Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miculka

utrata dziecka

Polecane posty

Gość miculka

Witam Pisze do was z taką wielka prośba, parę tygodni temu stracilam dziecko byłam w 8 tyg ciąży, plod nie rozwijał się prawidłowo . Musiałam trafić do szpitala, trudno było mi się oswoić z myślą i uwierzyć w to ze muszą usunąć mi martwy plod. Bardzo cierpiałam, plakalam, nie dopiszczalam myśli do siebie ze to koniec. Ale czas leczy rany, tak musiało być z pomoca moich bliskich udalo mi się zyc dalej. Teraz chciałabym zrobić sobie tatuaz upamiętniający moje maleństwo, jakis napis. Proszę o pomoc. Pozdrawiam MARTA

Gość gość
Skarbie, bardzo dużo kobiet straciło tak wczesną ciążę. Nawet jest zwyczaj, żeby przed końcem 3. miesiąca nie mówić innym o ciąży, bo do tego czasu poronienia są częste. Po prostu nie każdy organizm od razu rozwija się prawidłowo, to w końcu bardzo skomplikowany proces. Myślę, że ten tatuaż tylko przysporzy Ci cierpienia w przyszłości. Próbujcie dalej!

Gość gość
Jezeli to tak dla ciebie wazne i uznajesz kilku tygodniowy plod za dziecko i tak to przezywasz to zrobię ie tatuażu mógłby ci pomoc zamkną ten etap. Wiesz nie chce c radzić bo ja jestem innym człowiekiem i nie podchodzę do poronień w pierwszym trymestrze tak emocjonalnie

Gość gość
Zdaje mi się, że będziesz żałować tego tatuażu.Kilka tygodni to za mało, żeby czas uleczył taką ranę. Daj sobie jeszcze parę miesięcy.

Gość AmarJoa
Witaj. Ja bym ci odradzała tatuaż, bo w końcu (odpukać) nie wiesz czy taka sytuacja się nie powtórzy. 8 tydzień to bardzo wczesna ciąża i wiele się na takim etapie kończy. Rozejrzyj się dookoła popytaj znajome czy kobiety z rodziny, pewnie znajdziesz niejedną która to już przeżyła i ci doradzi jak sobie pomóc. Ja powiem ci tylko tak z czasem będzie lepiej i lepiej. Sama straciłam dziecko kilka miesięcy temu, choć moja historia trochę inna, bo ciąża donoszona, dziecko urodzone, trzymane na rękach, a jednak zmarło po kilku godzinach. I jeśli chciałabyś wiedzieć wolałabym poronić na początku ciąży, niż mieć wszystko w domu przygotowane a ze szpitala wrócić bez dziecka. Pomyśl że mogło by być chore, umrzeć zaraz po porodzie, albo gorzej po kilku dniach, miesiącach,latach. Czym dłużej tym bardziej się przywiązujemy i trudniej pogodzić się z odejściem dziecka. Nie martw się na zapas jeszcze będziesz miała śliczne dzieci, trzymam kciuki z całego serca :)

Gość gość
8 tygodniowe 'dziecko' to nie dziecko ani nawet plod. tam nic nie ma praktycznie. przestan sie uzalac nad soba do 12 tyg wszystko moze sie zdarzyc i powinnas sie z tym liczyc. ja nikomu o ciazy nie mowilam do 13 tygodnia wtedy mialam dopiero pierwsze usg. to standard w uk. w polsce usg co 2 tyg jakies badania nie wiadomo ci, ciaza to nie choroba. jesli masz slaby/niedorozwiniety plod to sam sie poroni przed 12 tyg i to lepiej dla niego i ciebie.

Gość gość
Wytatuuj sobie płód na brzuchu, martwy. To będzie pamiątka.

Gość gość
to nie bylo dziecko kretynko , ogarnij sie

Gość gość
Dokładnie to by było dziecko, pomysł z tatuażem jest idiotyczny, w życiu bym nie wymyśliła nic głupszego, ja również jestem po poronieniu i nie wiem co Ty musisz mieć w głowie żeby takie pomysły mieć. Idz do kościoła i pomódl się za kolejną ciąże i za siłę dla siebie.

Gość gość
To był tylko zlepek komórek bez bijącego serca. Daj se spokój z tym tatuażem.