Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociaipsiamama

Odrzucone kotki pomocy

Polecane posty

Gość kociaipsiamama

Hej. Dzisiaj w nocy będąc na spacerze z psem usłyszałam przeraźliwe piski małych kotków. Lało strasznie, a one były całkiem przemoknięte. Wzięłam więc pudło z domku i zrobiłam im małe schronienie, oczywiście w rękawiczkach, żeby nie było na nich mojego zapachu. Co godzinę od 1 do 9 chodziłam oglądać, czy wszystko z nimi ok i czy mama się pojawiła. Niestety kotki nie było tyle godzin, dlatego po rozmowie z weterynarzem wzięłam je do siebie, kupiłam specjalną mieszankę i je nakarmiłam. Chodziłam jednak zaglądać w to miejsce, miałam nadzieję, że mama się znajdzie, ale cały dzień nic. Dowiedziałam się później, że to kotki od sąsiadów, tyle, że dzieci zaczęły je dotykać i mama je porzuciła. Sąsiedzi w ogóle nie chcieli ze mną rozmawiać, swojej córce kazali wracać do domu, a mnie potraktowali jak powietrze. Postanowiłam maluchy karmić, mam nadzieję, że przeżyją..... Mają ok 10 dni, oczka są już otwarte, przed chwilą udało mi się je porządnie nakarmić i śpią. Mam też psa, który normalnie kotów nie lubi, ale je tak jakby olewa... Nie dopuszczam jednak do spotkania. Mógłby się do nich przyzwyczaić??? Dla obcych kotów jest agresywny. Kotki są posklejane mlekiem, bo rano ciężko mi było je nakarmić. Jak i czym je myć? Co jeszcze powinnam wiedzieć?

Gość gość
Zapytaj najlepiej na jakimś normalnym forum o zwierzętach typu miau.pl, a nie na kafeterii, gdzie pełno niedouczonych kretynek.

Gość gość
przepuść je przez maszynkę do mięsa z sitkiem o drobnych otworach, dodaj jajko, bułkę, przyprawy i zrób z nich koc***asztet

Gość gość
zazdroszczę takich maluchów :) musisz je karmić regularnie-są na necie różne przepisy na mieszanki ale ja kupiłam mleko modyfikowane jak dla niemowląt i podawałam najlepiej strzykawką bez igły ;),dbać o ciepło ( można np. podłożyć butelkę z ciepłą wodą owiniętą szmatką,żeby się nie poparzyły a miało ciepło) ważna sprawa -masować brzuszek ( bo inaczej mogą mieć problem z wydalaniem- u takich małych kotków matka wylizując brzuszki pobudza ten proces) warto kupić paczkę najzwyklejszych pampersów- podłożyć pod maluchy - łatwiej będzie sprzątać i jednocześnie one same nie będą zasikane co do mycia - przecierać wilgotną szmatką

Gość gośćl
przetrzyj je delikatnie wilgotna szmatka. po karmieniu masujesz im brzuszki i okolice o***tu, zeby sie zalatwialy? pies powinien sie przyzwyczaic, ale bedziesz musiala go na poczatku pilnowac

Gość gość
a co psa -da się pogodzić i psa i kota tyle tylko ,że wymaga to czasu i cierpliwości :) wiadomo ,że dużo zależy od samego charakteru psa ale można zacząć od tego ,że da się mu do powąchania kocie szmatki ,póżniej pokazać mu kotki ( ale z daleka pod kontrolą ) i dopiero dopuścić do bezpośredniego spotkania

Gość gość
Najpierw zmiel jednego kota i nakarm nim pozostałe. Potem kolejnego i nakarm pozostałe itd. Na koniec zostanie ci jeden utuczony kociak więc będziesz mogła i ty dobrze się najeść:-)

Gość gość
Masz dobre serce biorac kociaki do siebie. Inaczej biedaki by zdechly. Potem poszukaj dla nich domku. Karm je tak jak radzili ci tutaj ludzie. Sama jestem posiadaczka 2 kochanych futrzakow. Pozdrawiam;.)

Gość gość
ciepełko im zapewnij

Gość Cats on fire
Albo nie albo przetrzyj je szmatką nasączoną acetonem a następnie podpal:-)

Gość gość
Zapewnij im ogniste ciepełko:-D