Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakiej pozycji śpicie w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

jestem w 6 miesiącu ciąży i teraz spanie to męki. lekarz mówi aby spać tylko na lewym boku, na necie piszą tylko o lewym boku, no cholera jasna! nie potrafię spać całej nocy na jednej stronie. jak wy śpicie i macie jakieś sposoby?

Gość gość
Mi położna mówiła, żeby spac tak, jak mi wygodnie, owszem starałam się najwiecej na lewym boku, ale na prawym i na plecach też spałam

Gość gość
Spie na lewym boku, czesto miedzy kolana wkladam mala poduszke, troche to pomaga. W ciagu nocy czesto odwracam sie na prawy bok. Staram sie chwile tez polezec na wznak ale z tym ciezko bo zazwyczaj dusi brzuch lub meczy zgaga.

Gość gość
spałam tak, jak mi było wygodnie. Co wy z tym lewym bokiem? Że niby co, dlaczego lewy lepszy od prawego?

Gość gość
Leżąc na lewym boku, ńie uciskasz żyły głównej

Gość gość
Przełom 4/5 miesiąca. Póki co śpię tak jak mi wygodnie i na wznak i na lewym i na prawym boku. Nie kontroluje tego jak się w nocy przewracam.

Gość gość
jakiej żyły głównej? Żyła główna to aorta, która jest pośrodku ciała, więc spanie na którymkolwiek boku jej nie uciska. Leżąc na lewym boku uciskasz serce na przykład. Więc jak dla mnie to jakaś bzdura

Gość gość
Zanim zaczniesz krzyczeć, ze to bzdura, to poczytaj sobie trochę

Gość gość
też poczytałam o tym spaniu na lewym boku i oczom nie wierzę. chyba te trzy miesiące będę spała na stojąco ;) daję sobie poduszkę między nogi i masakra. całe życie spałam na brzuchu i raz na prawym, raz na lewym boku, a teraz .... myślałam aby kupić tą poduszkę dla ciężarnych tylko nie wiem czy to dobry pomysł.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży tez się stresowałam i tylko na lewym boku spałam, teraz już jestem doświadczona w drugiej ciąży i śpię tak jak mi wygodnie, czasami nawet na brzuchu, o plecach nie ma mowy bo ciężko mi się oddycha w tej pozycji ale nie ma co panikować ;) leż tak jak Ci wygodnie, owszem na lewym boku jest lepszy przepływ ale dziecku to w żaden sposób nie zagraża jeśli położysz się w innej pozycji tu bardziej chodzi o Twoje samopoczucie.