Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majsterklepka ona

malowanie ile mi zajmie

Polecane posty

Gość majsterklepka ona

muszę umyć sufit i ściany w kuchni i pomalować. Mam sprzęty (folię, mydło malarskie, szczotkę, farbę, wałek, kuwetę). Farbę mam coprawda ponad roczną, ale jest ok. ;) Ile czasu mi to zajmie? Aha, na razie robię sufit i górną połowę. Nie odsuwam wszystkiego.

Gość gość
Czyszczenie ok. 1h, schniecie 2-4h, malowanie sufit na raz ok. 30min, później znowu schnięcie, ściany mniej niż 1h na raz, schniecie ...policz teraz :D

Gość majsterklepka ona
pada u mnie i wilgoć w powietrzu, więc pewnie będzie dłużej schło :( ps.dzięki za odp. Szczotkę do mycia mam na kiju :P...ciekawe, czy się sprawdzi, czy będzie totalna porażka. Bo myjąc sufit gąbką to mi po rękach woda spływa do stóp :o.... Nie lubię tego etapu wstępnego (foliowanie, zabezpieczanie, mycie), zwłaszcza, ze zagracenie mam ogromne. :o

Gość majsterklepka ona
a wy co ile malujecie kuchnie? Bo mojej to już się dawno należy....

Gość gość
Szczota możesz porobić tylko szkody(namoknie, zahaczysz coś odpadnie), lepiej poświęć swoje wilgotne uda i użyj gąbki ;)

Gość majsterklepka ona
😭 nie cierpię tego....ta brudna woda spłynie po mnie całej ....masakra. Kuchnia jest najgorsza : (

Gość gość
brudna woda spłynie po mnie całej No i już mi stanął.

Gość majsterklepka ona
dobra, będę myć ten sufit goła :o Tylko górne oświetlenie wyłączę, żeby mnie nie kopnęło :o Folię mam o 2krotnie większej powierzchni niż kuchnia, bo tak czy siak to trzeba obkleić ściany poniżej sufitu trochę....taśmy mam szare pakowe, bo się już sprawdziły kiedyś. taki mam plan..hmm.. Za sprzętami na dole mam ubytki, ale nie wiem, czy na mamy przyjazd zdążę i czy się zmuszę do szpachlowania 😭 A poza tym tam nikt nie zagląda :P

Gość gość
dobra, będę myć ten sufit goła tam nikt nie zagląda jezyk.gif O rany , to może ja zajrzę i pomogę . Albo nie poprzeszkadzam;)

Gość gość
:o niech podpowie, a nie świntuszy....

Gość gość
Goła mokra i jeszcze na drabinie I weż tu nie świńtusz. Się nie da:P

Gość majsterklepka ona
dobrze, że kuchnię mam osobną. Mam nadzieję, że mi folii choć na kawałek okna starczy :o ...sądzę, że jakbym tak goła w oknie paradowała to pierwszy raz w życiu by się okazało jak nasza policja potrafi szybko przyjechać. Dobrze, że mi żaden chłop nie przeszkadza, bo zamiast remontu jeszcze by się seksu domagał...

Gość gość
ot szczęście w nieszczęściu :P

Gość gość
jeszcze by się seksu domagał... A ty się tego boisz jak pies kiełbasy:D

Gość gość
Malowanie nie jest takie straszne. Jak masz juz wszystkie niezbedne narzędzia kupione (http://www.ciechanowski.pl/) no to tylko trzeba się wziąć do pracy ;) Szczególnie, ze to bardziej odświeżanie koloru a nie całkowity remont. W jeden dzien sie wyrobisz.