Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ludzie ze wsi wyobrażają sobie miasta?

Polecane posty

Gość gość

to pewnie dla nich trudne do wyobrażenia sobie, tak jak cywilizacja dla buszmena :)

Gość gość
też chciałabym wiedzieć

Gość gość
Ze mieszkają tam biedni ludzie w szufladach jakimi są mieszkania w blokach

Gość gość
pewnie wyjazd do miasta do dla nich jak podróż w świat przyszłości :)

Gość gość
a o kamienicach i domkach jednorodzinnych nie słyszałas? No tak, na wieś powoli docierają informacje :)

Gość gość
Ha ha ha proszę was! Żaden szanujący się mieszkaniec wsi nie chciałby mieszkać w mieście wśród zakompleksionej patologii, śmierdzącej i zaszczurzonej :-) miasto to syf, kiła i mogiła. Błe.

Gość gość
ja pochodzę ze wsi i normalnie postrzegałam miasto. Uwierzcie, że nieraz większa cywilizacja jest właśnie w mniejszych miejscowościach. Chodziłam do najlepszego liceum w okolicy, a później bez problemu skończyłam prawo. Przez 15 lat mieszkałam w Wawie, ale teraz wynoszę się z powrotem na wieś... Nie będę mieć "gospodarstwa", ale 250 metrowy dom :P, na działce 3 ha (z kawałkiem lasu) więc wy, mieszkający w "blokach", możecie mnie pocałować w d... i szczycić się pochodzeniem :P Jeśli ten temat to nie prowokacja, to stwierdzam, że na wsi żyją mądrzejsi ludzie :D

Gość gość
Wszyscy pochodzą ze wsi. Dopiero później powstało miasto.

Gość gość
wypraszam sobie, ja nie pochodze ze wsi, moja rodzina od strony matki pochodzi z wielkopolski, z Poznania i mieszkali tam już przed wojną, a rodzina od strony ojca z Zakroczymia, takiego miasteczka na Mazowszu, mieszkali tam już w XIX wieku :P

Gość gość
A wcześniej nim to miasto powstało, to twoi przodkowie mieszkali na wsi. Z resztą nie wiem czemu tak się wieśniaków czepiacie, wieś karmi miasto. Miasto to pasożyt.

Gość gość
a skąd wiesz? Zakroczym powstał w 1422 roku, a Poznań w 1253 :) a może moi przodkowie zawsze mieszkali w miastach, grodach a wcześniej byli koczownikami, jak wszyscy slowianie kiedyś :)

Gość gość
miasto to cywilizacja, a wieś to zad***e :)

Akurat Polanie, Opolanie, Wiślanie,Pomorzanie,Mazowszanie,Ślężanie którzy zamieszkiwali tereny obecnej Polski nie byli koczownikami. Ich protoplaści owszem ale to już tak dawno, że nieprawda;)