Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROSZE Doradzcie co mam Robic w tej sytuacji ?? Nie wiem co robic?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Mieszkam (za granica,w 3 pokojowym mieszkaniu jeden pokoj wynajmuje)obecnie z nowym wspolokatorem,mieszkamy 2 -miesiace ,31 maja- beda dwa miesiace, ,bardzo potrzebowal lokum tydzien tem powiedzial ze przenosza mu staz,do innego miasta i ze sie wyprowadza za miesiac,.. jak sie wprowadzal ustalalisy,ze jak bedzie koflikt miedzy nami to , mowimy sobie miesiac,poltora wczesniej -na znalezienie,on-nowego lokum, a ja kogos na jego miejsce-pokoj,- Ja normalnie to szukam wspolokatora na minimum 6 miesiecy-,a nie na dwa miesiace-niewyrobilabym z kasa na zmiane zamkow..... Zmiana -wymiana zamkow tutaj bardzo drogo kosztueje,wiecej niz jego wplaconna kaucja-200€... wczoraj powiedzialam zeby napisal nazwe swojej firmy, ze moj szef- wlasciciel- mieszkania nie wierzy i chce zadzwonic do jeego firmy gdzie robi staz i zapyta czy to prawda,czy naprawde przenosza go..tak mu tylko powiedzialam,zeby sprawdzic czy mowi prawde,ze go przenosza.. to odpowiedzial ze poda nr,mowie ze chce nazwe firmy.. a on zaczals sie wykrecac,krecic i powieedzial,ze to nieprawda,ze wcale nie zmieni m miejsce pracy,tylko znalazl inne lokum... mam jeszcze jego kaucje- 200€ i powiedzzialam ze, ja nie szkalalam kogos na 2miesiace,ze to nie hotel az znajdzie sobie cos innego,badz tanszego..i powiedzialam ze za to szef mieszkania ,nie zwroci kaucji...Wlaciciel mieszkania ponosi koszta wymiany zamkow jak kto sie wyprowadza po 6 miesiacach,,ale nie jak ktos chcial sobie tylko troche pomieszkac,az nie znajdzie czegos innego,bez przesady..KTO PONIESIE za to koszta-wymiana zamkow? co mam robic,doradzcie ,bo on moze za to mi nie chciec oddac klucza do mieszkania,a wyprowadza sie 31-za tydzien.. boje sie ze nie odda mi kluczy wykreci ...i co wtedy zrobic? bo tak klamie perfidnie Co robi??

Gość gość
Dobrze takiej ,co żyje na koszt innych wynajmnij sobie jeden pokój na poddaszu i skończy ci się kłopot finansowy!

Gość gość
kto zye na koszt innych,czlowieku??!! Zastanow sie coo piszesz

Gość vlekkenduivel
A po jaka chusteczke Ci te klucze skoro i tak wymienisz zamki. Poza tym nie wiem po co kazdorazowa wymiana zamka. Mozna zalozyc zamek, do ktorego klucz moze dorobic jedynie osoba posiadajaca stosowny dokument. Wtedy po wyprowadzce kolejnego lokatora po prostu przekazujesz klucz dalej, bo wiesz, ze facet i tak nie mogl swojego dorobic.

Gość gość
a jak za to,ze nie bedze chciala mu oddac kaucji za ten numer,to nie odda mi za to klucza,co wteedy?

Gość gość
Cwaniaczek,kombinator..

A ja znowu zapytam, po co Ci ten klucz??? Przeciez masz w planach wymiane zamka! Chyba ze macie jeden na spolke i boisz sie, ze do chalupy oknem bedziesz musiala wchodzic :)

Gość gość
od klatki -dolu nie wymieniam...

Gość gość
200€ ojejku tak drogo :D to sa realia finansowe szmatek

Gość gość
Proste, wtedy za te 200 E wymienisz sobie zamek.

