Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Według OM 7 tc, lekarz stwierdził puste jajo, czy jest szansa, że się myli?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
u mnie tez tak bylo i sie nie pomylil, tak sie zdarza często, miałam tak 2 razy, potem juz bylo ok

Gość gość
A długo czekałaś ze staraniami? Po dwóch latach wreszcie się udało, a tu taki pech :(

Gość gość
Masz regularne cykle??? Jesli nie to szansa jest ;) ja mialam nieregularne cykle. Wg OM bylam w 7tc a na USG nic nie bylo widać. Dr kazał przyjść za 2 tyg i wtedy bilo serduszko. Wg OM byl wtedy 9 tc a wg USG 7 tc... Okazało sie ze zaszłam w ciąże w 30 dc i teraz mam zdrowego 11 miesięcznego bąbelka w domu :)

Gość gość
Wiek ciąży według OM nie jest pewny, nawet przy regularnych cyklach. Powtórz usg 7-10 dni po poprzednim. Możesz też zrobić bhcg w odstępie 48h, tylko ważne aby badanie było w tym samym laboratorium.

Gość gość
No niby regularne, ale ostatnio miałam tak, że nie co 28 dni, tylko raz 30, raz 42, a raz nawet 60.

Gość gość
No to nie są regularne. Ja zaszłam w ciążę ok.45-50 dnia cyklu, wg OM ciąża jest o miesiąc starsza, dlatego na OM nie zwracamy uwagi.

Gość gość
A jaki był wiek ciąży wg usg? Jaka była wielkość pęcherzyka ciążowego.

Gość gość
Wszystko jest możliwe. Ja miałam nieregularne miesiączki, test wyszedł pozytywny, pojechałam do gin a tam nic nie było widać. Niby powinien to być już 7 tc wg miesiączki ale owulacja mi się przesunęła o 2 tyg. i jak się okazało był dopiero 5. Kazał zrobić betę i sprawdzić jak przyrasta. Nastraszył mnie poronieniem samoistnym lub ciążą pozamaciczą a wszystko było ok :D nie ma co patrzeć na miesiączkę tylko zrobić betę.

Gość gość
ja tak miałam przy nieregularnych cyklach, niby niemożliwe bo zaszłam w 25 tyg cyklu

Gość gość
Tez tak mialam . Teraz jestem w 9 tygodniu według miesiączki powinien być 11 tydzien . Na pierwszym usg lekarz wyliczył 7 tydzien ja bym w 5 i tez był tylko pecherzyk . Po dwóch tygodniach poszłam i lekarz mówi to co według miesiączki juz powinien być 9 tydzien ja na to ze napewno nie conajwyzej 7 . Zrobił usg serduszko pięknie biło i tydzien 7 jak byk zaszlam w 25 dniu cyklu