Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ząbkowanie? Czy to możliwe?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Kiedy Waszym dzieciom wyszły pierwsze zęby? Moja córka ma 2.5miesiąca i od ok tygodnia namiętnie pcha piąstki do buzi. Wiem,że w tym wieku to normalne,ale ona ich nie ssie. Ona je pakuje z całej siły do buzi,gryzie,mlaska,denerwuje się. Robi to cały czas. Jak podaję smoka to nie ssie go tylko gryzie z wściekłością. Do tego strasznie marudzi,ma problemy z zasypianiem. Czasem ma napady płaczu i odmawia nawet piersi co NIGDY jej się nie zdarzało. Dostaje histerii na minutę i za chwilę ssie pierś spokojnie. Brzuszek na pewno nie boli.Baaaaardzo obficie się ślini. Nie ogladałam jej dziąseł. Czy to możliwe,że zaczęła tak wcześnie ząbkować? W mojej rodzinie dzieci miały już zęby w wieku 4 miesięcy. Czy to dziedziczne? Jak było u Was?

Gość gość
Moj maly od 7 tyg zycia gryzl piastki i plakal a po zeliku na zabkowanie placz ustepowal.chyba ze nie pomagalo to viburcol dawalam.wyszedl mu jak mial 6 i pol mies, teraz ma 10 mies i 7 zebow

Gość Jedynaczka4
Moja córeczka tak samo pchała rączki do buzi, bardzo śliniła się i wszysto gryzła.Tak jest do tej pory a ma już ósmy miesiąć i ząbków brak.

Gość gość
Mojej dalekiej kuzynce dziecku wyszly dwa zabki jak miala dwa miesiace.

Gość gość
Mojej córci wyszedł pierwszy ząbek jak miała 2 miesiące, dziś ma 5 miesięcy i kolejnych jak narazie nie widać

Gość gość
Moja corka miała 3,5mc jak wyszedł pierwszy na rok miała juz pełne uzębienie

Gość gość
mój namiętnie pchał piąstki od 3, czy 4 miesiąca i ślinił się też bardzo, a pierwszy ząb w 10 miesiącu jak widać różnie to bywa

Gość gość
moja tak pcha od 2 miesiecy ma teraz 4 msc i nie ma zabków jeszcze

Gość gość
A Wasze dzieci tez tak marudzily przy tym.ssaniu piastek? Ja od paru dni nie poznaje dziecka. Znow wisi na piersi jak za czasow noworodkowych. A jak nie wisi to z wsciekloscia pcha piastki do buzi,jakby je chciala wepchnac do gardla. I od razu placze. Hmm... moze to skok rozwojowy... ma 12tygodni