sprawdzałaś cienie mineralne? Ja korzystam z takich od firmy Alilla - http://alilla.com/ to polska marka, porządne cienie, bardzo trwałe, nie uczulają.

Gość Zuzaa2
Spróbuj może z paletkami cieni Marocco- mają świetnie dobrane kolory, dobrze napigmentoweane, które świetnie utrzymują się na powiece. Na pewno znajdziesz dla siebie odpowiedni zestaw.

Gość Natka112
Na pewno jakieś Ci pasują :) Także polecam Morocco z Bikora, np. paletkę Bed&Breakfast. Myślę, że u Ciebie też będą wyglądać fajnie!

Gość gość
Ostatnimi czasy w modzie są ciepłe kolory cieni,mnie niestety nie pasują,jest zalew tych kolorów właśnie przez Kylie Jenner która ma korzenie ormiańskie,większość polek to lato więc chłodne kolory są lepsze moim zdaniem,ja ostatnio malowałam się ciepłymi i wyglądałam jakbym płakała.

Gość Sylwia_fluksikk
Jesli chodzi o dobrej jakości cienie i takie, które nie uczulają a dobrze sie utrzymują na powiece przez cały dzień to na pewno polecam spróbować cieni z Annabelle Minerals!

Gość DominikaJJ
ja kupiłam sobie ostatnio w rossmanie paletkę cieni Burn z eveline, nie spodziewałam się aż tak dobrej pigmentacji. Kolory są super, cienie dobrze się blendują, nie osypują się podczas wykonywania makijażu, do tego są stosunkowo niedrogie.