Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wy w tych Niemczech widzicie

Polecane posty

No jakby nie bylo Unia Europejska, to i podobnie wszystko wyglada :) 🖐️ A ty co taki zdziwiony ;)

Gość gość
NIC !!! tyle że ci co wyjechali w latach 90 tych mogli coś odłożyć a teraz dziady co przyjeżdżają żyja z dnia na dzień !i cieszą się góffnem aż wstyd a lepią dziurę za dziurą ! znam ich wszystkich ....:)

A to juz insza inszosc. Ja zaliczam sie jeszcze do tych przed latami dziewiedziesiatymi :D

Gość gość
Bo w innych tematach ludzie narzekaja jak to w polsce źle a jak w niemczech super. ja myśle że nie jest idealnie w polsce ale patrząc to co teraz a patrząc chociażby na lata 90 to ogromna przepaść. czasem jak widze współczesne dzieciaki to my w latach 80 i 90 to biede mieliśmy w porównaniu z tym co teraz.

Gość gość
Nie wiem jak polki moga wychodzic za niemcow ludzi bez serca wrazliwosci ktorych dziadkowie zabijali milionybludzi w tym dzieci z usmiechem na ustach ... no ale takprzeciez to byli nazisci nie niemcy taka rasa z kosmosu ;)

Gość gość
A co z tego ze Niemcy w unii to podobnie wszędzie ? Francja, Włochy i Hiszpania tez w unii ale nie tak jak w Polsce. Niemcy są bardzo po DF obne krajobrazowo do Polski, tylko jest porządek i dobre drogi. Kasa ludzi przyciąga mój znajomy zarabia na produkcji 8 tys zł axw Polsce za te są robotę miał 2 tysięcy

"Bo w innych tematach ludzie narzekaja jak to w polsce źle a jak w niemczech super. " a To zwykla polemika, a kazdemu jest po prostu tak, jak sie urzadzi. Tylko Polska na obecny moment nie daje wielkiego pola do popisu, tak wyczytuje w innych postach.

"Nie wiem jak polki moga wychodzic za niemcow ludzi bez serca wrazliwosci ktorych dziadkowie zabijali milionybludzi w tym dzieci z usmiechem na ustach ... " >>> o kasie pomyslales? ;)

Gość gość
Co za brednie. Niemcy to ludzie bez serca ? Ale pierdy.dzisiejsi Niemcy wstydza się za dwóch dziadków i są bardzo mili. A Polacy to pijący? Zgadasz się z ta opinia ?

Gość gość
Wstydza sie dziadkow? Czy ty wiesz k..a jak grzeszysz!? W niemczech jest prawo ktore zapewnia bezkarnosc rodzinom pomagajacym ukrywac tych dziadkow zbrodniarzy wojennych ... gdyby te czasy wrocily moge sie zalozyc ze 90% z tych polskio"niemieckich" zonek dostalaby kule w leb od meza bez mrugniecia okiem bo tacy sa wlasnie niemcy jesli ktos sie sprzeciwil temu systemowi szybko wiedzialo o tym gestapo zazwyczaj dzieki "najblizszej rodzinie" trzeba miec cos z deklem nie tak zeby wierzyc ze narod ktory robil sobie lampki nocne z ludzkiej skory albo spuszczal psy w obozach zeby rozszarpywaly male dzieci sie tak zmienil ... polecam obejrzec kilka dokumentow o nazistach moze wtedy zrozumiesz o czym mowie sa kraje ktorym nie mozna ufac i jednym z nich sa wlasnie niemcy

Gość gość
Chorzy ludzie na kafeyerii siedzą.prawo w Niemczech znasz? A liczyć umiesz ? Ile teraz miałby lat dziadek który zabijał podczas wojnyv? 90 i wzwyż. Ile takich ludzi żyje tumsnie ?ludzie wyjeżdżają do Niemiec i do innych krajów bo tam ludzie żyją normalnie i korzystają z życia. Życie e Polsce to WEgetscja. Np Niemiec ma do dyspozycji 5 razy więcej kasy niż Polski a ceny identyczne

Gość gość
zastanawiam się, co za zakompleksiona memeja podobne posty zakłada. Rzeczywiście, jeden nauczy się dwóch języków, a inny z kulawym jak u Komorowskiego polskim będzie podobne pytania stawiał. Ale ci odpowiem. Miejsce do życia widzimy. Tak, miejsce, gdzie była dla mnie praca, bo w Polsce akurat nie miałam żadnych chodów i znajomości. Miejsce, gdzie jestem potrzebna, bo w Polsce nikt mnie do niczego nie chciał. Nie, ja nie uciekłam z Polski, to Polska zaoferowała mi brak pracy, nędzę i jedyną alternatywę - wyjazd do Niemiec. A nad Renem wcale nie jest bardziej brzydko, niż na przykład w Radomiu.

Gość gość
Ja akurat do Niemiec nie wyemigrowalam, ale nie rozumiem tego nagadywania an inne kraje. W POlsce sie zyc nie da

Nie da się to prawda..Za takie marne grosze, za co utrzymać rodzinę ? Jakby nie pomoc moich rodziców to ja nie wiem z czego bym utrzymała moje małe dziecko..Pampersy, ubranka to przecież wszystko kosztuję i nie są to tanie rzeczy..Męczę się tutaj w Polsce a mogłam wyjechać parę lat temu do Niemiec.

