Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znowu problem z przedszkolem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam mały problem z moim 3,5 letnim synkiem. Od 9 miesięcy chodzi do przedszkola i przez pierwsze 2 miesiące każda jego wizyta w przedszkolu to był koszmar bo młody ciągle płakał i nie chciał zostawać ale później już było ok i chętnie chodził do przedszkola a teraz znowu nasz koszmar się zaczął. Od kilku dni ciągle słyszę w przedszkolu że płakał.. już nie wiem co robić żeby znowu było miło i przyjemnie jak idzie do przedszkola a nie ciągły płacz bo naprawdę ciężko jest mi go zostawiać takiego płaczącego..każdy rodzić to rozumie.

Gość gość
Może coś nie tak w przedszkolu się dzieje? Porozmawiaj z synem zapytaj dlaczego płacze. Może ktoś mu krzywdę robi?

Gość gość
Rozmawiałam z nim wiele razy i zawsze mówi że wszystko jest dobrze w przedszkolu, codziennie rozmawiam też z opiekunkami i też nic nie mowiły poza tym że płacze często.

Gość gość
To normalne, dzieci tęsknią.... A długo siedzi i w jakich godz? Dzieci najlepiej funkcjonują max 8 godz i to.w rannych godzinach, czyli np. : 7-15. Zazwyczaj częściej płaczą chłopcy.

Gość gość
W przedszkolu jest od 8 do 14.30. Uważam że to nie jest za długo a zwłaszcza że chodzi tylko 3 dni w tygodniu.

Gość gość
Bez powodu nie płacze, a to co mówią opiekunki... cóż... ja bym nie wierzyła... Może któraś podnosi głos, bo akurat z mężem mają kryzys i juz taka milutka nie jest... Albo w inny sposób-mimika, gestem wyraza swoja niechec do świata, w tym dzieci. O tym ci syn nie powie, bo sam tego nie rozumie...

Gość gość
ja na szczęście nie miałam tego problemu, a bardzo sie własnie bałam tego zostawania jak mała to będzie przeżywac. sporo ułatwiają nauczycielki bo zaraz zajmują czymś dziecko i wtedy już nie myśli o mamie stojącej w kącie :) dobrze trafiłam z tym Puchatkiem http://przedszkolepuchatek.edu.pl/index.php?local=1&id_m=2&page=text bo jak słyszę opinie niektórych mam co przechodza z dziećmi zostawiając je w przedszkolu to dramat....

Gość gość
Może problem tkwi właśnie w tym, że chodzi tylko 3 dni. To go może wybijać z rytmu, a poza tym dzięki temu wie jak fajnie jest w domu z mamą i potem nie chce iść. Może lepiej 5 dni, ale na krócej. Możesz też sprawdzić, czy to nie uczysz dziecko zbyt lękliwego podejścia do zewnętrznego świata - np. ciągłe komentarze uważaj, nie wchodź, pan cię zabierze itd. O moich perypetiach z przedszkolakiem można poczytać na moim blogu - w świecie Nadii www.mamik.online-24.pl a już niedługo bezpłatne porady psychologiczne online

Gość gość
czy zawsze jakaś kretynka musi walnąć reklamę ????