Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zabezpieczyc drzwi pokojowe przed dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

Gdy nasza 2 letnia córka rano wstaje prawie zawsze pierw przychodzi do nas do lozka ale czasem zlapalismy ja na tym jak chciala otwierać drzwi i maszerować po domu. Klamka niestety jest w zasięgu jej raczek, początkowo chcialam zalozyc taki zamek zasowke ale jak maz bedzie wstawal kolo 6 do pracy to z drugiej strony nas przecież nie zamknie ;) córka dopiero od jakiegoś miesiąca ma wyjęte szczebelki a to się akurat dobrze zlozylo z tym ze maz chodzil na drugie zmiany więc klamkę zaklejalam taśmą ;) mam czujny sen ale dla pewności chcialam zabezpieczyć drzwi przed ewentualnym niebezpieczeństwem. Macie jakieś pomysly?

Gość gość
Ale drzwi jakie? Z jej pokoju czyvwejsciowecdo domu?

Gość gość
uwaiz dziecko przy kaloryferze

Gość gość
Wlasnie o jakie drzwi pytasz? Belkot jakis.. Jak wejsciowe to chyba wystarczy zamykac na klucz ale ja sie moze nie znam

Gość gość
Musisz przełożyć klamke żeby była skkerowana nie w prawo, tylko w górę, na pewno nie dosięgnie

Gość gość
Autorka. Chodzi mi o drzwi od pokoju dlatego w tytule napisalam drzwi pokojowe ale rzeczywiście można to bylo inaczej zrozumieć :) Z córka spimy w jedynym pokoju, pod koniec roku chcemy zrobić jej osobny pokój. Może ktoś dokladniej rozwinąć pomyśl z przelozeniem klamki?

Gość gość
masz okno. i otwierasz je od gory, tak zeby bylo uchylone lekko od gory, klamke masz skierowana do gory. zwizualizuj sobie. i teraz musisz poprosic meza zeby przelozyl w drzwiach od pokoju klamke zeby byla w takiej pozycji jak przy uchylonym okniem czyli koncem skierowana do gory. i wtedy nie powinna dosiegnac i otworzyc drzwi, najlepiej przeloz wszedzie to ci ani do kuchni ani do lazienki nie wejdzie :D

Gość gość
Juz wiem o co chodzi :) dzięki :)

Gość gość
nie ma za co, na poczatku bedzie dziwnie, ale sie przyzwyczaicie, ja juz od 4 lat tak mam, bo najpier jedno, teraz drugie :)

Gość wifigdańsk
a moze taka klamka typu "gałka"?

Gość gość
Ale PO CO chcesz "zabezpieczyc" drzwi przed dzieckiem, bo nie rozumiem...? Twoje dziecko na 2 lat a nie 2 miesiace, dlaczego nie moze sama z pokoju wyjsc, masz jakies pulapki po domu porozstawiane ??

Najprostsza sprawa to zamontować zamek taki jak w drzwiach wejściowych "na wkładkę" co pozwoli na zamykanie drzwi na klucz a wybierając wkładkę z gałką do wydostania się z pokoju nie będzie nawet klucz potrzebny. Jest to bezpieczniejsze niż zwykłą zasuwka, jeśli dziecko zamknie się w pokoju to kluczem je uwolnisz a zasuwki nie otworzysz. Możesz też rozważyć takie zamknięcie jakie stosuje się w WC.

Gość gość
najlepiej wybrać odpowiednia klamkę, są takie, z tego co wiem, włąsnie na takie "sytuacje" - sprawdź sobie sklep klamkidrzwi.pl, bo wybór mają duży, więc na pewno coś się znajdzie