Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowamamama123

czy do cesarki trzeba zdjąć majtki ? czy można być w takich np stringach?

Polecane posty

Gość nowamamama123

wiem ,że cesarka odbywa się na brzuchu, więc po co zdejmować majtki i pokazywać pipę i o***t? można mieć majtki choćby bardzo płytkie i zakrywające tylko te brzydkie części ?? cale lono będzie odsłoniete

Gość gość
tak, to operacja więc idziesz goła Aaa i nie marytw się, zapomnisz o wstydzie

Gość gość
ale to operacja brzucha, więc po co im widzieć moją szparkę? kiedyś miałam operację łokcia ( złamanie z przemieszczeniem) to zdjęli mi tylko bluzke, a majtki miałam normalnie

Gość gość
No ja byłam w kusej piżamce. Ale bieliznę trzeba ściągnąć z reszta i tak Ci będą musieli założyć cewnik a jak chcesz założyć stringi z cewnikiem? :-) jak jesteś zadbana wygolona to nie ma się czego Wstydzić. Mnie tam nawet pochwalili, że z takim brzuchem umiem "tam" zadbać o siebie.

Gość gość
no nie jestem zadbana, miałam plan się nie golić w ogóle :/ musi być ten cewnik? po co on? przecież będę na czczo

Gość gość
ty sobie mozesz nawet zalozyc skafander a oni i tak sobie zdejma, masz akurat najmniej do powiedzenia bo i tak bedziesz spac

Gość gość
Nie będzie spać bo teraz się nie robi CC w ogólnym ,kobieto cięcie jest na linii bikini myślisz ze lekarz będzie trzymał majtki żeby ciąć? Momentalnie by ci te gacie zalalo :o ipozatym lekarz musi widzieć twoja piłkę np żeby widzieć czy nie dostała krwotoku,po CC jeszcze nie raz będzie oglądana

Gość gość
Pipke*

Gość gość
A jak żeś się gziła ze swoim menem to tez miałaś stringi? :D

Gość gość
Mialam operacje piersi i bylam bez majtek

Gość gość
Dla ciebie to intymna część ciała,ale dla personelu medycznego taka sama jak ucho czy kolano :)

Gość gość
nie na brzuchu tylko na spojeniu łonowym,a po za tym do operacji trzeba byc nagim zeby bakterii nie przenosic a ty chcesz iśc w brudnych obsranych majtach:P

Gość R_R
Ale co ci za różnica, przecież cesarke robi położnik-ginekolog, oni takich pipek codziennie dziesiątki widują. I zwisa im czy jesteś ogolona czy nie. A poza tym pielęgniarka przed cesarką cię ogoli. Zresztą to normalne że nie masz na sobie w ogole żadnej odzieży prócz szpitalnej koszulki którą dostajesz. I tylko ją możesz założyć. I to nie po to żeby sobie mogli pooglądać tylko żeby mieli dostęp do kazdej części twojego ciała w razie zagrożenia zdrowia lub życia.

Gość R_R
Dodam jeszcze że szpitalna koszulka jest sterylna w przeciwieństwie do twoich majt które chcesz założyc na sterylną salę operacyjną :D

Gość gość
też tego nie rozumiem po co zdejmować majtki, chyba lekarze lubią oglądać pipki, jak piersi operują też muszą sobie pooglądać chyba, niedługo będą kazali zdejmować majtki do wycięcia migdałków

Gość gość
a jak sobie wyobrażasz utrzymanie sanitarnych warunków jeżeli będziesz miała na d***e sznurek ubabrany krwią? I jeszcze może mają uważać na tw twoje majtki, co? Przytrzymywać żeby nie przeszkadzały przy cięciu i wyjmowaniu dziecka?

Gość gość
Ja problem majtek rozwiązałam w bardzo prosty sposób majtek przy cesarce nie można mieć ale prawo pozwala na inne rozwiązania ustawa z 2008 r art 22 poprosiłam lekarza żeby cewnik i obmycie pola i obłożenie chustami i obmycie po cc zrobiły pielęgniarki i tak się stało lekarz wszedł dopiero jak wszystko było zakryte to wymyślił mój mąż on nie wyobraża sobie innej sytuacji mówi że jak kobieta chodzi do faceta ginekologa to już nie tylko mąż ją obmacuje tylko jeszcze obcy facet i nie mówcie że ginekolog do badania inaczej podchodzi bo bylibyście bardzo naiwni tak myśląc że facet może wyłączyć popęd i podnietę pokaż mi ten wyłącznik

Gość gość
Jest takie coś jak impotencja wtórna i ginekolodzy często cierpią na taką przypadłość, więc wielu podniety nie czuje po obejrzeniu tylu broszek.