Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

ma ktos z was labradora w bloku?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

mieszkam na I pietrze w bloku i marzy mi sie pies. NIe chce jakiegos malego szczurka (z przymruzeniem oka ;)). Jednoczesnie nie chce tez psa, ktory by budzil postrach wsrod sasiadow, stad wlasnie pomysl zakupu suczki labradora. Podobno jest to jedna z ras ktore nadaja sie do trzymania w mieszkaniu w miescie pod warunkiem zapewnienia jej odpowiedniej ilosci ruchu. Ja jestem w stanie codziennie wychodzic z psem na te kilka spacerow, z czego jeden by trwal 2 godziny. Niedaleko mam 艂膮ki, park, w ktorym spotykaj膮 sie psiarze i mysle ze psu by sie podobalo. A co wy s膮dzicie? Kto z was ma labradora w bloku? Zalujecie decyzji o zakupie tej rasy do miasta czy polecacie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie to akurat jest przes膮d i mit , 偶e labradory i goldeny to takie super psy, akurat ja znam sporo agresywnych (wobec ludzi, dzieci, innych ps贸w) ,znam kilka krn膮brnych, upartych, nie s艂uchaj膮cych w艂a艣cicieli. Moja ciotka ma labradora w ogr贸dku i jej wszystko niszczy. 艢pi czasem w przedsionku, ale buty s膮 chowane wtedy. To naprawd臋 nie s膮 takie idealne psy jak si臋 wydaje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a czy ciocia ma labradora z hodowli ze Zwi膮zku Kynologicznego? czy ten pies ma zapewnione jakie艣 zaj臋cie poza bieganiem po ogrodzie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wszystko zale偶y jak si臋 psa wychowa. M贸j but贸w nie niszczy, dzieci uwielbia i to bardzo spokojny pies ;) znam 4 zwierzaki ten rasy i naprawd臋 偶aden nie jest agresywny. My艣l臋,偶e jak zapewnisz du偶o ruchu to b臋dzie ok :) ja co prawda mieszkam w domu jednorodzinnym ale 1 pi臋tro to nie tragedia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a dlaczego nie mo偶e by膰 kundelek? s膮 r贸偶nej wielko艣ci, nie musisz brac ma艂ego. Kundle to najlepsze psiaki, m贸j jak go wzi臋艂am na szkolenie ps贸w, by艂 najbardziej poj臋tny, szybko si臋 uczy艂 i zapami臋tywa艂 wszystko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chc臋 wybra膰 ras臋 s艂yn膮c膮 z 艂agodno艣ci i towarzyskosci, z kundlami to niestety jedna wielka niewiadoma. Mo偶e trafi膰 si臋 taki przyjacielski, a mo偶e te偶 trafi膰 si臋 taki ze sk艂onno艣ci膮 do str贸偶owania, terytorialny itd. Labrador te偶 si臋 mo偶e tak trafi膰, ale to raczej rzadko艣膰, bo nie do tego rasa zosta艂a wyhodowana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uwaga. Agresywny labrador. Zali偶e Ci臋 na 艣mier膰 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jakie umaszczenie najlepiej? podobno ciemne, bo te jasne strasznie gubi膮 k艂aki, a zracji tego 偶e s膮 jasne to wsz臋dzie je wida膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja z moim labkiem wychodz臋- codziennie rano i wieczorem na 20-30 minut na siku,kup臋 a po po艂udniu na 2 godzinny spacer , zabawy z innymi psami, ale bywa r贸偶nie, czasem wychodzimy z domu i jemu si臋 nie chce isc albo idzie powoli , jakby mu si臋 nie chcia艂o albo spotykamy psy i nie chce si臋 bawi膰, wracamy do domu i wtedy si臋 chce bawi膰, strasznie du偶o je, jak go gdzie艣 spuszczam to tylko dr偶臋 by nie zjad艂 trutki, bo zjada resztki jedzenia, zdech艂e