Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyya1922

dlaczego trzeba szanowac starych dziadow?

Polecane posty

Gość yyyyyya1922

dlaczego w Polsce wymaga sie szacunku do łysych i pomarszczonych oraz śmierdzących na emeryturach? zwłaszcza kombatantów? za co i po co? pluje na dziadow jak tylko mina mnie na ulicy, a tu szacunek obowiakzowy

przecież nie im wystawiasz świadectwo :) tylko sobie :D

Gość gość
Bo za pare lat na ciebie tez bedzie pluc mloda holota.

Gość gość
mam w du pi e starych ludzi szacunek, bo sa starzy, to chyba tylko w Polsce.

Gość gość
bo człowiek został człowiekiem nazwany w ewolucju właśnie mniej więcej od momentu, kiedy zaczął opiekować się słabszymi, w tym starszymi. W dużym stopniu to była cecha odróżniająca go od wcześniejszego człowieka pierwotnego. Muszę rozwijać temat?

dużą masz doopę z tego co mówisz :D nie przeszkadza ci ?:D

Gość gość
Bo sama będziesz stara, oblesna, smierdzaca i slepa

Gość gość
nie bede stara i oblesna a starych szanowac nie bede, niech oni mnie szanuja!

Gość gość
Będziesz, starosc i śmierć czeka kazdego

Gość gość
Moze i tak. Aaale jak bylam w ciazy zaawansowanej i szlam do kasy gdzie ledwo juz stalam mialam zatrucie ciazowe stare baby raz by mnie az przewrocily, bo kase otworzyli i nowa kolejka. U lekarza to juz nic nie wspominam... Jedna to tak sie klocila, ze az lekarz wyjrzal.

Gość gość
Starzy maja najmniej kultury, booo mysla, ze sa jakimis VIPAMI pff...

Gość gość
a ja jak poszlam do ksiedza zamowic chrzciny to byla zima i sniegu napadalo, zostawilam dziecko z dziadkiem i polecilama na piechote 2 km do ksiedza, karmilam piersią, a tam same starocie przyszly zamowic msze i pogadac sobie z księdzem, czekalam w kolejce a kolejka sie nie posuwala, w koncu mowie czy ktos moze mnie puscic bo dziecko karmie piersią, zostawilam z dziadkiem, bola mnie juz piersi od pokarmu i jestem pieszo, na to starocie do mnie odpowiedzialy.. ze kolejka obowiazuje i ze jak mam male ddziecko to powinnam w domu siedziec... wyszlam, trzasnelam drzwiami zero zrozumienia dla mlodej matki

Gość gość
Bo oni maja juz dość , skończyła im się cierpliwosc na walkę z systemem to i schamieli

Gość gość
Z systemem? to jakies zarty???!!! Prosze cie... System ciagle sie zmienia, a kazda z tych staroci ma swoj swoisty system, ktorego i tak nigdy nie rozkminisz! Poprostu sa ludzie sympatyczni ale sa stare k***y, ktore tylko utrudniaja zycie! Powinno byc dla nich oddzielne miasto! Do kolezanki, Która karmila piersia- trzeba bylo wejsc na hama do ksiedza i powiedziec jaka sytuacja moze by zrozumial. A jesli nie napisac opinie odpowiednia do diecezji. One zawsze najdluzej czekaja w kolejkach, nigdy nie maja czasu, zawsze sa pokrzywdzone.!

Gość gość
Oni są z zimnego chowu. Nie potrafią inaczej.

Gość gość
Każdemu się należy szacunek i nie każdy stary jest skrzywiony i obleśny.

Gość gość
To dlaczeho starzy nie szanuja mlodych? A my ich musimy? Jedym wypada drugim nie tak! Zyjmy jak za prl dla zasady... Pff

Gość gość
Mnie denerwują głupie babsztyle rozpłodowe,klękajcie narody,bo urodziłam dziecko!Wszędzie się pcha,wszystko jej się należy.Starzy ludzie też,bo łażą po przychodniach i robią kolejki.Często po to,żeby z kimś porozmawiać,bo własne dzieci się wypięły:-(Na szacunek trzeba sobie zasłużyć,w każdym wieku.:-P

Kolejna kretynka co myśli, że bedzie wiecznie młoda :P Nie wiem skąd w głupich ludziach tyle jadu i agresji wobec starszych osób. Po co w ogóle tworzyć sztuczne podziały starzy/młodzi? Wszyscy ludzie sa inni od siebie :)

Gość gość
ja ich nie szanuje, bo niby za co? Tez bede stara i tyle. Najglupsze sa mlode dziewczyny, ktore strym dziadom mijesca ustpeuja, mimo ze ci moga przejsc dalej na inne siedzące. Ludzie! tylko z powdu czyjegos wieku tak tepiejecie

"a ja jak poszlam do ksiedza zamowic chrzciny to byla zima i sniegu napadalo" Oczywiście kretynka jest katoliczką, i prezentuje katolicką miłośc do bliźniego, gardząc ludźmi ze względu na ich wiek :) Jakie to typowe...

Gość Klati
i co z tego ,ze będzie stara? To powod, zeby teraz plaszczyc sie rzed dziadem 70letnim, czy co? Jka bedzie stara, to pogadamy. Na razie jest mloda i ma w d... starych!!!

Gość wifigdańsk
ale gdzie jest taki nakaz ze trzeba szanowac?

Gość gość
ja nie będę stary bo umrę młodo

Gość wifigdańsk
no pytam gdzie jest napisane ze jest obowiazek szanowania "starych dziadów"?

Gość wifigdańsk
jak cos autorze/ko zakladasz to przynajmniej poprzyj to dowodami bo tak z palca wyssane ta twoja teza.

Gość gość
Bo różnica między młodym chamem a starym chamem jest taka. Z młodym chamem jak zaczniesz gadać to możesz się zacząć licytowac na argumenty i nie wiadomo który pierwszy się zniechęci, generalnie sobie "pogadacie" i prawdopodobnie oboje wyjdziecie z tego tak samo. Za to stary cham, co byś nie powiedział, odpowie ci "ty gówniarzu, jak śmiesz mi podskakiwać? pyskujesz starszemu? pogadamy jak będziesz miał tyle lat co ja, bo na razie nic nie osiągnąłes i g*wno widziałeś" (autentyk) no i rozmowa skończona, nawet jakbym racji nie miała jestem chamską, bezczelną, gówniarą pyskującą do starszego od siebie a doświadczeń też mam mniej i to od razu mnie dyskwalifikuje i stawia jako tą najgorszą.... smutne.

Gość gość
nawet jakbym rację miała*

Gość gość
Pani z 19.55 dziecko zostawiłaś z dziadkiem :D z takim starcem którego nie powinno się szanować :D

A dlaczego "stary dziad/stara baba"? Dlaczego nie po prostu "drugi człowiek"? "i co z tego ,ze będzie stara? To powod, zeby teraz plaszczyc sie rzed dziadem 70letnim, czy co?" Nie, to powód by nie obrażać innych ludzi tylko dlatego, że są starzy, tak, jakby to było coś złego a nie naturalnego. Każdy człowiek zasługuje na szacunek, poza chamami-prostakami, do których zaliczasz się m.in ty sądzać po tym, jak się wypowiadasz :)