Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Być świadkiem umierania

Polecane posty

Gość gość

Wybrałem zawód jaki wybrałem, liczyłem się z tym, że na oddziale ktoś umrze. Ale nie w tak bezlitosny sposób...Rano rozmawiałem z pacjentem a po 3 godzinach on już nie żył... Można robić wszystko ale i tak ktoś kiedyś umrze. Nigdy nie widziałem trupa, oprócz tych z kostnicy. Wierzcie mi na słowo, że bardziej przerażające i traumatyczne są te, które 20 minut przed zgonem z wami rozmawiały a nie te poćwiartowane moczone w formalinie ... I te rodziny, zrozpaczone po śmierci bliskiej osoby. Wszyscy się sapią, że opieka zdrowia jest zła. A kto z was zniósł by śmierć pacjenta i to nie jedną? A utrata młodego pacjenta to okropna trauma...

Gość gość
na co zmarl?

Gość gość
"Wszyscy się sapią, że opieka zdrowia jest zła. A kto z was zniósł by śmierć pacjenta" xxx Rozumiem , że przez to , że pacjenci umierają , służba zdrowia jest zła ? Dobrze , postaramy się nie umierać.

Gość gość
Po prostu mimo reanimacji, 100 procentach włożonych w ratowanie jego życia po prostu nie ruszył... to jest najgorsze w takich zawodach jak lekarz pielegniarka czy ratownik. Dasz z siebie 10000 procent ale i tak ktoś umrze mimo iż wszystko zrobiłeś co mogłeś żeby mu pomóc.

Gość gość
Nie, chodziło o to, że zdarzają się marudni medycy, nie zawsze serdeczni. Oni dziwigają swój ciężar i wkładają wiele w swoją pracę a i tak nikt nie docenia ich pracy. Bo przecież "biorą kase i nic nie robią". Polecam dyżur 12 godzin na nogach i zapitalanie po łokcie

Gość m ądralIa
:( współczuję....ale pomyśl, że masz chociaż pracę, której może z dania na dzień nie stracisz. JA pracę straciłam z 10x, w końcu się załamałam :(