Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Devix3x

Samobójstwo tchórzostwo, odwaga a może głupota?

Polecane posty

Gość gość
W 2014 roku samobójstwo popełniło w Polsce 6,2 tysiąca osób. 61% wybrało powieszenie. Trzeba tylko pamiętać żeby węzeł pętli znajdował się nie z tyłu głowy (bo wtedy pętla zmiażdży przełyk), tylko z przodu, pod szczęką (wtedy główny punkt nacisku pętli przypada na kręgosłup).

Gość gość
Nie rozumiem. Ile Ty masz lat?

Gość gość
Czego nie rozumiesz? 22.

Gość gość
oczywiście, że tchórzostwo, w czym niby odwaga? to właśnie brak odwagi wobec życia i chęci zmiany w nim.

Gość gość
Nie rozumiem, czemu Cię chcą zamknąć w psychiatryku. Zmiany widać, czy nie? Masz jakieś zdjęcia porównawcze (przed/po), czy nie? Rodziców / bliskich, którzy mogliby Ci pomóc masz, czy nie?

Gość gość
Nie widzę różnicy, ale może nie wiem, na co patrzeć. Na czym polega różnica?

Gość gość
Na kolorze... jak można nie widzieć?

Czlowiek jest zlozony z ciala i duszy dwoch (sprzecznych biegunow).Zmysly ,instynkt,popedy z drugiej zas strony dusza i myslenie .Te dwa bieguny sa zawsze w konflikcie ,te bieguny prowadza ze soba ciagla walke ,bitwe wygrac moze tylko jeden z nich.

Gość gość
Generalnie, powieszenie to najszybsza i najskuteczniejsza metoda.

Gość gość
Słuchaj, jeśli ja nie widzę, to czemu mają widzieć inni? Myślisz, że inni nie mają kompleksów? Ej, z kobietą rozmawiasz, mogę Cię zarzucić przykładami najgorszych nosów, ud i piersi "jakie są na świecie". Ale prawda jest taka, że różnica jest niewielka i nie ma żadnego realnego przełożenia na postrzeganie Ciebie przez innych. Ty masz raczej problem ze sobą i postrzeganiem siebie przez siebie. Tyle. Jeśli pytałbyś mnie o zdanie to uważam, że nie jest to powód do samobójstwa. Oczywiście to Twoje życie, możesz je zmarnować użalając się nad sobą i uciekając od wyzwań, ale tylko na tym stracisz.

Gość gość
Ale te oczy są dziwne nie chodzi o sam kolor. Stoja w miejscu i jakby nie wyrażają emocji. Poza oczami mam całą twarz zmieniona bo doszło do zaniku mięśni. Każdy może pieprzyc ze nie widzi różnicy ale na zywo jest inaczej i przez to że zupelnie inaczej wyglądam przestalem podobac się kobiecie na której mi zależało.

Gość gość
Rozumiem, zdjęcie to nie wszystko. Ta wypowiedź o psychiatryku... rozumiem, że lekarze nie przyznają się do pomyłki?

Gość gość
Co nie zabije to wzmocni

Gość gość
hmmm zanik mięśni? jest to jakoś widocznie? bo przecież jeśli jest to jakiś lekarz mógłby to wtedy stwierdzić mnóstwo ludzi przechodzi narkozę i pierwszy raz słyszę, żeby ktoś miał takie skutki uboczne...

Gość gość
Lekarze to mnie widzą pierwszy raz na oczy i w to wszystko nie wierzą. Chcieli mnie nawet w kaftan wsadzić. Tak zanik bo twarz mi się jakoś zje/bala wygladam teraz jak pyzate dziecko, stracilem rysy twarzy swoje dawne. Bylem przystojny a teraz jestem gow/nem.

Gość gość
Słuchaj, mnóstwo ludzi jest w tej sytuacji co Ty (wypadki np.). Też nie są szczęśliwi, że nie mają ręki / nogi za to mają poparzoną skórę, czy sztuczny o***t do końca życia. Ale są szczęśliwi, że żyją. Jak sobie z tym poradzisz zależy od Ciebie. Możesz się nad sobą użalać, możesz wziąć w garść. Polecam to 2gie. Przez internet więcej zrobić nie mogę.

