Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego bogaci maja tylko jedno dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Mam taka znajoma, mowi sie ze jak jest jedno dziecko to bedzie zadbane, tym bardziej w bogatej rodzzinie, ale to stereotyp, moja znajoma -bogata zabiegana buisnesswoman skupiona jest tak na zarabianiu kasy i karierze , ze jej coreczka powiedziala mojej w przedszkolu," ja bym chciala by mama zamknela firme i sklep by miala wiecej czasu dla mnie i pobawila sie ze mna bo ciagle bawie sie sama w pokoju jak ona w sklepie i w biurze" kolezannka ma duza firme i sklep i faktycznie mala jest zaniedbana emocjonalnie ona nie poswieca jej w ogole czasu , 8 godz w przedszkolu potem zostaje z jej tesciowa co prawda mama kupuje jej jakby zeby ja przekupic mase najjkdroizszych zabawek i czipsy i czekoladki o ktore mala prosi, mala chodzi brudna a jej mama bardziej dba o stan konta i kontrahentow niz o mala, ciagle na telefonie albo w firmie

Gość gość
A co tym w biedzie tak dobrze się żyje? lepiej mieć pracujących rodziców a co do gara włożyć niż żyć na zasiłkach i klepać biedę.

Gość gość
a co ciebie to interesuje? nie masz wlasnego zycia??

A mąż tej babki co robi?

Gość gość
A autorka jest pewnie kurą domową, która ma piątke dzieci i nie pracuje i żal jej doopę ściska,że komuś się powodzi.

Gość gość
A Angelina Jolie i brad Pitt? Albo Osbornowie? Michael Jackson tez mial3 ke.

Gość gośćula
tak zle i tak niedobrze,jak prowadziłam firmę miałam mało czasu dla syna ,wtedy przedszkolaka i były momenty gdzie nie chciał puścić mnie do pracy,teraz pracuje w domu i nie zarabiam zbyt dobrze a dziecko ,obecnie w gimnazjum ma do mnie żal że na urodziny nie będzie play staison 4 czy nowego kompa i mówi poszukaj innej pracy i czemu nie założe jak kiedys firmy.

Gość gość
jest fryzjerem, tu u nas na rynku

podoba mi sie polityka 1 dziecka w chinach tam nie ma bezrobocia i wielodzietnej patologii jak w pl

Gość gość
ja jestem z biednej rodziny i też matka mi uwagi nie poświęcała bo musiała zarobić na chleb

Gość gość
W Polsce też tak powinno być. Za dużo jest patologii po 8-10 dzieci a potem płaczą w programach ,że nie mają za co żyć. A kto im się kazał mnożyć ;/?

1 góra 2 dzieci to jest dobry wynik a nie rozpłodowe krowy wywalają z pizzd po 5 czy 7 bachorów i później żebrają w telewizji o paczki z żarciem

Gość gość
podoba mi sie polityka 1 dziecka w chinach tam nie ma bezrobocia i wielodzietnej patologii jak w pl xx Sa inne , fatalne skutki. W tej chwili jest tam o wiele wiecej chlopcow niz dziewcząt, juz brakuje partnerek, rodzi sie agresja, agresja mezczyzn prowadzi do wojny, co juz swiat skomentowal. Poza tym na 1 dziecko przypada 4 dziadkow, rosna mali, rozpieszceni, roszczeniowi krolewicze.Nagminne skrobanki, bo kobiety nie chca dziewczynek. Jesli w duzym miescie kobieta spodziewa sie drugiego dziecka i chce urodzic, to dramat, na ogol oddaje rodzinie na wies, gdzie takie dzecko zyje bez paszportu i chodzi do szkoly na zmiane z innym, szkoly nie pzryjmuja rodzeństw., Mieszkalam w Chinach, to wiem.

no ale to że wyskrobują dziewczynki to nie znaczy że polityka 1 bachora jest zła

bo to wiejska ciemnota po prostu nie potrafi sie pogodzić z płcią dziecka.powinni zrobić zakaz ujawniania płci płodu

Gość gość
Do 23:22 ale ona ma co do gara wlozyc wrecz moze wklladac najdrozsze rzeczy, chodzi o czas poswieconybdziecku ona nie poswiexa jej czasu wiecej poswieca swoim klientom

Gość gość
Do goscia co mowi ze polityka jednego bachora a raczej dziecka , widac po tym jak mowisz na dzieci jak je szanujesz, to kochane niewinne istoty nie zbrukane chamstwem, zlem i egoizmem tego swiata, a kobiet tez nie szanujesz bo nie mamy peezd ale co oczekiwac od prymitywa ktory mysli fioootem i niedawno chyba zszedl z drzewa bo mysli koootasem a nie mozgiem czy sercem! Polityka jedynakow kiedys wykonczy nasz swiat to dopiera beda spoleczenstwa egoistow

Gość gość
Do kuthaphone normalnie jestes szympansem o dwoch nogach znajacym mowe wow

Gość gość
bo ludzie bogaci,prócz kasy mają też rozum,wolą o jedno dziecko zadbać jak należy,a nie wychowywać bandy wiecznie głodnych,niedouczonych i dziedziczących po sobie ubranka bachorów...

Gość gość
bzdura, znam całkiem sporo bogatych osób, którzy maja więcej niz jedno dziecko

Gość gość
Ludzie bogaci mają trochę wiecej oleju w głowie,niż patolgia która ledwo skonczyła zawodówkę i narobiła dzieciarni,a pózniej płacz i zgrzytanie zębów,bo nie ma co do gara włożyć i trzeba żebrać po obcych ludziach.Sama mam jedno dziecko i ma wszystko co chce - nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko nosiło ubrania po kimś i jadło jeden posiłek dziennie. :o

Gość gość
Biedota zazwyczaj nie ma nic do roboty, żałuje sobie nawet na kondomy i klepie sie z nudów często łapiąc wpadki...

Gość gość
No nie wiem, wśród ludzi, których znam taka solidna klasa średnia to ma 1-2 dzieci, a naprawdę bogaci ludzie 3-5. Myślę, że po prostu (powyżej pewnego progu intelektualnego) ludzie mają po prostu tyle dzieci ilu są w stanie zapewnić dobre warunki....

Gość gość
chodzi głównie o to że dorabianie się zajmuje dużo czasu, a i np. własne interesy wymagają bardzo dużo stałego nadzoru. Często tacy ludzie poświęceją na początku dużo czasu żeby się dorobić i późno mają pierwsze dziecko, potem widzę ile mają realnie czasu i po prostu nie decydują się na kolejne.

Gość prawictwo pospolite 137
a dlaczego biedni mają zero dzieci ? no własnie