Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy na ratunek

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio mam włosy w fatalnej kondycji, wypadają, zrobiło się siano, na dodatek ma wrażenie, że lysieje,,,,Co stosujecie na wlosy? jakie witaminy? Mialyście taki problem kiedyś??

Gość gość
Czy to reakcja po ciąży? Generalnie, każdy jest inny i włosy też są inne... moje były ładne i dość gęste dopóki nie zaczęłam farbować na czarno... wypadło ich wtedy trochę. potem po ciązy też nieco wypadło (w ciąży byly piękne lśniące). co mi pomogło? przede wszystkim trzeba czasu i cierpliwości. no i troski owłosy ale nie w nadmiarze, żeby nie obiążyć. łykałam belissę i mi pasowało, ale tylko 5 miesięcy. uważam, że lepiej zdrowo jeść. dużo ryb, owoców morza są swietne na włosy. poza tym domowe sposoby , maski są super. tlyko trzeba rbić to regularnie. ja olejuję włosy od roku i jest OGROMNA POPRAWA. oleje mam kokosowy 100% i słodki migdał 100% (nie spożywcze ale kosmetyczne, ekologiczne kupiłam). olej wetrzeć w suche wyszczotkowane włosy, można też w skórę głowy. sporą ilość ale nie może kapać z włosów. włosy nieco ogrzć suszarą do włosów zeby łuski sie otworzyły i lepiej chłonęły dobro z olejów. spiąć włosy klamra, trzymać tak minimum 2 godziny, potem włosy umyć delikatnie 2 razy z rzędu - lepiej dwa razy z bardzo małą ilością szamponu za każdym razem niż raz z ogromną ilościa szamponu. i krótkie te mycia. maseczka domowa z żółtka, oliwy extra virgin i łyżeczki płynnego miodu , na zwilżone włosy, na to czepek i ciepły ręcznik ,45 minut, potem mycie.