Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj pies mdleje prosze o pomoc :(

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam problem z psiakiem nawet nie wiem o jakie badania mialabym prosic veta juz napisze co sie dzieje. Mam labradorke ma prawie 3 lata.Zdarzyla jej sie dziwna sytuacja juz 4 raz.Chodzi o to,ze 3 razy zdarzylo sie,ze zobaczyla kogos do kogo bardzo chciala isc ,ciagnela na smyczy bardzo i miala wtedy obroze po chwili tego ciagniecia.tak jak by mdlala ,przewracala sie probowala wstac,byla taka otepiala to trwa chwile.Potem wszystko wraca do normy.Zadrzylo jej sie to 3 razy kiedy miala obroze.Wiec wywnioskowalam,ze sie poddusza po prostu obroza i musze jej kupic szelki i tak zrobilam.Ale dzis stalo sie to znowu miala szelki zobaczyla kolege ,ktorego uwielbia i wlasnie przy nim raz juz miala taka sytuacje.I nagle sie przewrocila nie mogla wstac byla otepiala :( boze to mnie przerazilo,bo ja zgobnilam to na obroze co prawda szelki sa dosc wyskoko na szyi,ale watpie,zeby ja poddusily.Co mam zrobic wiem,ze vet ,ale jakie badania czy to moze byc epilepsja :O nie trzesla sie ,ale moj brat ma epilepse i on ma taka,ze wlasnie sie wylacza ,mdleje nic wiecej i moze psy tez taka maja.Bardzo sie boje o nia czy ktos mial taki przypadek.Nie chodzi o kase wydam wszystko,zeby ja wyleczyc,ale chyba szukam parady :(

Gość gość
Może to być właśnie padaczka. Proponuję wybrać się do profesjonalnej kliniki.

Gość gość
moj pies tez tak ma i to tez golden. Podobno tak maja jak nie sa wykastrowane. zdarza sie 1na20 szybko zdychaja po takich objawach

Gość gość
poluzuj mu obroze..bedzie lepiej

Gość gość
Jezus maria jak szybko zdychaja :( co ty piszesz ,ale jaka to choroba ja nie mam goldena retrievera tylko labradora retrievera.Ona ma trzy lata nie jest wykastrowana chce ja dopuscic w tym roku

Gość gość
no i tu cie mamy....co to za lans...zaczelas od tego ze to labradorka...ojejku jejku biedactwo. a jakby to byl kundel to pisalabys o tym na poczatku.

Gość gość
psy sie kastruje suki sterylizuje.... to sie nie martw moze twoj ma co innego.

Gość gość
Ona nie może być w ciąży! Chcesz ją zabić?!

Gość gość
Psy i suki się sterelizuje. Poczytaj trochę.

Gość gość
psy sie kastruje ciemnogrodzie a suki sterylizuje.....co za gimbusy tu siedza. kastracja dotyczy jader a sterylizacja macicy

Gość annapolianna
czesc mam tez pieska co choruje w ten sam sposob :-( niestety okazało sie ze to choroba serca :-( weterynarz kazal robic jej masaż w okolicy serca i powiedział ze może wytrwa jeszcze kilka tygodni

Gość gość
gość dziś no i tu cie mamy....co to za lans...zaczelas od tego ze to labradorka...ojejku jejku biedactwo. a jakby to byl kundel to pisalabys o tym na poczatku. x x x napisalam rase ,bo moze nie wiem a ta rasa ma tendencje do takich chorob ,gdybym miala kundelka to napisalabym,ze jestem kundelkiem.Rasowa czy nie to nie ma zanczenia :O co sie czepiasz takich rzeczy nie znasz odpowiedzi nie chcesz pomoc to milcz. x x x Nie chce jej sterylizowac ,gdyz labki maja tendencje do tycia i tez nie uwazam,ze to konieczne.Ktos napisal,ze ciaza chce ja zabic ,ale takie mialam plany juz dawno,teraz poki jej nie przebadam nie dopuszcze jej.Juz troche poczytalam i musze wybrac sie na badania krwi koniecznie.

