Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wygląd pochwy po porodzie.

Polecane posty

Gość gość

Drogie kobietki, miałam okazję uczestniczyć w porodzie kilku kobiet, z racji tego, że studiuję pielęgniarstwo. I chciałam Was zapytać, czy rzeczywiście mocno się zmienia wygląd pochwy ? Zauważyłam, że po wypchnięciu dziecka wargi sromowe i łechtaczka są mocno powiększone i zastanawia mnie fakt, czy one w czasie połogu wracają do swoich rozmiarów ? Bardzo proszę o rozwianie moich wątpliwości :)

Gość gość
ja sie nad tym nie zastanawialam, tylko brałam cc.

Gość gość
Wracają, wracają.

Gość gość
Tez biore cc, wole blizne na brzuchu niz rozerwany tylek:)

Gość gość
Wracają

Gość gość
Na kafe nie ma co pytac. Tu wszystkim wracaja i baaa....sa nawet ladniejsze i ciasniejsze niz przed porodem

Gość gość
Nie wiem, nigdy nie studiowałam sobie wyglądu POCHWY (bo niby jak? wziernik i peryskop mam zastosować?).

Gość gość
Mniej wiecej wraca, napewno nie mam takirj dziury jak odrazu po porodzie, ale nie jest tez taka jak przed, bylam nacinana i powiem ze zszyli dosc ciasno i przez pierwsze miesiace przy seksie bolalo jak przy pierwszym razie ;)

Gość gość
gość dziś - nie trzeba takich przedmiotów, wystarczy lusterko.. nie pytałam o wygląd w środku tylko na zewnątrz (czyt. łechtaczka i wargi sromowe)

Gość gość
Nie, pytałaś o POCHWĘ, w temacie nawet. Studiujesz pielęgniarstwo a nie znasz podstaw anatomii i nie odróżniasz pochwy od sromu? :o

Gość gość
wczoraj Tez biore cc, wole blizne na brzuchu niz rozerwany tylekusmiech.gif xxx blizny sie pozbędziesz po dermatixie. Takze i tego nie bedziesz miec

Gość gość
dokladnie a poza tym ta blizna z czasem i tak jest prawie niewidoczna , u mnie bez smarowania zostal tylko taki jakby grubszy bialy 10 cm wlos nad linia wlosow

Gość gość
gość dziś - gratuluję spostrzegawczości :) później podkreśliłam, że pytam o łechtaczkę i wargi sromowe.