Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmartwiona_mama

Konflikt serologiczny a kolejne ciąże!

Polecane posty

Heej dziewczyny! Mam 27 lat, od 8 miesięcy jestem szczęśliwą mamą. Od zawsze chciałam mieć dzieci z małą różnicą wieku. Niestety od momentu gdy zaczęliśmy z mężem poważnie myśleć o drugim dziecku nurtuje mnie myśl czy dziecko będzie zdrowe :( Otóż to w pierwsze ciąży dowiedziałam się że mam z dzieckiem konflikt serologiczny. Na szczęście mały urodził się zdrowy. Słyszałam też że w takiej sytuacji lekarz radzi pozostać tylko przy jednym dziecku, a my tak bardzo chcieli byśmy mieć chociaż dwójkę. Moje pytanie brzmi: Czy mam szansę urodzić zdrowe dziecko? Dodam że ja mam grupę krwi ARh(-), a mąż ABRh(+). Dziecko ma krupę krwi BRh(+). Proszę o odpowiedź mamy które miały podobny problem do mojego. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Gość gość
Ale mialas juz stwierdzone przeciwciala we krwi i konflikt czy tylko niezgodnosc rh z mezem?

Gość gość
nie ma jakiegos ryzyka wad wrodzonych dla dziecka, jedyne co moze mu zagrazac to wielowodzie -tez mam ten problem, ale jestem na etapie pierwszej ciazy (zawsze chciałam miec kilkoro dzieci)