Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zapisac sie na badania? powaznie

Polecane posty

Gość gość

W poprzedniej ciazy wszystkie badania (krew, mocz) mialam robione odrazu u gina do ktorego chodzilam, w tej ciazy zmienilam ginekologa i tu sama musze zadbac o badania w swojej przychodni. Mam pojsc, zadzwonic?? Powiedziec ze chcialam sie zapisac na badania ?? Co powiedziec? Moze was to smieszy ale nie orientuje sie w tych sprawach zabardzo

Po prostu idź do analityki ze skierowaniem i weź ze sobą mocz pojemniczku. Będziesz miała pobraną krew, a wyniki będą u lekarza. Jeśli chodzisz prywatnie i nie masz skierowania, za badania płacisz, a wynik dostajesz do ręki.

Gość gość
Idziesz po prostu do laboratorium dajesz skierowanie i czekasz na badanie :)

Gość gość
No ale chyba w sloiku im tego moczu nie zaniose, to najpierw musialabym isc do przychodni zeby dali mi ten pojemniczek i umowili na pobranie krwi tak?

Na pobranie krwi nie trzeba się umawiać, idziesz i masz pobieraną. Pojemniczek kupujesz w aptece i zanosisz w nim mocz, najlepiej poranny. Serio nigdy nie zanosiłaś moczu do badania??

Gość gość
No dokładnie pojemnik kupisz w każdej aptece, na badanie krwi umawiać się nie musisz, po prostu idziesz do laboratorium i czekasz w kolejce :)

Gość gość
Owszem zanosilam ale na wizycie u gina jakis czas przed badaniem dostawalam pojemniczek i bylam umawiana na ktorys dzien na rano i tyle, a tu w przychodni nie wiem co i jak.

Gość gość
Ale ja mam isc do przychodni, gdzie bede musiala zaniesc mocz i zeby pobrali mi krew, stamtad wysylaja to do badan do laboratorium dopiero, nie oplaca mi sie jezdzic spory kawal do laboratorium, jak mam na miejscu przychodnie, nikt nie mial w przychodni takiego czegos ?

Gość gość
masz w przychodni analityke?? to idz tam i nie zawracaj gitary, co cie obchodzi gdzie oni to wysylaja skoro wyniki bedzie u lekarza?!

Gość gość
Ja pierdziele, mam zrobic badania bo jestem w ciazy, lekarz rodzinnt goowno ma do moich wynikow, potrzebuje ich do gina..a interesuje mnie tylko to czy mam tak poprostu isc rano, dac ta kartke z lista badac od gina i pojdzie mi pobrac krew czy co ?? Nie ogarniam

Gość gość
jaki znow lekarz rodzinny, od kogo masz skierowanie? od gina????? no to wyniki przyjda do gina, proste????

Gość gość
Znajoma robila te wlasbie badania w naszej przychodni ( nie mam z nia kontaktu teraz wiec nie, nie moge jej spytac) i po wyniki poszla normalnie to tej przychodni, pielegniarka wygrzebala z listow, podpisala jakis swistek i zabrala koperte z wynikami i potem zawiozla je do swojego gina.. tyle wiem.

Gość gość
Idziesz do apteki i kupujesz pojemnik na mocz za 50 gr Nastwpnego dnia rano po obudzeniu sikasz do pojemnika Idziesz do swojej przychodni Idziesz do rejestracji i pytasz gdzie jest punkt pobran Idziesz do punktu pobran, czekasz w kolejce. Nieraz punkt ma swoją rejestrację więc najpierw czekasz tam, dajesz skierowanie, jeśli jest od prywatnego to płacisz w okienku za badania jeśli od nfz to nie płacisz (za niektóre i tak się płaci, np hiv, toxo). Dostajesz naklejki identyfikujace i kartkę do odbioru wyników, odbiera się w tej rejestracji, powiedzą Ci kiedy, przewaznie na drugi dzień. Czekasz w kolejce do zabiegoweo. Wchodzisz, dajesz naklejki, pojemnik z moczem i czasem chcą dowód osobisty Pobieraja krew Idziesz do domu Jeśli nie ma osobnej rejestracji to wszystko zalatwiasz w środku Na drugi dzień odbierasz wyniki Idziesz do swojego gina z wynikami

Gość gość
Niemożliwe że jesteś aż tak głupia. Pierwszemu dziecku nie robisz nigdy morfologii, bad.moczu???

Gość gość
Możesz też jechać do szpitala w swoim miescie

Gość gość
Najblizszy szpital mam 30 km od mojego miasta. Wczesniej juz pisalam ze przy pierwszym dziecku wszystkie badania mialam robione odrazu w przyvhodni ginekologa ;)

Gość gość
Ale dziecku też nie robiłaś nigdy badań po urodzeniu?

Gość gość
A co w tym dziwnego, ja mojemu też nie robiłam To idz do tej przychodni

Gość gość
Nie, nie robilam, nie bylo takiej potrzeby.

Gość gość
ja zawsze robilam badania w szpitalu w labolatorium 2-3 dni przed wizyta winiki mialam na nastepny dzien

Gość gość
No nieważne -gość z 11:11 dał ci doskonały opis.