Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dyktatura bratowej co do prezentów dla jaj dziecka

Polecane posty

Gość gość
to może w ramach prezentu popłaćcie za bratową rachunki za prąd, gaz, wodę i może jakąś ratę kredytu, co?

Gość gość
Ja nie zwracałabym uwagi na wymogi bratowej bo to nie ona ma się cieszyć z prezentu ale dziecko. Myślę że nie ma wielkiego ryzyka by prezenty się dublowały jeżeli kupimy coś wyszukanego. Jakiś fajny interaktywny program do nauki języka angielskiego dla dzieci do tego stick na prywatne przenoszenie danych , druga opcja to jakaś fajna gra edukacyjna dla dzieci typu Ravensburger i markowy strój kąpielowy do pływania na lato z rurką i maską do pływania. Pomysłów jest mnóstwo. Utarłabym nos bratowej , pokazując tym samym że nikt nie będzie rządził moim portfelem tylko dlatego że chcę uczestniczyć w uroczystości a nie jestem obcą osobą. Nie można tak materialnie podchodzić do istoty gości , to jest podłe i wyrafinowane. Nie bójcie się bratowej i róbcie tak jak wam rozum wasze chęci podpowiadają .

Gość gość
komunię są w 3 klasie obecnie, więc to ściema z tymi podręcznikami- chyba że jak autorka pisała że są na dodatkowe lekcje dogodzić się nikomu nie da.... sama robię komunię dla syna w tym roku i u mnie w rodzinie dla odmiany nikt nie zapytał się nawet o prezent, czy czegoś brakuje, wszyscy dają kasę..... taka jest polska mentalność - zwłaszcza kobietom nie dogodzisz -----zapytają się co kupić-matka powie nic, że kasa - ŹLE -----matka powie prezent - ŹLE :-o jakieś ograniczone horyzonty ma tu chyba parę pań.... co złego w zakupie sukienki której pewnie dziewczynka sama chciała ? albo lepszych butów? tylko baby robią takie problemy.....zwłaszcza te ograniczone.....