Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znajomi na obiedzie co podac

Polecane posty

Gość gość

Prosze o rady co moglabym przygotowac,aby bylo smaczne I ladnie wygladalo.jemy glownie kurczaka,wiec tylko takie mieso potrafie przyrzadzic...

Ja lubię kuchnię prostą i polską ( najbardziej ). Skoro lubicie kurczaka , a znajomi też to może jakieś roladki ( z farszem masz pole do popisu np.szpinak i feta , papryką,serem i pieczarkami , suszonymi pomidorami itd etc ) , do tego młode ziemniaki i surówka z młodej kapusty.,

Gość gość
Ja czasem robię na obiad sałatkę z kurczakiem ... Potrzebne produkty : piersi z kurczaka, sałata pekińska, pomidory, ogórek zielony, sos czosnkowy (można kupić gotowy w słoiku lub w proszku i przygotować według wskazówek na opakowaniu) i bagietki z masłem czosnkowym (też do kupienia np. w Biedronce lub do zrobienia samemu). Przygotowanie : przyprawionego kurczaka smażymy na patelni w małej ilości oleju; kapustę pekińską, pomidory i ogórka zielonego kroimy i mieszamy to razem; dodajemy usmażonego kurczaka i zrobiony sos czosnkowy; mieszamy wszystko ze sobą. W piekarniku przygotowujemy bagietki i po podpieczeniu kroimy na kawałki. I gotowe ! Taką sałatkę robiłam również przy wizycie znajomych i wszystkim smakowało :)

Gość gość
Buahahaha, sałatka na proszony obiad jako danie główne i jeszcze z kupnym sosem :D Znajomi, którym "smakowało" pewnie myśleli, że to przystawka i czekali na właściwe danie :D

Gość gość
Piszcie,piszcie:)nie robilam takiego kurczaka z farszem.to na patelni sie robi czy w piekarniku?

Gość gość
Ja bym na przystawkę podałabym domowy chleb ze smalcem (ze skwarkami) z ogórkiem kiszonym. Do tego deska swojskich wędlin z dziczyzny. Na główne danie polędwiczki z dzika i sosem z podgrzybków, do tego kasza gryczana oraz buraczki. Na deser coś prostego. Może sorbet ?