Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda co piszą tutaj o Kukizie? czy manipulacja faktami?

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość598
a co tutaj piszą? :D bo nie wiem do czego się odnieść

Gość gość
link uznaje za spam więc wpiszcie w wyszukiwarce wyścig szczurów wolna polska i jakby się komuś udało to proszę o wklejenie tego linku

Gość gość
poda ktoś ten link? tak bezinteresownie

Gość gość
masz link

Gość gość
nie mam

Gość gość598
zmanipulowane fakty tak najkrócej można ten tekst określić. Bo niby wszystko prawda ale nie do końca. Pooglądaj filmiki na yt z Kukizem, jest kilka w których mówi o UPA i jego śpiewie na majdanie, dla mnie facet jest szczery i tyle. Po prost z wiekiem spojrzenie na niektóre sprawy się zmienia jak chociażby w przypadku tej piosenki zchn. Kukiz zresztą przeprosił za ten tekst i sprawa zakończona.

Gość gość
czyli Kukiz to twoim zdaniem taki syn marnotrawny? a nie przypomina ci to właśnie zachowania polityków systemowych?

Gość gość598
czyli lepiej żeby trwał w błędzie niż żeby ten błąd zauważył i go naprawił ?? Kukiz tak jak w przypadku tego śpiewania na majdanie przyznał się do błędu i chwała mu za to, bo chyba gorzej by było gdyby zaczął udawać że on tam żadnych flag banderowskich nie widział.

Gość gość
Jeżeli chodzi o podejście Kukiza do Ukrainy to naprawdę jest dziwne - najpierw śpiewał piosenki dla walczących na Majdanie, później powiedział, że wsparłby Ukrainę jedynie humanitarnie, ale nie sprzedałby im nawet połowy pocisku, a później mówi wprost o ,,banderowskiej'' Ukrainie. Nie sądzę, by na Majdanie nie wiedział czym było UPA i co w 1943(teraz ma wymiar wyłącznie patriotyczny) oznaczał okrzyk ,,Chwała Ukrainie''. Myślę, że zależało mu na zdobyciu głosów ludzi, którzy nie chcą angażować się wojnę za wschodnią granicą.

Gość gość
dziś Dziwne, że dopiero rok po protestach na Majdanie zauważył czerwono-czarne flagi. Ale z całą pewnością na żywo trudno było je zobaczyć, a co innego na filmikach w internecie. Po prostu zobaczył, ze większość Polaków nie chce pomagać na Ukrainie, dlatego szybko zmienił zdanie.

Gość gość598
Ja jednak uważam że Kukiz był tam by śpiewać dla ludzi walczących o swoją wolnośc, a nie po to by śpiewać banderowcom. nie można zakładać że kukiz jadąc tam miał zamiar im wysyłać broń czy cokolwiek innego, po prostu śpiewał i tyle.

Gość gość
Ale rok później mówił o tym, że wysłałby Ukrainie pomoc humanitarną, ale nie wysłałby nawet połowy pocisku, bo to dałoby pretekst Putinowi do wysłania regularnych wojsk do Donbasu. Kilka dni później powiedział, że nie dałby broni ,,banderowskiej'' Ukrainie. To niech się w końcu zdecyduje, czy wspiera tych ludzi, czy uważa ich za banderowców, czy nie wysłałby broni ze względu na Putina, czy ze względu na mitycznych banderowców. Pisze mitycznych, bo histeria z banderyzmem jest mocno przesadzona, ale to już inny temat.

Gość gość
dziś Za który tekst przeprosił Kukiz? Za określenie ,,banderowska Ukraina'', czy za tekst piosenki, którą śpiewał na Majdanie?

