Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Makarena765

wesele

Polecane posty

Gość Makarena765

Mam problem z narzeczonym w kwestii wesela. On pochodzi z bogatej rodziny, ja raczej z średnio zamożnej. Pracuję sama na siebie od 20 roku życia. Szanuję to co zarobię i nie chciałabym oszczędności życia wydać na wesele, bym bardziej że na pomoc rodziców nie mam co liczyć. Chciałabym zrobić obiad dla najbliższej rodziny i wyjechać na jakąś fajną, wymarzoną podróż poślubną. Mój narzeczony woli wesele... Co wy o tym myślicie? Co byście wolały? Był ktoś w podobnej sytuacji? Co się bardziej zapamięta?

Wesele ma sie raz w zyciu i to się pamięta na cwle życie. Powiedz mu o tych wątpliwościach, moze skoro jest z bogatszej rodziny to moze wiecej wlozy w to wesele. A po za tym koszty wesela w czesci sie zwraca. A wspomnienia zostana wam na zawsze z pieknej zabawy.

Gość gość
Kompromis. Na tym polega malzenstwo...

Gość Makarena765
A wspomnienia z 2-3 tygodniowego wyjazdu nie zostaną na dłużej?

Gość gość
memories12345, wspomnienia z pięknej zabawy? Dzieciaki biegające kelnerkom pod nogami, plotkujące ciotki, zazdrosne kuzynki i zalani w trupa wujkowie? Cudowne wspomnienia, nie ma co. Bo, nie oszukujmy się, tak właśnie wygląda większość polskich wesel. Ale ktoś tu już mądrze wspomniał o kompromisie. Możecie zorganizować mniejsze przyjęcie i wyruszyć w jakąś fajną podróż poślubną, niekoniecznie na Kubę czy Malediwy. :)

Ja bym wolała wesele. Wyjechać można zawsze, wesele robi się raz w życiu. U mnie też jest duża dysproporcja, bo chociaż rodzice na wesele spokojnie wyłożą 20 tysięcy, to wystarczy tylko na moją suknię, biorąc pod uwagę fakt, że wesele najprawdopodobniej będzie w Anglii. Coś czuję, że wezmę kredyt.

Gość makarena765
Mi nie chodzi o byle jaki wyjazd - my często wyjeżdżamy. Myślałam o podróży życia zamiast wesele, które nie wiadomo jak wyjdzie.

Gość gość
ja bym wolala wesele.

Gość gość
Zdecydowanie wolałabym podróż, wesele mnie nie kręci.

Gość Makarena 765
A czy jest tu ktoś, kto wybrał podróż i żałuje? Lub odwrotnie?

Gość gość
ja tez wolałabym podróż, wesel można mieć kilka :P

Gość gość
ja wesele.

Gość gość
Ja tez

Gość gość
WESELE. Jestescie młodzi podrózy to mozecie miec jeszcze kilkadziesiąt w zyciu. Tych blizszych i tych dalszych. Za to wesele nie zrobisz 10 lat po slubie. To pamiątka na całe zycie. Na podroz mozna zarobic kiedys sie chce. Kilka miesiec w te czy wewte to zadna roznica. To nie ucieknie. ALe jak wolisz