Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kanar w autobusie

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Mam dylemat. Dzisiaj w pksie spisal mnie kanar, zawsze mam bilet miesieczny w portfelu ale dzisiaj nie mialem, no to teraz musze udac sie do ich punktu z biletem. I tu pojawia sie problem. Jak ten glupi podalem mu wszystkie dane, bo w sumie po co mialem klamac, na pewno ten bilet mialem kupiony i pomyslalem ze po prostu jest gdzies w domu. Nie moge go znalezc... Czy w ich rejestrze bedzie zapis mojego kupnu biletu? Bo jesli tak to okaze im dowod osobisty i dane beda sie zgadzac z tymi podanymi kanarowi i podczas zakupu biletu. Tylko pytanie czy oni maja zapisane takie rzeczy, kto kiedy kupil itp. Bilet kupowalem na dworcu ( nie u kierowcy). Ktos ma wiedze na ten temat? Pomocy, niechce placic 200zł, tak na prawde za niewinnosc.

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak rejestr kupna biletu, nie masz biletu to musisz zapłacić karę, a swoją drogą to jak kupowałeś bilet to czemu go nie masz?

Gość gość
Pisalem juz, nie moge go znalezc, prawdopodbnie go zgubilem :(

Gość gość
a jak kupujesz ten bilet to podajesz w kasie swoje imię i nazwisko,czy wpisujesz je sam na bilecie?

Gość gość
co za bzdury, mają w systemie że pan taki i taki ma w tym miesiącu ważny bilet itd wsytarczy że w komputer spojrzą i będzie czy masz kupiony czy nie

Gość gość
Podaje, sa one pozniej nadrukowane na bilecie, ktory ma rodzaj paragonu, dlatego wolaja o dowod osobisty zeby sprawdzic czy czasem nie jestes idiota i nie wydales 60zl na bilet miesieczny nie dla siebie :v

Gość gość
no ja jak kupuję bilet miesięczny na pociąg to dostaje ten bilet nie wypełniony i sama na nim muszę wpisać swoje dane z dowodu, więc jak mogą mieć w rejestrze dane ,że Anna Kowalska ma ważny bilet? skoro nie wiedzą że to właśnie Anna Kowalska kupiła ten bilet

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi, troche mi ulzylo :D . Mam nadzieje, ze uda mi sie to wyjasnic, moze jeszcze w koszu poszperam :D

Gość gość
a no to inna sprawa, to może mają , ale sam musisz się u nich upewnić

Gość gość
Jak nie masz biletu, to najpierw zajdź się zapytać, czy wydadzą ci duplikat, jak ci wydadzą, to zajdź z mandatem, i powiedz, że zgubiłeś bilet, ale mają w systemie że wcześniej kupiłeś i wydali ci duplikat biletu. Ale i tak będziesz płacił 10 zł kosztów manipulacyjnych za anulowanie mandatu, a nie 200 zł.

Gość gość
Okej, dzieki za pomoc

Gość gość
To zależy, jeżeli mieszkasz w cywilizacji to pewnie masz bilet 1. zakodowany na karcie miejskiej- czyli automatycznie na twoje dane, daty od kiedy do kiedy ważny, nie musisz jej nawet mieć przy sobie, acz mandat za brak i tak jest, tyle że dużo niższy 2. drukowany bilet z automatu z twoimi danymi- tu też oni w bazie mają, że masz bilet Jeżeli natomiast pochodzisz z Polski B i masz bilet wypisany długopisem, to przykro mi, zapłacisz karę tak jakbyś go nie miał.

Gość gość
Mam ta druga opcje. Postaram sie, tak jak to wyzej ktos wspomnial, by wydrukowali mi duplikat i wtedy bezpiecznie wyjasnie sprawe :D

Gość gość
i kogo to obchodzi ze nie masz biletu,kazdy ma miec wazny bilet,i kare masz zaplacic bez mrugnieciem oka,

Gość gość
Tak tylko ze raczej ich trocje obchodzi, bo sam kanar powiedzial ze jesli mam bilet tylko go niemialem przy sobie to wystarczy ze pokaze im go na dworcu