Gość gość
NIC dosłownie nic :)

Gość gość
15:01 tumanie? Itelektualny klaunie wiedz ze jest na pewno jeszcze kilkudziesieciu czyli o kilkudziesieciu za duzo dziadkow ktorzy siali terror w drugiej wojnie a dozyc tego wieku mogli sobie spokojnie na zapleczu u swoich rodzin ktore nie mialy zadnych problemow z ukrywaniem ludobojcow... ci co nie mieli rodzin dali noge do argentyny i sa tam wylapywani do dzisiaj ale ty uwazasz ze skoro jest ich garstka i sa starzy to nie warto ich chyba sadzic moze gdyby jakis dziadek spalil ci w piecu rodzicow to by zmienilo twoj genialny punkt widzenia o niemcach...przepraszam nazistach dobrze ze sa ludziedla kyorych pamiec otamtych czasach trwa bo takie pokemony jak ty maja wyjepane na wszystko "to bylo kiedys teraz jest inaczej.." ale ludzie sledzacy historie znaja nature niemcow juz nawet nie bede ciepytal o pierwsza wojne swiatowa i kto byl po zlej stronie jak zwykle...

Gość gość
Józef Piłsudski mawiał. "Jesli Niemcy mnie chwala, to com złego uczynił dla Polski". Dzisiaj Niemiaszki sa mili, bo im dobrze sie wiedzie, ale gdyby powinela im sie noga, znów wywołali by wojnę. To narod germański tak samo jak Angole. Oni nigdy, niczego nie dorobili sie ciezka praca. Wszystko zawdzięczają kradzieżom, mordom i gwałtom. Dzisiaj głupie Polczyny tak łatwo rozkładają przed nimi nogi, nie pamietają badz nie chcą pamietać, ze jeszcze 70 lat temu Ci sami Niemcy, brzuchy Polkom rozpruwali, jednocześnie bezlitośnie je gwałcąc. Szkoda słów na to kurestfo.

Gość gość
gość dziś xxx mądrze napisane ! niestety coraz mniej Polaków pamięta o tak ważnych sprawach ! a młodzi prawie całkowicie co uważam za winę rodziców ! ponieważ nie uczą młodych patriotyzmu , dumy z własnej Historii , honoru !

Gość gość
Tak samo jak my lubimy podkreslac ze lwow jestcpolski tak samo niemcy nie zapomna o wroclawiu i innych miastach kiedys bedzie 3 wojna bo wszystko jest juz pobudowane kraje maja bilionowe dlugi i trzeba to bedzie zresetowac zeby sie zaczelo krecic na nowo bo poki co jest stagnacja nie mowiac juz o multikulti

Gość gość
To już nie są " Ci sami Niemcy " ...

Gość gość
Ta sa ci sami Niemcy. Wierz mi. Po prostu lepiej im sie wiedzie, niestety zaczynaja sie budzić. Tym razem maja pretensje do muslimow, co uważam za słuszne. To jest najpodlejszy narod w historii ludzkości. Gorszego nie było i nie bedzie. Tylko Niemcy mogli wymyślić holokaust. Tylko ten kurefski narod mógł wypromować kogoś takiego jak Hitler.

Gość gość
Witam wszystkich hejterów:) nie rozumiem czemu wy macie w sobie tyle jadu i nienawiści. Nie lubicie Niemiec i Niemców to nie musicie tam jechać. Macie jakąś chorą pretensję do ludzi, którzy mieszkają za granicą, a to ich życie i ich sprawa. W Polsce jest ciężko żyć ze względów finansowych, ale też polska mentalność robi się coraz bardziej toksyczna i zakompleksiona, i właśnie wasze wypowiedzi są tego dowodem, niestety ale w naszym kraju jest coraz więcej chamstwa i narzekania na wszystko, plus od kilku lat hejtowanie wszystkich emigrantów. Ja szanuję ludzi zaradnych i dbających o rodzinę, jeśli mogą w DE znaleźć pracę, posługiwać się językiem niemieckim, znaleźć przyjaciół to super, cieszę się z ich sukcesów:) przestańcie drodzy forumowicze ośmieszać się tymi wrednymi komentarzami. A wasze odnoszenie się do historii to jakieś brednie, nie wiem czy zauważyliście ale należymy do Unii Europejskiej, której założycielami są właśnie Niemcy:) żenada i śmiech na sali

Gość gość
Młodzieżówka PIS dostała rozkaz partyjny, żeby obrzydzać życie za granicą, żeby za prezydentury Dudy zmniejszyły się wyjazdy, to realizują partyjne polecenie.

Gość gość
Ja co prawda nie mieszkałam z Niemczech, tylko w NL, jak wróciłam po 2 latach, to nie mogłam się przyzwyczaić do Polski, do cen, do smieci na ulicach, do chamstwa, braku kultury. Tam na ulicach jest czysto, nie ma śmieci, czy walających się petów, butelek. Jak zarobiłam 2300-2500 eur, to 1 tys odkładałam, za resztę normalnie żyłam, opłacałam wynajem, kupowałam ciuchy, na wakacjach byłam dwutygodniowych w Grecji i Hiszpanii. Po dwóch latach miałam na koncie 20 tys eur oszczędności. A ile bym miała w Polsce? Zarabiałam 1.800 zł, więc pewnie miałabym 20 tys ale długów...

Gość gość
chyba to faktycznie jakaś propaganda PISowska, żeby zniechęcić Polaków do emigracji, ale kochani, za granicą po prostu zarabia się normalnie, stać cię na opłacenie rachunków, wynajmu mieszkania, jedzenia, ubrań, kosmetyków, na wypady do restauracji itp. plus możesz odłożyć jeszcze trochę kasy. Dodatkowo stać cię na wakacje, i weekendowe wyjazdy. To nic wielkiego, ale po prostu nie masz stresu związanego z finansami, nie boisz się, że nie wystarczy kasy do końca miesiąca. Jeśli jesteś z kimś bliskim, żoną, mężem itp. nie jest tak ciężko, po prostu tworzycie swój dom, tak samo jak w PL. Nie bójcie się wyjazdów. Ważne jest tylko znać komunikatywnie jeżyk:)