np. ptaki, kupy , inne paskudztwa ;/ no i lubi si臋 tapla膰 w ka艂u偶ach. a i jeszcze wymusza czasem jedzenie, 偶ebrze przy stole , czasem wyje , ogolnie fajny pies, ale ja kocham wszystkie psy , nawet najwi臋ksze ga艂gany :D nie wiem, mo偶e te po rodzicach czempionach za minimum 6 tys s膮 grzeczniejsze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mieszkam w bloku i m贸j s膮siad ma w艂a艣nie labradora jest on ju偶 stary ma ok. 12 lat ale to fajny przyjacielski pies poznaje wszystkich s膮siad贸w i oczywi艣cie jest 艂agodny to naprawde 艣wietny pies.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie chce dac za szczeniaka wiecej niz 1500-2000 z艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mychaDeutschland
skoro uwa偶asz, 偶e okre艣lona rasa gwarantuje pewne zachowanie to gratuluje, nie nadajesz si臋 do psa, lepiej kup sobie kaktusa - jak si臋 rozczarujesz to przynajmniej kaktus nie trafi do schroniska :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
takie psy powinny mieszka膰 w domach a nie kisi膰 si臋 w ciasnych klitkach w bloku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ty mojego labradora nie widzia艂a艣 jaki jest agresywny.pilnuje tak podw贸rka ze nikt obcy nie wejdzie .bo si臋 ludzie boj膮 :D ale z tym jedzeniem to prawda , wszystko zje :O tylko m贸j akurat kup nie lubi ;) :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
skoro uwa偶asz, 偶e okre艣lona rasa gwarantuje pewne zachowanie to gratuluje, nie nadajesz si臋 do psa, lepiej kup sobie kaktusa - jak si臋 rozczarujesz to przynajmniej kaktus nie trafi do schroniska pechowiec.gif xxx no tak, bo podzia艂 na rasy to taka fikcja i np. z rottweilera zrobisz przytulank臋 dla wszystkich s膮siad贸w ;) s膮 pewne cechy, kt贸re charakteryzuj膮 rasy. zawsze mnie rozwalaj膮 osoby, kt贸re pr贸buj膮 na si艂臋 wciska膰 kundel albo twierdz膮, 偶e charakter psa zale偶y tylko i wy艂膮cznie od wychowania. Nie zrobisz z owczarka malinois dogoterapeuty, tak samo jak z labradora nie zrobisz psa policyjnego- szturmowego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
takie psy powinny mieszka膰 w domach a nie kisi膰 si臋 w ciasnych klitkach w bloku xx pewnie psa nigdy nie miales ze takie bzdury wypisujesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to nie kupisz labradora, tylko kundelka. u mnie na osiedlu takie chodz膮. 'rasowe, bez rodowodu'. wyros艂y wielkie jak bydlaki, agresywne, rzucaj膮 si臋 na inne psy. mordy maj膮 jak rottweilery. ze trzy takie chodz膮. labradory pe艂n膮 g臋b膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ty mojego labradora nie widzia艂a艣 jaki jest agresywny.pilnuje tak podw贸rka ze nikt obcy nie wejdzie .bo si臋 ludzie boj膮 smiech.gif ale z tym jedzeniem to prawda , wszystko zje pechowiec.gif tylko m贸j akurat kup nie lubi oczko.gifsmiech.gif xxx no to masz labradora ktory nie powinien byc rozmnazany, bo to sa cechy niepozadane w rasie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"to nie kupisz labradora, tylko kundelka. u mnie na osiedlu takie chodz膮. 