Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odchudzanie podczas KP?

Polecane posty

Gość gość

Hej, urodziłam 8 tyg. temu, karmię tylko i wyłącznie piersią, dziecko przybiera prawidłowo, ale ja nie chudnę :/ Wcześniej naczytałam się, jak to dziecko niby wszystko "wyciąga" z karmiącej matki i kobiety chudną w błyskawicznym tempie. Ale u mnie jest inaczej, waga stoi w miejscu. Kiedy spróbuję zjeść mniej, to przestaję produkować mleko, poznaję to po tym, że dziecko się denerwuje przy jedzeniu, więc zaniechałam tego. Muszę jeść normalnie 3 posiłki, inaczej mam zawroty głowy i jestem osłabiona. Przed ciążą ważyłam 53 kg przy 170 cm, do porodu 79 kg, po porodzie waga spadła do 70 kg i od tego momentu stoję w miejscu... Zaraz mnie zjedziecie, że pewnie w ciąży się obżerałam, ale to nieprawda, właściwie nie wiem od czego tak przytyłam, miałam zatrucie ciążowe i niedoczynność tarczycy, może to od tego, bo byłam też bardzo obrzęknięta w nogach. Woda z tych obrzęków schodziła powoli ale już prawie jest jak przed ciążą. Z jednej strony spaceruję z dzieckiem w wózku aby chudnąć, z drugiej po spacerach puchną mi nogi. Doradźcie mi co mam zrobić, proszę.

Gość gość
Naprawdę żadna z Was nie pomoże?

Gość gość
Żadna Ci nie pomoże bo większość nie karmi piersią, więc mogą się odchudzać.

Gość gość
Ja karmię ale kg same spadły, bo przytyłam 14 kg, ostatnie 4 musiałam wypocić, wzięłam się jak dziecko miało rok i tak przybrało mi mięśni, więc jestem wagowo 2kg na plusie, za to obwodach mam mniej niż przed ciążą. Diety jako takiej nie miałam poza zdrowym odżywianiem. Każdy sport można uprawiać, podczas kamienia piersią.

Gość gość
dobre pytanie, up :)

Gość Zdrowieprzedewszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość gość
Mialam to samo, co ograniczalam jedzenie to pojawial sie problem z pokarmem. Sama zz siebie wagi nie tracilam, poszlam do dietetyczki, 4 wizyty 200zl, na razie tyle oplacilam. Dostalam dietę, z uwzględnieniem karmienia, jem 5 razy na dobę plus jakieś warzywa w formie przekąski. Od 8.04 schudlam 4 kg. :) plan dietetyczki to 2-3kg na miesiąc i tak powoli leci. Do tego dodalam dlugie spacery, za jednym zamachem, szybkim tempem robie 3-5 km. Teraz musze zacząć cwiczyc kilka razy w tygodniu bo brzuch zaczyna wisieć :/ co najwazniejsze, nie chodze glodna

Gość gość
niepokojące są te obrzęki nogi puchną raczej starym babciom a podczas karmienia powinno się dziennie tracić 500kcal na samym karmieniu