Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

emigracja zarobkowa

Polecane posty

Gość gość

od początku kampanii prezydenckiej obserwuję jak wykorzystywana jest ta ważna kwestia. muszę jednak z pełnym oburzeniem stwierdzić, że robi się z nas idiotów, biedaków i nieudaczników - z nas czyli ludzi którzy pracują lub pracowali poza granicami Polski. ja wyjechałem na wyspy w wieku 19 lat, już po maturze, spędziłem tam ponad rok i stwierdziłem, że chcę skończyć studia, żyć w Polsce - tam było łatwo, lepsze zarobki, ale praca marna. Jeśl ioczywiście ktoś chce i lubi pracować fizycznie to nie neguję tego, każdy ma swoje cele. chcę powiedzieć, że po ok 9 latach od momentu powrotu do PL skończyłem studia, dwa kierunki zaocznie, w między czasie rozpocząłem pracę - nikogo o nic nie prosiłem, studiowałem i pracowałem dzięki czemu dziś osiągnąłem osobisty sukces - jestem młody ale już doszedłem do szefa oddziału - przypominam, że nikt w tym mi nie pomagał. W Polsce można żyć, tylko trzeba chcieć - jeśli jednak ktoś chce żyć gdzie indziej to nie jest to moim zdaniem przymus a chęć. poza tym żeby mieć dobrą pracę trzeba też mieć dobrą szkołę i doświadczenie.

Gość gość
zapomniałeś dodać, że wiele osób nie ma pracy fizycznej za granicą. Tylko co mają powiedzieć w kampanii wyborczej? Przyznać, że w Polsce jest tak źle, że wyjechali nawet ludzie którzy po prostu chcięli?