Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oby studentka

Studia dzienne 25 plus

Polecane posty

Gość oby studentka

Cześć! :) Mam do Was pytanie. Mam 25 lat, skończyłam studia za granicą (lic + mgr), teraz jestem w Warszawie i pracuję (zresztą nie w tym, co studiowałam, ale uczę muzyki co jest moją wielką pasją i jestem z tego powodu bardzo zadowolona :)) Zawsze jednak chciałam studiować psychologię. Po maturze nawet dostałam się na dzienne studia z psychologii we wszystkich dużych miastach w Polsce, ale jednak wylądowałam na tych studiach zagranicznych. Chciałabym teraz pójść na dzienne. Pracuję popołudniami, wieczorami i w weekendy, ucząc, właśnie dlatego że większość moich uczniów (albo ich rodzice) pracują w "normalnych" godzinach :) Także jeśli o czas chodzi to dzienne dla mnie byłyby lepsze niż wieczorowe czy zaoczne. Nie wspominając o kasie. Ale mam problem z maturą. Wiem, że dostałam się bez problemu te 6 lat temu, ale teraz to inna bajka. Przede wszystkim, byłam ostatnim rocznikiem, który nie pisał matury z matematyki. Wyniki z moich matur to: polski rozszerzony: 76% + ustny 80%, angielski rozszerzony 92% + ustny 100%, no i niestety - rozszerzona historia 52%, rozszerzona geografia 58%, czyli mogło być lepiej. A matematyki nie zdawałam. Na UW widzę że matura z matematyki jest wymagana. Pytanie: czy mogę to jakoś obejść (ze względu na to, że u mnie nie była obowiązkowa), czy muszę teraz zdać matematykę na maturze? Jeśli tak, to jak najlepiej do tego podejść? Do kogo się zgłaszam? Czy powinnam jeszcze poprawić his albo geo? Nie było mnie tu parę lat i ciężko mi swierdzić, czy te wyniki są ok czy nie za bardzo. Wielkie dzięki! :)

Gość oby studentka
Aha, posiadam tylko odpis świadectwa maturalnego. Czy to jest teraz akceptowalne, czy muszę się starać o wydanie duplikatu świadectwa?

Gość gość
a dlaczego chcesz iść od pierwszego roku a nie tylko na magisterkę?

Gość najmądrzejszawewszechświecie
Ja p*****le, skończyłaś studia za granicą, 25 lat na karku i zamiast iść do pracy masz zamiar iść na kolejne studia? Mam nadzieję, że zamierzasz po nich wyjechać, a nie siedzieć w kraju i biadolić, że masz 30 lat i nie możesz znaleźć pracy, bo nie masz doświadczenia.

Gość oby studentka
Przecież napisałam, że pracuję, mało tego, prowadzę firmę ;) coś Cię boli? Nie wiem, kto będzie biadolić, że nie ma pracy - to Ty z nas dwojga nie umiesz czytać ze zrozumieniem ;) Czemu nie od razu na magisterkę - bo z psychologią i ogromem wiedzy może to być chyba problem. Może nie formalnie, ale w sensie ogromu wiedzy

Gość najmądrzejszawewszechświecie
Pracujesz, ale skoro zamierzasz studiować dziennie to chyba nie będziesz pracować, tak? I umiem czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
formalnie to nie jest żaden problem, być może jest rozmowa kwalifikacyjna albo jakiś egzamin. zresztą bez przesady, te 3 lata studiów to tyle wiedzy, że przeczytasz kilka podręczników i wyjdzie na to samo..

Gość oby studentka
Właśnie widzę :) Napisałam wyraźnie, że pracuję wieczorami i popołudniami oraz w weekendy. Od rana do 15:00 nie pracuję, ponieważ moi uczniowie i ich rodzice - owszem :) Poza tym sama układam sobie swój plan tygodnia, więc jestem w stanie dopasować go do narzuconego mi planu zajęć. Studia zaoczne byłyby dla mnie największym problemem, ponieważ najwięcej uczniów mam w weekendy.

Gość oby studentka
gościu poważnie mówisz...? 3 lata chyba nie tak łatwo nadrobić... poza tym niestety UW oferuje tylko jednolite magisterskie, a SWPS raz że płatny, a dwa że magisterka nie oferuje akurat tego, co mnie interesuje :) zresztą nawet nie o papier chodzi, bo papier - mgr - już mam. Bardziej o pogłębienie mojej wiedzy i zainteresowań, pracuję z ludźmi i wbrew pozorom wiedza psychologiczna przydaje się w tej robocie, dlatego chciałam się tego podjąć

Gość gość
up?