Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pepitka_1700

Zatrzymanie miesiączki, negatywny test.

Polecane posty

Gość pepitka_1700

Cześć. Zacznę od tego, że jestem 11 miesięcy po cc. Okres dostałam dwa miesiące po urodzeniu synka, na początku był nieregularny (różnica nawet 2 tyg), przez ostatnie 3 miesiące pojawiał się co do dnia. W tym miesiącu powinnam dostać 17 maja ale do tej pory okres się nie pojawił. Kochaliśmy się z mężem ostatni raz 21 maja. Robiłam różne testy i każdy wyszedł negatywny. Dziś zrobiłam test wykrywający ciąże 6 dni po zapłodnieniu i też wyszedł negatywny. Zamiast okresu pojawiła się biała, wodnista wydzielina. Dodam, że 22 maja mąż wyjechał i wszystko zostało na mojej głowie więc może jakiś podświadomy stres miał wpływ. Czy po takim czasie i wykonaniu kilku testów ciążę można wykluczyć? Wstrzymać się jeszcze ze względu na niecały rok od cc czy lepiej już udać się do lekarza?

Gość gość
Ja bym chyba poszla do lekarza. Jesli tak szybko dostalas okres i jest i byl juz regularny, to mozliwe, ze jestes w ciazy mimo negatywnego testu. Chyba wolala bym wiedziec.

Gość pepitkaa_1700
Testy w sumie zrobiłam 3 i każdy był negatywny więc zastanawiam się nad tym czy już iść do lekarza czy jeszcze się wstrzymać, chyba test wykrył by ciążę po 11 dniach od terminu spodziewanej miesiączki.

Gość gość
Tylko test pozytywny jest pewny, tzn nie trafia sie "falszywy" pozytywny, negatywne nigdy nie sa 100%, to jedno. Nawet jesli nie jestes w ciazy zatrzymanie okresu i mlodej zdrowej kobiety nie jest normalne. Cos sie dzieje w Twoim organizmie. Masz male dziecko, nie ryzykuj, sprawdz to.

Gość gość
Może owulacja się przesunęła i zaszłaś później. Test 6 dni po nie jest wiarygodny.

Gość pepitkaa_1700
U ginekologa byłam na kontroli 22 kwietnia, miałam robione USG dopochwowe tydzień później i stwierdził, że wszystko w porządku. Już sama nie wiem co mam myśleć. Chyba jednak zadzwonie po niedzieli i sie zapisze na wizyte bo w tym tygodniu mój lekarz już nie przyjmuje.

Gość gość
zawsze mozesz odwolac wizyte, jesli w miedzy czasie dostaniesz okres.

Gość pepitkaa_1700
Zapisze się w środę. I tak na wizyte będę musiala czekać do 10 maja bo mój lekarz przyjmuje tylko w środy więc może coś się wyjaśni.

Gość pepitkaa_1700
*do 10 czerwca czekać na wizytę. Przepraszam za pomyłkę. :D