Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

udaje Wam się sprzedać coś na allegro?

Polecane posty

Gość gość

Jakieś ciuchy czy coś? Po jakim czasie od wystawienia?

Gość gość
Tak, sprzedałam pól domu ;) glownie ciuchy, aparat foto i pare innych niepotrzebnych rzeczy... ale ludzie są w**********y, kupują a potem nie wplacają pieniedzy i cisza, ani be ani me, non stop dostawalam maile z pytaniami DLACZEGO TAK DROGO ? MOZE JAKIS RABAT ? albo wystawiłam sweterek w doskonalym stanie za 25zł i dostałam wiadomosc KUPIE ZA 25 ALE Z PRZESYŁKA, wystawiłam aparat i to samo :D DAM 200 zł i kupuje :D

Gość gość
aha czyli kupują a kasy na koncie nie widać, tak? Sorry ale dopiero dziś się ogarnęłam i parę rzeczy wstawiłam nie do końca wiem jak to działa

Gość gość
ja ostatnio też wystawiłam spodnie za 12 zł, odpowiedź kupie za 12 ale już z przesyłką.

Gość gość
jeszcze dodam, ze na olx wstawiłam bluzkę nową którą kupiłam za 110 zł i też pytania ile zejdę z ceny to masakra, fakt...

Gość gość
wiesz ja sprzedałam mase rzeczy i 3/4 rzeczy sprzedałam bez problemu :) z resztą były male problemy wlasnie jak wyzej wymienione, ktos cos zalitcytowal albo kupil a potem sie rozmyslał, raz wyslalam paczke i po prostu kobieta nie odebrała :O stracilam łacznie 25 zł na wyslanie i ponowne odeslanie do mnie... Jesli cos wystawiasz to zrob dobre fotki, wyraźne, najlepiej na białym tle, daj dokładny opis, jesli cos ma wade to koniecznie o tym napisz, napisz takze wymiary ubrania dlugosc, szerokosc, skład i ignoruj głupie wiadomosci by sprzedać taniej etc. Jesli chcesz wysylac za pobraniem to tylko osobą bez negatywów za nieodebranie paczki, najlepiej gdyby taka osoba miala juz kilka komentarzy a nie była świeżo zarejestrowaną osobą. Na Allegro jest bezpieczniej niz na OLX, bo tam to dopiero czubki siedzą :)

Gość gość
ja na olx sprzedałam orbitrek i parę ciuszków po synku, ale ciuszki to głównie za tzw.grosze

Gość gość
u mnie to samo :D syn dostał w prezencie konsole playstation, a jedną juz mial starszej generacji wiec wystawiłam na sprzedaż starą, kilka wiadomosci czy cena do negocjacji, czy to cena ostateczna, czy zejde z ceny 100, 200,300 zl, w koncu sprzedałam młodemu chłopakowi, chcial tylko sprawdzic czy wszystko działa, umowilismy sie u mnie w firmie, nie chcialam zapraszac jakiegos szczyla do domu zwlaszcza ze bylam wtedy sama ;)

Gość gość
dzięki za rady, ja właśnie wystawiam za grosze bo to są rzeczy które mi leżą nieużywane A sama przez internet nie kupuję więc nie bardzo wiem jak do tego odpowiednio podejść- ja muszę obejrzeć zanim kupię, tak mam i już. Ale mam świadomość że za używane ciuchy nawet markowe nie nabiorę nie wiadomo ile kasy. A jak patrzę po ogłoszeniach to niektórzy nie mają wyobraźni:))

Kilka razy udało się coś sprzedać, ale nie były to ubrania. Do tej pory sprzedawałam przede wszystkim książki (głównie te, które przerobiłam już na studiach) i muszę przyznać, że chętnie kupowali, pewnie studenci młodszych lat ;) Raz udało mi się sprzedać używany komputer ;)

Gość gość
Sprzedałam perfumy i paczkę ubrań. Chciałam sprzedać ubrania pojedyńczo po pare złotych, ale nikt tak nie kupuje..Udało wam się sprzedać jakieś ciuchy pojedyńczo?

Gość gość
Pojedynczo to chyba ciuchy dla dorosłych a paczki dla dzieci

Gość gość
Ja sprzedaje na olx bi na allegro sa dzikie prowizje. Wszystko schodzi, a wystawiam ciuszki pojedynczo. Czasem jak sie cos dlugo nie sprzedaje to schodzę troche z ceny. Oczywiście zgłasza się pełno czubów ale taki urok. Ostatnio jakas babka chciała kupic body z wysyłką zwykłym listem. Mowie jej ze ok ale czy jest świadoma ze jak list nie dojdzie nie ma możliwości reklamacji na poczcie. A ta na mnie naskoczyła ze ja zniechęcam do zakupu. Dodam ze różnica w cenie wysyłki wynosiła 3 zl....

Gość gość
Ja wystawiam za niskie ceny rzeczy a i tak pytania czy zejdę i ile? a dzisiaj oglądałam Bujaczki dla dzieci- ludzie wystawiają po 2 dzieci za 110 zł gdzie identyczny nowy kosztuje 140.... albo paczka rzeczy gdzie 3 nowe ładne stan idealny a reszta to sprane szmaty cena 290 zł...

Gość gość
Ja spprzedaje pojedynczo ceny max 15zł to jak sprzedać taniej????