Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do ktorego tyg ciazy pilyscie alkohol?

Polecane posty

Gość gość
To, że twoi rodzice po weekendidze pływali nie oznacza, że osoby tutaj piszące mają ten sam problem...

Gość gość
Rozumiem. Wypierasz fakt, że twoja matka jest alkoholiczką. Smutne. Rodziców się nie wybiera.

Gość gość
To ja sie wypowiem jako dziecko matki, ktora pila tylko drinka dziennie. Jako szczyl to tolerowałam, ale później widzialam ze ma problem, nie mogla po mnie przyjechac na zajecia pozalekcyjne, zapominala o wywiadowkach, w domu zawsze smierdzialo piwskiem/wodka wyczuwali to tez moi znajomi itp.. Moze problemem nie byl sam alkohol ale dla mnie to wlasnie ta wodka z cola pita kazdego dnia byla przyczyna tego zapominalstwa. Wyprowadzilam sie w wieku 18 lat, dzisiaj matke odwiedzam, ale na pewno nie zostawilabym jej moich dzieci pod opieka...kazdy medal ma dwie strony. Moje dzieci nie maja wzorca alkoholowego- nie widuja nas jak pijemy- lampki wina raz na dwa tygodnie mozemy napic sie jak spia (choc zawsze jest tak, ze jedno z nas nie pije)

Gość gość
brawo gosciu z 16:12!!! zatkało kakao piwkujące mamuski?! to, ze wasze dzieci nie zwracaja wam uwagi na to, ze przeszkadza im alkhol to nie znaczy ze tego nie zauwazaja, ze mamuska dzien w dzien siedzi z browarem

Gość gość
FAS:(

Gość gość
jedno piwko wieczorem do kolacji nie robi roznicy (choc ja w ogole nie lubie alko) ale na pewno nie chcialabym, zeby moja pociecha ogladala pijacych rodzicow i to codziennie ;/;/;/

Gość gość
dziecko urodzi sie z fas? boze co ja najlepszego zrobilam... :(

Gość gość
Codziennie to już alkoholizm Ja nie piłam Jednym nie zaszkodzi a innym tak dlatego nie warto brać przykładu od nieodpowiedzialnych przyszłych mam. A po urodzeniu tez piwo dajecie dzieciom ? Bo Skoro PRZED pepowine Otrzymywały to dlaczego NIE dac noworodkowi CO 2-3 dni porcji piwa zamiast mleka znam chore dzieci i nigdy bym alkoholu nie piła w ciąży

Gość gość
Na tym forum prawie same pijaczki są. Nie wyobrażam sobie aby napić sie chociaż łyk alkoholu ciąży. Biedne dzieciaczki :(

Gość gość
ale na poczatku kazda z nas prowadzi normalny tryb zycia. wiekszosc z nas mogla nie wiedziec o ciazy i pic. ale jesli juz sie dowiemy o ciazy to jak najbardziej nie popieram picia alkoholu!

Gość gość
do 3 tyg ciąży niestety...dowiedziałam się w 5 tyg o dziecku i od tego czasu nie wzięłam ani łyka alko- dla mnie to egoizm, w sytuacji gdy kobieta wie że jest w ciąży i spożywa napoje alkoholowe lub popala fajki:/ ceni własną przyjemność od zdrowia dziecka

Gość gość
Po co w ogóle pijesz? Potem jak dziecku cos się stanie, będziesz miała do siebie pretensje i nigdy sobie tego nie wybaczysz. Chyba tymczasowo zrezygnować z alkoholu dla dobra dziecka to nie jest zbyt wiele.

Gość gość
do gość z wczoraj spożywanie dziennie jednostki alkoholu to jest alkoholizm- ludzie bez uzależnień nie potrzebują substancji psychoaktywnych do codziennego funkcjonowania, a samo zaprzeczanie istnieniu problemu i wybieranie sie tego również jest objawem alkoholizmu tak więc idealnie wpisujesz sie w typowy przypadek

Gość gość
gość wczoraj zadalam pytanie, bo boje sie. do jakiegos 7 tygodnia pilam alkohol w ciazy, nie wiedzialam o niej jeszcze. wódki raczej nie pilam, za to piwo i wino owszem.. i to raczej nie w malych ilosciach smutas.gif myslicie, ze bedzie nie tak? XXX Autorko spokojnie, nie powinnaś się martwić na zapas, choć wbrew opiniom alkoholiczek, co to sobie nie potrafią odmówić codziennie piwka, w ciąży nie powinno się pić alkoholu wcale. Ważne, żebyś teraz już nie piła.

Gość gość
W ciąży nie wolno pić alkoholu pod żadną postacią i w żadnej ilości, gdyż w całości przenika do płodu i powoduje FAS, widoczny po urodzeniu dziecka i w późniejszym rozwoju, nawet jeśli na wasze oko jest ok. Jest to widoczne nawet w rysach twarzy. Ty nie zauważysz, ale lekarz, który się na tym zna spojrzy i widzi. W pierwszych 2 tygodniach jeśli się napiłyście, bo nie wiedziałyście, to nie ma tragedii, od 3 tygodnia ani kropli. Dla płodu nawet narkotyki są mniej szkodliwe niż alkohol

Gość gość
w ogóle nie piłam kiedy staralismy sie o dziecko, przed weselem znajomych robiłam test ciażowy, zeby wiedziec czy mogę coś wypić czy nie