'rasowe, bez rodowodu'. wyros艂y wielkie jak bydlaki, agresywne, rzucaj膮 si臋 na inne psy. mordy maj膮 jak rottweilery. ze trzy takie chodz膮. labradory pe艂n膮 g臋b膮." kupi臋 prawdziwego labradora, za 2000 z艂 mo偶na kupi膰 szczeniaka z rodowodem FCI :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poka偶 gdzie, ja si臋 nie spotka艂am. jeszcze dopowiem - jedz膮 wszystko, na spacerach trzeba ca艂y czas patrze膰 'przed niego', a ju偶 od sple艣nia艂ej kanapki nie tak 艂atwo do odci膮gn膮膰. polecam szelki, bo 艂atwo uszkadzaj膮 sobie krta艅 (od tego rzucania si臋 na jedzenie). 艂atwo tyj膮, trzeba trzyma膰 diet臋, karmi膰 porz膮dn膮 karm膮, bo w膮troba, bo alergie s膮 cz臋sto. uszy czy艣ci膰 co kilka dni, pilnowa膰 czy nie ma stan贸w zapalnych. sier艣膰 gubi膮 obficie niezale偶nie od koloru, ale powiedzmy co dwa dni odkurzanie styknie. jestem tech wet i znam du偶o ludzi z labami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale przecie偶 pani膮 , kt贸ra mieszka w klitce sta膰 na leczenie psa :O zw艂aszcza , 偶e "sta膰" j膮 na psa... 2 tys ? to chyba tylko za przynale偶no艣膰 do gminnego ko艂a fan贸w rasy labrador , 偶aden pies o najbardziej po偶膮danych cechach i selektywnie dobranych genach od pokole艅 tyle kosztowa膰 nie b臋dzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
maj膮 do艣膰 t艂usta sier艣膰, jak wi臋kszo艣膰 ras my艣liwiskich. w domu czu膰 psem. cz臋ste k膮panie niby pomaga, ale jednocze艣nie t艂uszcz pachnie coraz intensywniej. tak do 3-5 roku 偶ycia rozpiera je energia, jak si臋 nudz膮 to niszcz膮, jest to ciekawsze od pi艂ki. potem poziom energii spada i wtedy zaczyna si臋 tycie. wykastrowa膰 od raz, bo przerost prostaty murowany, a jak stan zapalny prostaty to sraczki i gor膮czki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie s膮 m膮dre psy . twierdzi tak pani weterynarz do kt贸rej chodzimy.Idealny do bloku b臋dzie bokser.Krotka sier艣膰 wi臋c nie czu膰 w domu.Boksery s膮 lagodne i uwielbiaj膮 dzieci.Do tego s膮 szalenie inteligentne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale boksery te偶 wymagaj膮 du偶o ruchu i bywaj膮 nadaktywne, poza tym s膮 chorowite, a autorki nie sta膰 na drogie i d艂ugie leczenie. a tekst 'mam czas na przynajmniej jeden dwugodzinny spacer dziennie' s艂ysz臋 od po艂owy w艂a艣cicieli, kt贸rzy przychodz膮 ze szczeniakiem. rok p贸藕niej narzekanie, 偶e sika w domu, bo nie wystarczaj膮 mu dwa dziennie pod blok, albo 偶e niszczy rzeczy, a przecie偶 w zesz艂ym miesi膮cu byli z nim na rowerze. m贸wi臋 o w艂a艣cicielach r贸偶nych modnych ras reklamowanych naci膮ganymi sloganami. labrador to pies my艣liwski. nie do towarzystwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mia艂am ju偶 wcze艣niej psy i wiem 偶e potrafi臋 zwierzakowi zapewni膰 odpowiedni膮 ilo艣膰 ruchu. jestem aktywn膮 osob膮, uwielbiam spacery (zw艂aszcza poza miastem) a z labradorem chcia艂abym dodatkowo co艣 trenowa膰, na przyk艂ad dummy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam pytanie do autorki tak pytam z ciekawo艣ci b臋dziesz chcia艂a mie膰 samca czy samiczk臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
aha i mo偶na dosta膰 rodowodowe szczeni臋 za mniej ni偶 2000 z艂 i to po przebadanych rodzicach (nie tylko pod k膮tem dysplazji, ale te偶 zapa艣ci wysi艂kowej i chor贸b oczu). po prostu trzeba poszuka膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chc臋 suczk臋, bo s膮 drobniejsze i podobno bardziej rodzinne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
z jakim rodowodem?

Udost臋pnij ten post