Gość gość
No ale dzisiaj rano juz zalozylas ten sam temat i napisalismy ci, zebys oddala mu ta kaucje pomniejszona o koszt zamka. Ewidentnie chcesz zachowac kase a tu sie tylko upewnic w swoim postepowaniu i oczekujesz tylko odpowiedzi popierjacych twoje zdanie

Skoro od klatki nie wymieniasz, to za te 200€, ktore przytulisz dorob klucz do drzwi wejsciowych. I wymien zamek w mieszkaniu i nie piernicz, ze Ci nie wystarczy. Nie wiem gdzie mieszkasz ale nie wierze zeby bylo az tak drogo.

Gość gość
Nie wiem po prostu jak postapic,nie mialam jeszcze takiej sytacji,jakbym nie chciala oddac mu kasy,to bym was nie pytala,jak postapic..

Gość gość
to po co mu wynajelas?

Gość gość
A skad moglam wiedziec,ze tak mnie zrobi,niepowazny czlowiek jest:O

Gość gość
Umowiliscie sie na co najmniej miesiąc wyprzedzenia i on sie wywiazal. Teraz ty badz w porządku i nie kombinuj

Gość gość
a kto poniesie koszta zmiany zamku? I dlaczego klamal? Po co w ogole przyszedl mieszkac,na 2 miesiace,az sobie cos innego znajdzie ?

Gość gość
wes jakiegoś kolegę co nie cacka się z dupkami i stanowczo powiedz ,,poproszę klucze i nie mów ze kaucji nie odasz przed odebraniem kluczy .Twoja chata a nie lokatora bez stanowczości nic nie zdziałasz

Gość gość
Dobra, szkoda pisac, właściwie to czego oczekujesz, ze odpowiemy ci dlaczego tak zrobil? Bo moze nie mogl cie zniesc, wydajesz sie niezla histeryczka. Oddaj mu uczciwie kaucje pomniejszona o koszt wymiany zamka i szukaj kogos na jego miejsce, temat wyczerpany.

Gość gość
a pozniej jak zacznie sie mscic?

Gość gość
"wes jakiegoś kolegę co nie cacka się z dupkami i stanowczo powiedz ,,poproszę klucze i nie mów ze kaucji nie odasz przed odebraniem kluczy .Twoja chata a nie lokatora bez stanowczości nic nie zdziałasz" A jak powie ze nie odda,bo mu kaucji nieoddalam?

Gość gość
""gość dziś Dobra, szkoda pisac, właściwie to czego oczekujesz, ze odpowiemy ci dlaczego tak zrobil? Bo moze nie mogl cie zniesc, wydajesz sie niezla histeryczka. " O TO CHODZI;ZE ja z nim prawie w ogole kontaktu nie utrzymywalam ,nie rozmawiamlam..

Gość gość
Kurde autorko co ty od nas chcesz, to nie tamto nie. Takie jest ryzyko wynajmowania,. Następnym razem spisz porządną umowę, zarejestruj ją, zapłać podatek od wynajmu i będziesz miała wszystko na legalu a nie na gębę. A jak nie to daj sobie spokój z tą zabawą bo następny wynajmujący jeszcze cię okradnie, to wtedy dopiero będziesz płakać.

Gość gość
Hahaha kaucje zatrzymasz, czyli 200 euro plus ma ci oddac klucze czyli zamka nie wymienisz a z kasa zostaniesz, kombinatorka i jeszcze na dodatek zlodziejka a kreujesz się na poszkodowana

Gość gość
podatek za mieszkanie jest przeciez placony...

Gość gość
to po co dziadowi dalas sie nabrac ;-

Gość gość
gość dziś Hahaha kaucje zatrzymasz, czyli 200 euro plus ma ci oddac klucze czyli zamka nie wymienisz a z kasa zostaniesz, kombinatorka i jeszcze na dodatek zlodziejka a kreujesz się na poszkodowana" A TY to pewie biedaczek cwaniaczek-kombinator wynajmujacy pokoj

Gość gość
gość dziś gość dziś Hahaha kaucje zatrzymasz, czyli 200 euro plus ma ci oddac klucze czyli zamka nie wymienisz a z kasa zostaniesz, kombinatorka i jeszcze na dodatek zlodziejka a kreujesz się na poszkodowana" A TY to pewie biedaczek cwaniaczek-kombinator wynajmujacy pokoj

Gość gość
Prawda w oczy kole?

Gość gość
nagorzej to mieszkac z kims obcym..