Gość gość
Co do serca miala badane doslownie 1,5 miesiaca temu na wizycie kontrolnej plus szczepienie ,odrobaczenie ,martwie sie mega strasznie w poniedzialek szwonie do veta

Gość gość
hej kochana nie chce cie martwic ale to napewno nietolerancja wysilkowa taki piesek np wiecej spi niz normalny pies. idz do lekarza z nim. Kurcze jutro niedziela :-(

Gość gość
Jesteś debilem. Nie znasz się i p********z głupoty. Pozwól, że Ci wytłumaczę. Sterylizacja - podwiązanie jajników/jajowodów. Kastracja - usunięcie gonad. I zapamiętaj p********y jak się nie znasz to morda w kubeł!

Gość kordianowaty
Czesc. Przy omdleniu pieski dostajatzw obrzeku pluc. Obrzęk płuc jest zagrozeniem zycia i wymaga natychmiastowej intensywnej opieki lekarskiej. Jesli kochasz swoja punie to dziwie sie ze czekasz tak dlugo z operacja

Gość gość
noooooo a co ja napisalem debilko........suki sie sterylizuje.......psy kastruje....psy czyli samcow ja piernicze ale tu debile sa

Gość gość
ale ona nie spi duzo caly czas jest w ruchu ,duzo biega nie meczy sie nie sapie ,serce miala badane ,ale wiadomo ekg moze bedzie potrzebowac.tak to wszystko z nia ok tylko te 4 ataki w ciagu 3 lat trzy razy z obroza ,i teraz z szelkami.dzieje sie to wtedy kiedy ciagnie mocno a jest na smyczy.Umowie wizyte jak najszybciej poprosze o badania krwi i ekg dziekuje za pomoc

Gość gość
pierwsze slysze,zeby po tym jak pies zemdlal dostawal obrzeku pluc i potrzebowal operacji :O co za idioci tu siedza i dobijaja autorke.niech dzie do weterynarza powie co sie stalo lekarz bedzie wiedzial jakie badania wykonac

Gość gość
no co za debilka steryzlizacja jest u suki k***a jajniki sama piszesz jajniki to nie jadra tylko czesc macicy debilkooo!!!! przyznajesz mi racje....kastracja jest u samcow jadra sie wycina ty tepa kretynko

Gość gość
Kurwa, zapoznaj się z definicjami!

Gość MarysiaBranicka
Ja miałam problem z moim psiakiem ostatnio, bo coś mi się dusił i strasznie się męczył. Nie miałam nawet pojęcia co zrobić bo było już po 22 i okazało się że niedaleko mnie bo na popularnej 29 mam całodobową klinikę weterynaryjną. Bez namysłu do nich przekręciłam i zabrałam zipiącą psią bidę pod pachę. Zdecydowanie mogę ich polecić, bardzo mili i sensowni lekarze. Może podjedz tam z psiakiem i wynikami. Bo naprawdę, ja bym prosila paru lekarzy o konsultacje.

Gość gość
Zdecydowanie powinnas zgłosić się do sprawdzonego weterynarza. Takich spraw nie wolno ignorwac! Ze swojej strony mogę polecic ci http://www.weterynarz.pila.pl/, mój psiak zawsze otrzymuje tam fachowa pomoc

Gość gość
Jeśli podejrzewasz, że z Twoim zwierzakiem coś może być nie tak, to powinnaś jak najszybciej zgłosić się do dobrego weterynarza. Bo tylko on może zdiagnozować co jest Twojemu psu. Zawsze jak z moim coś się dzieje to chodzę do http://www.wetjaneczek.pl/ , to świetna klinika, jeszcze nigdy mnie nie zawiedli.

Gość gość
Też nie wiem co robić. Mieszkam na wsi gdzie psy są przywiązane przy budzie. Kocham mojego pieska często chodziłam z nim na spacery do czasu aż 2 razy się to wydarzyło. Piesek stoi a po chwili wywala się i nie może złapać oddechu a z pyszczka leci mi ślina. PROSZĘ POMOCY! teraz się boję chodzić z nim na spacery a do weterynarza go nie wezmę bo jeszcze nigdy nie jechał w aucie i foteli on nie lubi być noszony POMOCY!!