Gość wyborca Kukiza
ja też rok temu bylem za Ukrainą i co z tego? Teraz jestem neutralny bo Rusków tez lubie tak jak Ukraińców. Jestesmy po prostu do siebie podobni:classic_cool: A wracając do polityki polskiej - nie zastanawiajcie sie nad tym co kto powiedział 20 czy 5 lat temu, liczy sie jedno że Kukiz jest przeciwko systemowi feudalnemu w Polsce, tak FEUDALNEMU bo tu nie ma kapitalizmu i każdy kto pracowal "na zmywaku" to doskonale wie

Gość gość
Ja również lubię Rosja(zwykłych ludzi, nie polityków), jak i Ukraińców. Jednak jeżeli chodzi o wojnę, to jestem po stronie ukraińskiej. Wracając do polityki polskiej - ogólnie podobają mi się jego poglądy, ale ja głosowałam na innego kandydata. Tego samego, który dostał się do drugiej tury. Nie, nie głosowałam na Bronka ;) Dziwi mnie, że Kukiz zrównuje PO z PiS-em. Ta druga partia tak szczerze mówiąc nie miała nigdy zbyt dużej władzy. W latach, w których sprawowali władzę, PO razem z koalicją przegłosowywała ich ustawy. Zresztą 2 lata to bardzo krótko. Jak dla mnie sitwą jest PO-SLD-PSL, bez PiS-u, bo to również antysystemowa partia. Nie ma znaczenia, że zaczynali w 1989 r., tak jak PO. Liczy się, że oni również są przeciwni rządzącej sitwie i nie mają władzy. Są opozycją.

Gość gość
PiS to opozycja systemowa dla PO?! jestem zrozpaczona, jak czytam takie brednie... przecież obu partiom zależy na tym, żeby ten system utrzymać!

Gość gość
To w taki razie pod jakim względem PiS jest podobne do PO? Tylko teoretycznie są podobnymi partiami, chociaż PO to praktycznie komuna. Może jeszcze napiszesz, że PiS jest w koalicji z PO, a kłócą się na pokaz, by zdobyć głosy? PiS nigdy nie wyprzedałby Polski i nie zrobiłby takiej krzywdy Polsce, jaką zrobiły platfusy.

Gość gość598
gość dziś dziś Za który tekst przeprosił Kukiz? Za określenie ,,banderowska Ukraina'', czy za tekst piosenki, którą śpiewał na Majdanie przeprosił za tekst piosenki która jest przytoczona w tym artykule" zchn się zbliża"

Gość gość
a kto podpisał traktat lizboński?

Gość gość
up

Gość gość
przecież to jest proste Bronka wyrzucić, jesienią PO wyrzucić a potem zmiana na Kukiza i ludzi jego pokroju którzy nie zgnoją się takimi układzikami jak PIS i PO, dlatego jestem za Kukizem bo on się nie sprzeda NIGDY jak słucham i patrzę na niego jak mówi o Polsce to wiem że to jest to, on sra na władzę i pieniądze takiego człowieka nie kupisz i to jest największa wartość dla nas Polaków, a cram na całą resztę ideologiczną.

Gość gośćść
ale Kukiz tak myślę musi się przygotować na niezłe ataki na jego osobę. Zobaczycie jak nasze wspaniałe media będą wyciągać jego teksty piosenek (chociażby wspomniany wcześniej zchn), jego występ na majdanie, problem z alkoholem itd. Wszystko żeby zniechęcić do niego ludzi którzy na niego głosowali. Trzeba trzymać kciuki żeby facet to przetrzymał a potem będzie dobrze :)

Gość gość
kciuki to trzeba trzymać żeby się chłopu coś nie stało, bo tutaj gra idzie z ludźmi bezwzględnymi którzy Polaków traktują jak kolonię z 18-tego wieku, czytaj tania siła robocza.

Gość wyborca Kukiza
gośćść dziś [21:39 x kocham cie :)

Gość Jakie to żenujące
Kukiz to ja chorągiewka na wietrze.W którą stronę wiatr zawieje to ten inaczej "gada"Najbardziej mnie śmieszy to jego pajacowanie i podskakiwanie na scenie jak małpa po drzewach.Facet jest żałosny.Przez 10 lat przyklaskiwał PO a teraz coś nagle mu się odwidziało? Może ma zwidy na odwyku?!