Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

napoje przy biegunce

Polecane posty

Gość gość

co pijecie przy biegunce? samą wodę czy np gorzka herbatę, co wam bardziej pomaga?

Gość gość
Czekolada.

Gość gość
mleko

Gość gość
Wodę i płyn nawadniający. Czarna herbata wysusza, napoje słodzone również. Ostatnio kupiłam orsalit plus smektyn, nie dość że biegunka trwała krócej, to nie opadłam z sił. Nawodnienie i szybsze usuwanie bakterii z organizmu – takie dwa w jednym.

Gość gość
nawadnianie organizmu podczas biegunki to sprawa najwazniejsza! a elektrolity sa w tym swietne:) ja jednak ostatnio strasznie dlugo przechodzilam biegunki, wiec lekarz zalecil stosowac cos ze smektynem, sama smekta ma bardzo nieciekawy smak, wiec a aptece zapytalam o cos o podobnym skladzie, a lepszym smaku:) Apni apterkarka zalecila Orsalit plus smektyn i do dzis jestem jej bardzo zadowolona bo sie sprawdzil:) teraz ja tylko mam biegunke, to od razu pije orsalit!

Gość gość
ja piłam zwykła wodę mineralną i lekko słodką herbatę, ale przy biegunce wchłanianie jest zaburzone i samą wodą się nie nawodnisz-najlepiej popijać orsalit dla dorosłych z elektrolitami albo jakiś isotonic, ale one są przesłodzone i smakują strasznie-miałam odruch wymiotny. Orsalit nie jest taki przesłodzony.

Gość gość
jak najwięcej wody pij szybko przeleci

Gość gość
Odgazowana coca-cola,ale nie pepsi. Zabija bakterie

Gość gość
cola jest bardzo nie zdrowa, znacznie lepiej jest sie po prostu dobrze nawodnic srodkami nawadniajacymi, jak Orsalit nutris, ktory zawiera zestaw soli mineralnych skutecznie wspomagajacych nawadnianie, a do tego bialko egzogenne ktore odzywia, a wiec dodaje sil organizmowi, ktory wiele skladnikow odzywczych i wody traci podczas biegunek. co do smaku to nie ma sie czego obawiac, jest bardzo dobry, slonosc jest nie wyczowalna!

Gość gość
cola jest niezdrowa ale w pierwszym pomyśle miała służyć jako lekarstwo na biegunkę i dalej pomaga

Gość gość
Przy biegunce pije wodę i płyny nawadniające. Swojej córce zazwyczaj podaje orsalit drink, ponieważ nie jest słony, a truskawkowy, intensywny zapach zachęca ją do picia. Buteleczki są małe, przystosowana do ręki dziecka.

Gość gość
odgazowana, przegotowana cola