Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shine On

Problemy ze spaniem

Polecane posty

Gość Shine On

Hej :) Mam taki problem, ale w internecie nic konkretnego znaleźć nie mogę. Od bardzo dawna, właściwie od kiedy pamiętam zawsze wierciłam się niesamowicie w nocy oraz rozkopywałam. Z tego też powodu nie lubię spać ze swoim partnerem, ponieważ zawsze go skopię, dźgnę łokciem czy całego zakopie kołdrą i prześcieradłem, podczas gdy sama śpię odkryta, przez co często budzę się w nocy, bo jest mi zimno. Mój partner też narzeka, że co obudzi się w nocy to często śpię odkryta, nieraz nawet "rozkopana" z koszuli nocnej i mam wtedy całe ciało zimne. Do tego dochodzą częste koszmary nocne oraz rzadziej mówienie i zgrzytanie zębami przez sen. Tak szczerze to nie wiem czy z takim problemem lekarz mnie nie wyśmieje, jednak dla mnie to jest problem, bo bardzo często przez te moje nocne "walki" z pościelą nie wysypiam się.

Zbawienne dla snu działanie będzie miała relaksująca kąpiel z dodatkiem olejku majerankowego, rumiankowego i lawendowego. Taki dobór olejków spowoduje rozluźnienie i senność. Można stosować też walerianę kozłek lekarski w tabletkach relana forte. Działa dobrze, jest trochę mocniejsza, niż inne leki z walerianą, bo daję lepsze i szybsze efekty. Olejek z lawendy dodany do kąpieli pozwala zapaść w zdrowy sen. Dodatkowo wykazuje działanie uspokajające, zwalcza stany nerwowości i strachu.

Gość ShineOn
Daria, czyli sądzisz, że moje 'nocne problemy" wiążą się ze stresem ? :)

Ja jestem bardzo nerwowa i bardzo stresuję sie w pracy.Spać nie mogę z nerwów. A jak zasypiam to z reguły budzę się kilka razy w nocy a rano jestem nie przytomna. Koleżanka poleciła mi forstres na uspokojenie. Troche nie wierzyłam, że to pomoże ale postanowiłam spróbować. I faktycznie odkąd zażywam jestem spokojniejsza i zaczęłam się wysypiać :)