Gość gość
Sto razy bardziej bym wolał utracić nogę albo być poparzony ale ze swoją dawną twarzą. Ja wyglądam jak oby człowiek tak się ku/rwa nie da funkcjonować.

Gość gość
Naprawdę Ci nie pomogę, bo nie mam jak. A może postaw sprawę tak: jaki jest sens Twojego życia. To oczywiście nie wstęp do: jak żaden to wyskocz przez okno, tylko raczej do: to kim jesteś określają Twoje czyny. Popatrz na życie jak na zadanie do wykonania a nie petenta, który będzie rozpatrzony wtedy, gdy spełni Twoje warunki. Zbieram się, więc się żegnam. Możesz zrobić w swoim życiu rzeczy, z których możesz być dumny. Wygląd to wygląd i tak się popsuje (mam swoje lata, więc możesz mi wierzyć;( ) Mały cytat na koniec: Boże daj mi siły, żeby zmienić to, co jestem w stanie zmienić, akceptację dla tego, czego nie jestem w stanie zmienić i mądrość, żeby odróżnić 1 od 2. 3maj się i dbaj o siebie, Pa

Gość gość
Gdyby mi chociaż moje dawne oczy zostały. Nie umiem tego zaakceptować. Oczy to w końcu dusza a mi to zostało odebrane.

Gość gość
dziwna sprawa, ale radzę ci opisać twój problem na jakimś specjalistycznym forum, takim gdzie lekarze odpisują. tam może ci pomogą. możliwe też, że coś spiertolili przy tej narkozie. nie wiem, nie znam się.

Gość gość
Tam też odesla mnie do psychiatryka. Może to wszystko dlatego że zostałem rok temu przeklęty bo to nie jest normalne..

Gość gość
Przeje*ane..

Gość gość
Czytałem gdzieś o autagresji tkanek, że niekiedy dochodzi do tego że organizm sam siebie wyżera na skutek np. pobudzenia jakimiś substancjami chemicznymi, a narkoza to chemia. Może tak było u mnie. Pie/rdole to zniszczyłem sobie życie i czekam na zgon.

Gość gość
Samobójstwo duzo osob tak konczy , zycie chcieli tak skonczyc i to zrobili .wszystko zalez .od motywu i etyki .danej osoby.

Gość gość
Samobójstwo powinno byc skuteczne ,bo bycie roslina jest do d..,jest ksiazka o rodzajach smierci zawal ,udar ,samobojstwo .

Gość gość
masz problem z oczami idz do kilku lek .przemysl to co ci powiedza jest ,technika i diagnostyka mozesz leczyc sie za granica tak ludzie robia zrob i ty a jak chcesz skonczyc to zrob to skutecznie .

Gość gość
nie, nie odeślą, spokojnie. dobrze też by było abyś zamieścił tam foty "przed" i "po". poszukaj jakichś informacji o skutkach narkozy w necie. na pewno coś znajdziesz. ja też miałam kilka dziwnych problemów ze zdrowiem i naprawdę znalazłam wiele cennych informacji w necie, na różnych forach czy blogach. serio. nawet lekarz nie powie ci tego co sam możesz znaleźć w sieci, zwłaszcza na medycznych stronach/ebookach. wpisałam tak na szybko "zanik mięśni twarzy narkoza" w wyszukiwarkę i znalazłam np. informację o tym, że narkoza może wyzwalać objawy miastenii (choroba mięśni) więc widzisz, już jest jakiś związek.

Gość gość
Najbardziej to ja chciałbym cofnąć czas i przeżyć to życie z****** jako ja, ale to niemożliwe. Ku/rwa na co mi to było..

Gość gość
No czytam o tej miastenii i wszystko pasuje. Tak samo jak kolor oczu może się podobno zmienić przy chorobach autoimmunologicznych. Problemy z oddychaniem pojawiły się jako pierwsze. Tylko czy w tym kraju to leczą? Od jednego speca neurologa usłyszałem że nie ma choroby która powoduje zmiane rysow twarzy, jak widać jest i ja jestem tym 'szczesciarzem'.. Odratowali by mnie gdybym wiedzial wcześniej?