Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co wam drugie dziecko jeśli później tylko narzekacie

Polecane posty

Gość gość

Jak to nie macie zle i ile to problemow? Bo od wszystkich takich słysze bo problem jak jedno choruje, bo nie ma czasu na nic, bo mąż nie pomaga, bo kasa, bo zmeczenie itd jeśli jedno dziecko to nie bajka po co robicie drugie???

Gość gość
dobre pytanie...

Gość gość
racja

Gość gość
Dzis np wkurzyła mnie szwagierka bo rok temu płacz bo sama z dzieckiem bo zmęczona Bo sobie rady nie daje bo dziecko daje w kość itd. Pół roku później dumna i szczesliwa bo udało się zrobić drugie. A teraz płacz znowu bo ją boli i nie daje rady już teraz a co będzie jak się urodzi. Spytałam ją po co drugie robili to się obrazila

Gość gość
Autorko dwa pytania: Masz dzieci? Czy ty nigdy na nic nie narzekasz? Masz takie z******te idealne życie, usłane różami?

Gość gość
Tak mam dziecko i narzekam i przez to nie decyduje się na drugie. Tylko nie rozumiem tych co narzekają i decyduja się na drugie. W mojej rodzinie i otoczeniu tylko ja mam jedynaczke, reszta czyli siostra, szwagierki i kuzynki z każdym dzieckiem narzekają coraz więcej.

Gość gość
gość dziś Tak mam dziecko i narzekam i przez to nie decyduje się na drugie. Tylko nie rozumiem tych co narzekają i decyduja się na drugie. W mojej rodzinie i otoczeniu tylko ja mam jedynaczke, reszta czyli siostra, szwagierki i kuzynki z każdym dzieckiem narzekają coraz więcej. XXX Aaaaa czyli innymi słowy należysz do tych, co uważają, że Twój sposób na życie jest jedynym słusznym:/? No bo na to wygląda. Sama narzekasz, sama nie masz łatwo, więc stwierdziłaś, że więcej dzieci nie chcesz. I każdy kto narzeka na macierzyństwo nie powinien się na drugie decydować, bo Ty tak uważasz? Ech, smutne podejście:/ Sama mam jedną córkę, drugie w drodze. Drugie nie z wpadki, ale z wyboru, decyzja w pełni świadoma. I owszem, nieraz narzekam, bo łatwo nie ma. Ale zawsze chcieliśmy mieć z mężem dwójkę dzieci. I wiem, że może teraz będzie przez jakiś czas trudniej, ale później będzie łatwiej. A dzieci będą miały rodzeństwo:) Twojego wyboru nie krytykuję, bo masz prawo do niego. Jeśli chcesz mieć łatwiej, jeśli nie czujesz potrzeby posiadania dwójki dzieci - Twoja sprawa. Ale nie broń innym podejmowania własnych decyzji.

Gość gość
Mimo trudów rodzicielstwa zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, bo szczęście które nam daje synek miłość do niego zdecydowanie przeważa nad wszystkimi minusami jak nieprzespane moce itd. Nie raz narzekalismy, że ciężko i na pewno narzekać będziemy, ale wiemy, że po prostu warto. Oczekujemy teraz córeczki i jesteśmy bardzo szczęśliwi.

Gość gość
Ale nikt tu nie potepia posiadania więcej niz jednego dziecka tylko słusznie pytamy po co narzekacie jeśli same chciałyscie tego

Gość gość
Bzdury piszecie. To tak jakby wyjście za mąż oznaczało, że nigdy nie można ponarzekać na męża. Albo wybór zawodu oznaczał ze nigdy nie wolno stwierdzić, że w pracy był zły dzień.