Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EwelkaNowak

Smycz dla psa

Polecane posty

Gość EwelkaNowak

Dla pieska – lepiej smycz automatyczna czy tradycyjna ? Pies to domowy zwyczajny terrier

Gość gość
Umie chodzić na smyczy?

Gość EwelkaNowak
Tak, umie. Do tej pory chodziliśmy na tradycyjnej smyczy, ale jak dla mnie nie jest ona zbyt wygodna, dlatego chciałam się was zapytać, jakich wy używacie

Gość Kopika
Wiesz co, ja mam takiego samego psa i mamy smycz automatyczną, dokładnie taki model: petstation.pl/rewolucyjna-smycz-dla-psow-5m-duza.html?___SID=U. Jest bardzo wygodna dla mnie, wykonana z dobrego materiału – nie jest to po prostu jakaś chińszczyzna.

Gość gość
Ja mam dużego psa i mam zwykłą, tradycyjną smycz, nie ma co wydziwiać.

Gość gość
mi zniszczyla sie smycz aut.wiec pies ma 5 m smycz czyli sznurek

Gość gość
no to zależy, kto co lubi. Ja akurat popieram, żeby mieć smycz automatyczną, jest zdecydowanie wygodniejsza. co do popsucia się, ludzie często kupują marketową chińszycznę, a potem narzekają

Gość gość
do mniejsze psa - autoamtyczna, do większego - normalna

Gość gość
W sklepie internetowym lemur.com.pl możesz sobie wybrać. Mają szelki, obroże, smycze, etc.

Gość gość
Dla takiego pieska polecam zakup szelek. Mniejsze pieski przy pociąganiu mogą się zadusić, więc myślę, że nie dość, że jest to wygodniejsze to przede wszystkim bezpieczniejsze dla zwierzaka. Poczytaj sobie więcej o tym tutaj: http://s-z.com.pl/zamowienie-kolorowych-szelek-dla-psa/

Powiem szczerze, że w temacie smyczy warto jest testować. Jeżeli piesek będzie stawiał opór na tradycyjną, to spróbuj tą automatyczną. Niby jest z nią większa kontrola, ale dla większych lub silnych psów po prostu bym się bała czegoś takiego używać. Zerknij w tym materiale - http://ezwierzyniec.pl/smycz-dla-psa/. Dowiesz się jaka jest dobra smycz dla Twojego psiaka. Pozdrawiam!

Gość Ania Wyntas

Mój Franek ma elastyczną, tak biega że na sztywnej go nie utrzymam syjulia.pl coś tego typu naprawdę mu jest wygodnie.