Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klara Blanka Anastazja czy Idalia

Polecane posty

Gość gość

Powiem, że w takiej kolejności mi najbardziej pasują, męzowi bardziej Anastazja, mi najbardziej Klara. Co sądzicie o tym imieniu? Nie jestem zbyt popularne nawet teraz. Podoba wam się? Jak waszym zdaniem brzmi z nazwiskiem kończącym się na -ski, pasuje? Które najładniejsze z tych 4??

Gość gość
Klara to raczej z taką ciocią- klocią mi się kojarzy;/ Najładniejsze Anastazja, Idalia- zbyt udziwnione, Blanka- może być, ale d**y nie urywa:)

Gość gość
blanka ew anastazja

Gość gość
Dzięki za odp :) Klara z ciocią? może i racja, chociaż mi się tak nie kojarzy, raczej kojarzy z Klarą z dziadków do orzechów i podoba mi się znaczenie oraz brzmienie, dlatego jest na I msc. Idalia to Ida, ale specjalnie bym chciała aby miała dwie formy, skrótową i oficjalną.

Gość gość
Ta ciocia to może moje prywatne skojarzenie (miałam ciocię Klarę mieszkającą na Śląsku), gdyby nie to, to imię jest w miarę ok. Idalia kojarzy mi się z imionami typu: Vivienne, Żaklina, no nie przemawia do mnie po prostu;/ Ale ważne, aby Tobie się podobało. Sama mam syna o rzadkim imieniu i wiem, że wzbudza ono tyle samo negatywnych co pozytywnych emocji, ale w życiu nie chciałabym go zmienić:)

Gość gość
Klara lub Blanka

Gość gość
Rozumiem :) każdy ma inny gust, mi się bardziej z babciami kojarzy Zofia czy Antonina bo tak sie nazywały moj***abcie. Idalia to akurat europejskie imię, greckiego pochodzenia jak wiele spolszczonych imion, także nie porwónywalabym go do Żakliny (co swoją drogą okropnie spolszczone imię ;/). Tak podejrzewam, ze zostanie Klara, bo coraz bardziej mi się podoba a mąż pewnie jakoś przełknie bo też nie jest tak, że mu się nie podoba :)

Gość gość
klara i blanka/bianka wygrywaja

Gość gość
Anastazja najładniejsze z tych 4-rech. Mi tez Klara kojarzy sie z ciotka-klatka:) Idalia nie jest zle ale bardziej podoba mi sie Dalia. Blanka jak ktos juz pisal szlu nie ma ale imie nie jest zle a napewno lepsze od Klary.

Gość gość
Blanka najładniej poźniej chyba Klara Anastazja ładnie ale problem ze zdrobnieniami, Nastka już nie podoba mi się tak bardzo Idalia na końcu, takie jakieś nie bardzo to imię, poza tym jestem ze śląska i "ida" jako imie nie przekonuje mnie

Gość gość
Blanka i Anastazja Klara kojarzy mi się z kotem ( sama nie wiem czemu), a Idalia udziwione

Gość gość
anastazja jak dla mnie tandetne,bardziej klara:)lub blanka

Gość gość
Imiona które podałaś są bardzo oryginalne ale ja bym wybrala Anastazja nie znam nikogo o tym imieniu :)

Gość gość
Mi podoba sie Klara.