Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieobeznana29

Przyjadą do nas goście z za granicy. Co im podać do jedzenia?

Polecane posty

Gość nieobeznana29

W piątek przyleci do nas szef mojego męża z żoną i 3 letnim synkiem. Będą u nas sobotę, niedzielę i w poniedziałek rano wyjadą. Dodam, ze nie znamy się za dobrze, oni są obcokrajowcami (on szwed, ona angielka), to wizyta towarzyska żeby lepiej się poznać. I nie ukrywam, ze mąż czeka na awans:P Napiszcie co im podac w piątek na kolację, co na śniadanie rano? Nie wiem jak się zachować:O tak, wiem dzikus ze mnie:D W sobote na obiad pójdziemy do restauracji, mamy zaplanowaną rozrywkę, ale w niedzielę trzeba coś ugotować już na obiad. Co mam im podać w piątek na kolację, na śniadanie i na obiad? Przecież nie zrobię im płatek z mlekiem czy kanapek na kolację. Nie znam sie na tym, bo my jemy obiady poza domem, a śniadania jak już to na szybko, kolacje też. prosze pomóżcie

Gość gość
tradycyjne polskie zarcie zrob

Gość nieobeznana29
to znaczy co? w piątek może zrobię zapiekankę z makaronem, szynką pieczarkami? Myślicie, że może być? Na śniadanie nie wiem co:O na obiad w niedzielę może rosół i karkówka z ziemniakami? na deser kupię ciasto. Ale na kolację z kolei i na te śniadnaia to nie wiem co.

Gość gość
na kolacje ja bym zrobiła canelloni. Może zrobicie w któryś dzień grilla?? na śniadanie przygotuj na osobnych talerzykach wędlinę, ser, pomidory i ogórki. Mozesz dla dziecka zaproponować to mleko z płatkami, bo często dzieci jedza płatki. Ogólnie gotuj normalnie, to że to szef to nie znaczy że musisz się spuszczać nad tymi daniami:P

Gość gość
Zrób żurek na kolacje, jest boski, wszyscy obcokrajowcy go kochają i jest typowo polski. Z kupą kiełbasy i jajami i fajnym razowym chlebem, będzie im smakowało. Noi upiecz ciasto. Co tam lubisz pięć. Powodzenia.

Gość gość
w piatek bym zrobila gryla i fajne salatki do tego. w niedziele schabowe z ziemniakami i surowke . sniadanie i kolacja blueczki, chleb wedlina , ser i pomidorki i tyle. nie stresuj sie

Gość gość
Ja mieszkam juz dlugi za granica i powiem ci ze z moich obserwacji tylko polacy bawia sie w obiady kolacje. Tutaj sniadania jada sie lekkie cos typu tost z drzemem i do pracy. Pozniej lunch tez cos lekkiego i diopiero 17-18 obiado kolacja i to nie dwudaniowa tylko wlasnie zapiekanka makaronowa ziemniaczana jak kto woli. Ja bym podala tak na kolache w piatek potrawke z kurczaka z ryzem w sobote rano sniadanie tradycyjne niech kazdy wubierze co chce daj na stol wedline ser zolty drzem i ewentualnie jajecznica kazdy lubi. Do restauracji pozno jako obiado kolacje. A w niedziele normalne sniadanie do wyboru ser wedlina zrob salatke jakas ryzowa np. Obiad rosol jesli chcesz tradycyjnie a na drugie mlode ziemniaki z koperkiem karkowke i jakies surowki. A kolacja moE golabki?07

Gość gość
Jemu Janssons frestelse, a jej fish & chips.

Na obiad zrób może tradycyjny polski obiad . A co :P A na kolację - lekka sałatka , dobre wędliny i sery , pomidory itrd.

Gość gość
Tak Szwedowi daj kiszonego śledzia . Angol uraduje się rybą z frytkami jak tu poprzedniczka pisała ... Pytanie czy to oryginalni obywatele bo się a nuż okaże że jeden 'Anglik" to żółty a drugi "Szwed " ma ramadan akurat...

Gość gość
Moja corka zareczyla sie z Anglikiem(mieszkamy w Anglii) Pare tyg.temu bylo zapoznanie rodzinne,no i tradycyjnie u panny mlodej w domu.Na kolacje podalam zupe krem z kalafiora posypana szczypiorkiem i grzankami,na glowne danie zrobilam duszona karkowke w kapuscie z suszonymi sliwkami i cebula,a na deser zrobilam dwa rodzaje ciasta,przekladane czekoladowe i 3bita.Wszyscy sie tym zajadali i nie mogli nachwalic jakie to wszystko dobre :) Do tego bylo wino soki i piwo.Ty autorko bedziesz miala tych gosci na dluzej,ale wierz mi nie ma co wydziwiac rob normalne polskie potrawy,zaserwuj im taka polska jajecznice na ktores sniadanie,taka wiesz z kielbasa i szczypiorkiem oni jajecznice jadaja ale podana w ten sposob to dla nich cos nowego czym sie zajadaja.Powodzenia zycze.