Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maciejakiesporady

Drogie mamy jak w

Polecane posty

Gość maciejakiesporady

praktyce spisują się wózki 2w1 bądź 3w1? Głównie chodzi mi o spacerówki. Jestem w ciąży i powoli zaczynam rozglądać się za wózkiem. Model mam wstępnie upatrzony (lupo Comfort). Mam jeszcze sporo czasu bo rodzę we wrześniu ale już sama nie wiem co zrobić. Początkowo chciałam kupić nowy wózek. Teraz się zastanawiam bo właściwie moje dziecko w gondoli pojeździłoby przypuszczalnie mniej więcej do marca. Wiadomo, że w zimę pewnie nie będę aż tak często wychodzić na spacery bo raz, że zimno dwa, że szybko robi się ciemno. Spotkałam się z opiniami, że spacerówki z wózków 2w1 bądź 3w1 są ciężkie i że prędzej czy później pewnie kupie jakąś zwykłą lżejszą parasolkę. No i tak się teraz zastanawiam czy faktycznie jest sens kupować nowy zestaw 2w1 albo 3w1 i wydawać na niego 2000 zł skoro być może gondoli aż tak często używać a spacerówka ma okazać się ciężka. MOże lepiej kupić używany wózek 2w1 albo samą gondole a później fajną lekką spacerówkę? Jak myślicie? Z góry dziękuję za wszelkie porady :)

Gość gość
Ja z doświadczenia ( 2 dzieci) radzę kupić dobry używany wózek 3w1 jeśli masz auto. Po 8 mies/roku jak dziecko będzie stabilnie siedziało, zainwestować w dobrą nową spacerowke.

Gość gość
Wszystko zalezy od trybu zycia. Ja uważam, ze ta ciezka spacerowka od wózka wielofunkcyjnego przydaje sie zwłaszcza zima, gdy trzeba przebrnąć przez śnieg, poza tym można w niej dziecko lepiej okryć i położyć do spania. Ale tak jak napisala poprzedniczka lekka spacerowka tez sie przyda. Przy starszym synu takie rozwiązanie mi sie sprawdzilo. Teraz dla córki kupiłam właśnie lupo comfort, na razie czeka na pasazerke i później na przyszle lato kupie cos lekkiego. Ale podejrzewam, ze zima jeszcze wrócę do dużej spacerowki, bo u mnie kiepsko z odśnieżaniem na osiedlu, a mnie żadna pogoda nie zatrzyma :-;

Gość gość
Kup używany 3w1.

Gość gość
Sprawdź britax b- motion lub jogger to są wózki trzy w jednym z super lekkimi spacerówkami które zajmują mało miejsca.... Gondole używasz max 6 miesięcy spacerówka do 3 roku, ale te lekkie parasolki nie sprawdzają się w pogodzie jesienno zimowej.... ja oprócz wózka 3 w jednym mam lekką parasolke ( ta najzeyklrjsza tania graco za 200 zł) wózek 3 w jednym to.podstawa. Głupota jest kupowanie jakieś gondoli retro wielkiej drogiej... A potem spacerówki a potem parasolki.... Bez sensu ( jestem mamą trójki dzieci)