Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odebrać dowód osobisty.

Polecane posty

Gość gość

Jadę dziś po dowód ale jadę sama i mam nadzieję że się nie pogubię w urzędzie. Dostałam taką karteczkę "potwierdzenie złożenia wniosku o wydanie dowodu" i są tam moje dane, data odbioru. Potrzebuje czegoś jeszcze żeby odebrać dowodzik? legitymacja, jakieś inne akty, książeczka zdrowia czy coś innego?

Gość gość
nowe dowody są po to żeby jakaś żydowska firma zarobiła

Gość gość
to Ty już skończyłaś 18 lat?

Gość gość
straszne SAMA? nie boisz sie?...:)

Gość gość
Boję się ale jestem sierotą, faceta też nie mam. Pojedziesz ze mną?

Gość gość
jasne, potrzymam cie za rączke i odbierzemy razem dowodzik nie martw sie :)

Gość gość
nie żartuj sobie ze mnie, ja jeszcze nigdy poza moją rodzinną wieś nie wyjeżdżałam

Gość gość
tylko zapomnialam ci powiedziec ze ja jestem dziewczyna, wiec na chlopaka nie licz :)

Gość gość
wiesz co ja mam rodzine na wsi a sa bardziej miastowi niz ja. Nie jedza byle czego jak ja. Nie lubia swojskoch potraw (typu kaszanka, salceson) jak ja. Czasem sie zastanawiam ze to chyba jakas zlosliwosc losu ze ja sie w miescie urodzilam a oni na wsi

Gość gość
Czy tu są sami zakitrańcy czy są też normalne ziomale które mi pomogą odebrać dowód?

Gość gość
niestety te "cieżką i arcytrudną " sprawe musisz załatwic sama

Gość gość
ty tępaku wystarczy zapukac do odpowiedniego pokoju w urzedzie miasta i sie zapytac czy jest juz moze twoj dowod do odebrania. Nazwisko to i to . TAK lub NIE i gdzie ty tu widzisz problem?

Gość gość
Wchodzisz do urzędu i patrzysz na ściany, może tam być informacja na którym piętrze np. się załatwia odbiór dowodu, a jak nie będzie, to powinien być punkt, w którym udzielają informacji - podchodzisz tam i pytasz, gdzie masz iść po odbiór dowodu. Jak masz tą kartkę o odbiorze to powinna wystarczyć. A jak chcesz mieć informację pewną, to znajdź sobie w necie numer do tego urzędu, zadzwoń i się zapytaj.

Gość gość
ty tępaku wystarczy zapukac do odpowiedniego pokoju w urzedzie miasta i sie zapytac czy jest juz moze twoj dowod do odebrania. Nazwisko to i to . TAK lub NIE i gdzie ty tu widzisz problem? x chyba w twojej wsi, tłuku. W mieście pobierasz numerek i czekasz do okienka.

Gość gość
we wsi ty tłuku nie ma urzędu miasta, u mnie numerków nie ma i jak sie nie umiesz odzywac to sie nie odzywaj